preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Noć knjige

Autor: Administrator , 21. 4. 2018. 21:25

 

Noć knjige 2018. manifestacija je kojom se obilježava Dan hrvatske knjige (22.travnja)  i Svjetski  dan knjige i autorskih prava (23.travnja). To je dan (tj. noć) kada knjižnice, knjižare, škole, javne ustanove diljem Hrvatske organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice…Pozivamo sve učenike da ponesu svoju omiljenu knjigu i dođu u školsku knjižnicu u ponedjeljak, 23. travnja 2018., od 8:00 do 14:00 sati, na aktivnosti koje će se održati povodom Noći knjige 2018. Mali knjižničari i knjižničarka su organizirali:

  • Čitanje najdražih priča – aktivnost za učenike razredne nastave
  • „Knjigo-klik“ – fotografiranje s omiljenom knjigom

Cilj ove manifestacije je poticanje kulture čitanja, poticanje razgovora o literaturi i književnosti. Vidimo se u knjižnici!

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Humanitarni koncert

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 18:23

U razdoblju od 14.-20. travnja 2018. naša škola je domaćin učiteljima i učenicima iz šest zemalja Europske Unije koje su nam partneri u projektu EMBRACE. Učenici i učitelji će tijekom svoga boravka upoznati našu školu, učenike, učitelje i naš grad.

U četvrtak 19. travnja 2018. s početkom 17,30 sati u školskoj sportskoj dvorani održati ćemo humanitarni koncert. Na koncertu će uz naše učenike  biti i naši gosti. Sve vas pozivamo na koncert.

Koncert organiziramo u suradnji s Crvenim Križem Osijek. Koncert je namjenjen skupljanju donacija u obliku higijenskog pribora i školskog pribora za djecu iz Osijeka koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zbog toga u četvrtak 19. travnja 2018. nastava je skraćena, sat traje 35 minuta. Jutarnja smjena počinje u 8,00 sati, a poslijepodnevna u 13,00 h.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu na koncert i svojom donacijom u obliku higijenskog pribora ili školskog pribora priključiti se ovoj humanitarnoj akciji.

 [više]

Vremenik pisanih provjera

Autor: Administrator , 3. 4. 2018. 09:11

Pod poveznicom "Vremenik pisanih provjera učenika" (lijevo) objavljen je novi Okvirni vremenik pisanja pisanih provjera učenika za razdoblje od 9. travnja do 15. lipnja 2018. 

 [više]

Obilježili smo Dan darovitih učenika

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 12:38

U tjednu iza nas obilježili smo Dan darovitih učenika, 21. ožujak. Slavili smo izvrsnost, kreativnost i želju za učenjem nizom aktivnosti. Posjetili su nas studenti medicine i psihologije  koji su u sklopu manifestacije Tjedan mozga održali za naše darovite učenike radionicu „Obrati pažnju i treniraj mozak“. Skupine dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti naše škole okupljaju učenike koji mogu i hoće učiti više. Predstavili su nam dio svog rada na panoima u holu, hodnicima i učionicama. Fotografije piogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Proljetni praznici

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 06:34

U četvrtak 29. ožujka 2018. započinje proljetni odmor. Praznici traju do 8. travnja 2018. U ponedjeljak 9. travnja 2018. prvi je dan nastave nakon praznika. Parna smjena (2.abc, 4.abc, 6.abc, 8.abcd) ujutro u 8,00 h, a neparna smjena (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) poslije podne u 14,00 h. Raspored B tjedan.

Sretan Uskrs 

 [više]

Održana 4. sjednica Vijeća učenika

Autor: Administrator , 25. 3. 2018. 17:47

Četvrta sjednica Vijeća učenika osnovne škole Višnjevac održana je danas u prostorijama škole. Vijeće učenika čine svi predstavnici razrednih odjela koji se biraju na početku svake nastavne godine. Početak sjednice je vodila knjižničarka  koja je pozdravila i prozvala učenike te predložila dnevni red. Dnevni red se sastojao od ovih točaka:

  1. Predstavljanje Projekta Građanin – „ Prijedlozi učenika Izbornog predmeta Građanskog odgoja i obrazovanja 8.razreda, za poboljšanje uvjeta rada u našoj školi“
  2. Aktualno

Nakon glasovanja predloženi dnevni red je jednoglasno usvojen. Potom je sjednicu nastavio voditi predsjednik Vijeća učenika Ivan Mikla (8.d) koji je pozvao Ivu Jelošek (8.d), Luku Geyera (8.d), Anu Bertok (8.d) i Ivana Paunovića (8.d) da Vijeću učenika predstave ovogodišnji Projekt Građanin, peti po redu, s kojim su se predstavili i na županijskoj razini. Druga točka dnevnog reda  je vezana uz nedavne najvažnije događaje iz naše škole, pa je predsjednik Vijeća učenika Ivan Mikla pozvao svog zamjenika Adama Gravoca (8.a) koji nas je sve još jednom podsjetio tko su naši „najosmaši“ za ovu godinu: Iva Komar (8.a), Stjepan Koturić (8.b), Vedran Vujić (8.c) i Leda Mlikotu (8.d). Također smo čuli da su likovni radovi na temu: Majka i ja - naših učenica učenica Lare Jakopović (6.b) i Sare Užanicki (6.b) nagrađeni na 7. Susretu hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ u Križevcima i objavljeni na izložbi i u zborniku radova. Uz to je i likovni rad - Zmaj iz Slavenske mitologije – Volos - učenice Marije Žagar (5.c) poslan na županijsku razinu. Zamjenik predsjednika je potom najavio da će u ponedjeljak, 26.3.2018., u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku biti održana izložba radova učenika iz Osijeka i prigradskih naselja na temu portreta. Na izložbi ima velik broj likovnih radova naših učenika i pozivamo sve učenike, roditelje i nastavnike da posjete izložbu.  Zatim je predsjednik Vijeća učenika obavijestio sve predsjednike razreda da će danas predati ravnatelju pisanu Zamolbu o rješavanju problemu s kuhinjom. Na kraju sjednice je pitao predsjednike svih naših osmih razreda  kako napreduje izrada godišnjaka i majica za posljednji dan nastave u osnovnoj školi i poželio svima ugodne proljetne praznike. Sjednica je protekla u dinamičnom i demokratskom ozračju.  Voditelj sjednice je na kraju zahvalio svim članovima Vijeća učenika na dolasku.

Izvijestila: Maja Avdaković (8.b), zapisničarka

Fotografirala: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Radovi naših učenika u Muzeju likovnih umjetnosi Osijek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 3. 2018. 09:04

U ponedjeljak, 26. ožujka u 18.00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, održati će se otvaranje izložbe učeničkih radova osječkih osnovnih škola. Sa svojim radovima sudjeluju OŠ Antuna  Mihanovića, OŠ Frana  Krste Frankopana, OŠ Franje Krežme, OŠ  Jagode  Truhelke, OŠ Josipovac, OŠ Svete Ane, OŠ  Višnjevac i OŠ Vladimira  Becića. Na izložbi će biti predstavljeni radovi na temu portreta. Ponosni smo jer je na izložbi i velik broj  likovnih radova učenika naše škole. Višestruki je značaj ove izložbe. Predstavit će se rezultati onoga što su djeca napravila pod mentorstvom svojih učitelja. Vidjet ćemo koja su znanja i vještine usvojili. Naglasit ćemo da je i ovaj oblik odgoja i obrazovanja učenika velik i značajan.  Izložba se po priv puta održava u ovakvom obliku zahvaljujući podršci djelatnika i ravnateljice Muzeja likovnih umjetnosti i naravno, našeg osnivača, Grada Osijeka. Nadamo  da  će se likovni radovi učenika osnovnih škola i ubuduće imati svoje mjesto u programu gradskih muzeja. Pozivamo  sve učenike, roditelje i učitelje  da posjete izložbu  i Muzej likovnih  umjetnosti u Osijeku. Izložba će biti dostupna za javnost sve do svibnja 2018. Na izložbi  ćete moći vidjeti skupne radove učenika 6.a i 7.a razreda te radovi koje su izradili: Lana Lizak (5.b), Katja Pivac (5.b), Leon Jurić  (5.b), Lorena Tot (5.a), Nika Ilin (5.b), Karlo Sebenji (5.b), Mia Radanović (5.c), Martina Paunović (5.a), Rene Rusić (5.a), Marcus Macdonald (5.a), Nika Budimir (5.a), Laura Habuda (5.a), Marija Žagar (5.c), Mirijam Crnoja (6.c), Petra Liović (6.a), Nikolina Adžić (6.b), Marta Novoselić (6.a), Mia Božičević (6.a), Petra Liović (6.a), Lea Brljačić (6.b), Darija Krpan (6.c),  Tena Mlinarić (7.a),Marija Katalin (7.a), Mia Macan (7.a), Luka Varga (7.a), Luka Škorvaga, (7.a), Tena Mlinarić (7.a) , Petra Bradarić (7.a), Borna Štivić (7.a), Lara Mazur (7.a), Lucija Lepen (7.a), Ana Pivac (7.a), Ena Sebenji (7.a),  Matej Srnka (7.a), Ivano – Lukas Šelmić (7.a) i Marija Špoljarić (7.a), Lucija Zatko (8.a) i Mateo Dokletal (8.c). Pod "više" pogledajte katalog izložbe i pozivnicu.

 [više]

Uskrsna radionica na satu slovačkog jezika

Autor: Administrator , 22. 3. 2018. 07:14

U srijedu, 21. ožujka u sklopu izborne nastave slovačkog jezika i kulture, održana je kreativna radionica ukrašavanja pisanica. Posjetila nas je naša stalna voditeljica likovno-kreativnih radionica, gđa Anđelka Đunđa. Učenicima je pokazala drotarsku tehniku ukrašavanja jaja, što je jedinstvena slovačka tehnika ukrašavanja jaja žicom. Učenici su unaprijed pripremili ispuhana jaja, a sudjelovali su učenici 1a, 1b, 2a, 5a, 5c, 6a, 8b i 8c razreda. Iako nam je ispočetka bilo teško, snašli smo se u ovoj tehnici i izradili smo prekrasne pisanice koje će krasiti naše domove u nadolazećim blagdanima. Veselimo se idućem susretu.

Izvjestila Maja Knđera, učiteljica slovačkog jezika

 [više]

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Administrator , 22. 3. 2018. 07:05

Na prvi dan proljeća, obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom“. Ovaj datum (21.3.) predstavlja 3 kopije kromosoma 21,  koji je jedinstven za osobe s Down sindromom. Svjetski dan Down sindroma prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a danas se obilježava u cijelom svijetu.

Obilježili smo ga i mi, učenici 4.a razreda, tako što smo danas odjenuli šarene čarape kojima smo poručili da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Sva djeca s Downovim sindromom su topla, dobrodušna, vedra, vesela; komuniciraju sa svojom okolinom; vjerno kopiraju ponašanja svoje sredine, mogu biti kreativni. Ipak, cijeli život im je potrebna tuđa njega i pomoć. Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom.

 [više]

Peti projekt građanin

Autor: Administrator , 19. 3. 2018. 10:22

Ovo nam je peti projekt i ponosni smo ne samo na naše redovno  sudjelovanje već djelovanje nastavljaju i višnjevački učenici  u srednjim školama.

Osim što smo  predstavili projekte,  susreli smo se i s bivšim učenicama  i učenicima koji su bili polaznici  IP GOO  8. r. u našoj školi. Oni su nastavili izradu projekata sa svojim mentorima u srednjoj školi. Znači da se projekte “ Učenik građanin” uspješno može provoditi u kontinuitetu kroz cijelo školovanje. Naravno, ako je to njegovano već od  osnovne škole.

Ove godine predstavili smo projekt pod nazivom Prijedlozi učenika Izbornog predmeta  Građanskog odgoja i obrazovanja 8. razreda, za poboljšanje uvjeta rada u našoj  školi.“  Cilj projekta je naučiti kroz provođenje projekta na koji način mirnim demokratskim putem poboljšavati uvjete rada i organizaciju života u svojoj školi.

Ovogodišnjim projektom učenici su analizirali stanje, proučavali medije, pravilnike, dokumente i stekli znanja o tome  kako  mirnim putem, prijedlozima, dogovorima i demokratskim načinom odlučivanja kroz školske institucije učeničkog sudjelovanja u radu škole - ostvariti svoja prava i promijeniti rad u školi na bolje. Pokrenuli su tim projektom mnoga pitanja, razmišljanja i prijedloge unutar samih učenika i djelatnika škole. Još uvijek nemaju dovoljno vještina, znanja i iskustva, ali su sigurni kako bi ih imali više da su o tim temama počeli učiti sustavno od petog razreda kroz ovaj predmet.

O svemu pročitajte i na stranicama Glasa Slavonije .

 [više]

Od obrta do kiparskog rukopisa , LIK 2018.

Autor: Administrator , 19. 3. 2018. 10:18

Vještina oblikovanja, senzibilnost  izrade u sebi prepoznatog zadatka   i slovačko – ukrajinski  obiteljski korijeni, vjerojatno su pomogli  učenici  Mariji Žagar  za  odlazak na županijsko Natjecanje -  izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2018.

Vrlo tiha i skromna djevojčica, ali izrazitih sposobnosti izražavanja i  zapažanja svim  likovnim tehnikama, svoj  je kiparski rukopis i tehniku oblikovanja žicom  razvijala  učeći i na radionicama  tradicionalnog slovačkog obrta , tzv” drotarsku” tehniku.U toj tehnici osnovna je radnja namotavanje  žice u kružiće ,a zatim vezivanje i oblikovanje kružića  tankom žicom u razne oblike.

Tako je  naša Marija oblikovala drotanjem i lik iz priče   Slavenske mitologije - Volos  , zmaj  čuvar   zemlje , vode …Dječja mašta ih pamti , osobito djevojčice,  po priči i filmu  Matovilka s malim ružičastim zmajem i majkom zmajicom koja brani i ispravlja nepravdu. Čestitamo Mariji  čiji je Zmaj poletio do županijskog natjecanja!

Izvijestila  nastavnica - mentorica učenice, Silvija Vukašinović .

 [više]

Najosmaši!

Autor: Administrator , 14. 3. 2018. 13:50

Danas smo održali izbore za „najosmaša“ u prostoru škole. Ovo je sedma školska godina u kojoj putem tajnog glasovanja učenika i učitelja odlučujemo o našem „najosmašu“. Najprije su u razrednim odjelima učenici predložili po pet svojih kandidata. Prema glasovima učenika u drugi krug glasanja ušli su: 8.a Iva Komar, Elena Milićević, Marin Rašić, Marino Sverić i Lucija Zatko;  8.b Maja Avdaković, Andrej Damašek, Martina Ivakić, Stjepan Koturić i Gloria Opačić; 8.c  Mateo Dokletak, Franjo Marković, Franciska Svalina, Antea Valenta i Vedran Vujić; 8.d Ana Bertok, Iva Jelošek, Dora Klaić, Leda Mlikota i Jakov Špoljarić. Svi oni će su se danas nalašli na glasačkim listićima. Za njih su glasali svi učenici i svi učitelji (članovi Razrednog vijeća 8.abc). Izborno povjerenstvo bilo je u sastavu  Martina Ćavar (8.a), Stjepan Udovičić (8.b), Lovro Šekerija (8.c) i Nika Bošnjak (8.d). Nakon izbora, izborno povjerenstvo je prebrojalo glasove i proglasilo „najosmaša“ za svaki razredni odjel. Naši najosmaši za ovu godinu su : Iva Komar (8.a), Stjepan Koturić (8.b), Vedran Vujić (8.c) i Leda Mlikota (8.d). Najosmaši će biti posebno nagrađen na kraju školske godine te će u posebnom izdanju Glasa Slavonije  „Osječki osmaši“ biti istaknuti kao najosmaši naše škole.

Čestitamo pobjednicima!

Zahvaljujemo našem izbornom povjerenstvu. Zahvaljujemo i svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali. Izbori su prošli u miru i demokratskom duhu. Prebrojavanje glasova i bodova po kriterijima bilo je pošteno i transparentno. 

 [više]

Predprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2018.2019.

Autor: Administrator , 1. 2. 2018. 17:07

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. koji smo dobili od Ureda za prosvjetu Osječko-baranjske županije obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Višnjevac (sve ulice u naselju Višnjevac) da su obavezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla izvršiti evidenciju za preglede za upis u prve razrede. Zakonski obveznici su djeca rođena od 1.4.2011. do 31.3.2012.

Roditelji su obavezni javiti se na predupis telefonski (ili osobno) u  razdoblju od 5.-16.2.2018. na telefon 310-180 u tajništvo škole od 8,00-14,00 sati.

U drugoj polovici veljače 2018. svi roditelji će dobiti na kućnu adresu pisani poziv za roditeljski sastanak na kojem će dobiti sve potrebne obavijesti oko upisa i termine za preglede u školi i kod liječnice. Prema novim pravilima prijave i upisa u prvi razred, djeca koja ne pripadaju upisnom području naše škole, a žele se upisati u nju trebaju se prijaviti i pregledati u školi kojoj pripadaju prema prebivalištu odnosno boravištu, a kasnije mogu podnijeti našoj školi Zahtjev za upis u drugu školu. Zahtjev odobrava ravnatelj i može ga odobriti samo u slučaju da upis djece iz drugih upisnih područja ne dovodi do povećanja broja odjela u našoj školi. Zahtjeve ćemo zaprimati u svibnju 2018. godine jer ćemo onda točno znati koliko imamo učenika za 1. razred. Roditelji djece koja se žele ranije upisati u 1. razred (rođena su nakon 31.3.2012.) trebaju  se obratiti Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Službi za društvene djelatnosti, Županijska ulica 4 (zgrada u dvorištu) i podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis.

 [više]

Dan broja PI

Autor: Administrator , 14. 3. 2018. 17:29

Sredina ožujka, točnije 14. ožujka određen je za međunarodno obilježavanje broja Pi. Pi ili π je matematička konstanta, danas široko primjenjivana u matematici i fizici. Definira se kao odnos opsega i promjera kruga. Pi je također poznat i kao Arhimedova konstanta ili Ludolfov broj. U praksi se bilježi malim grčkim slovom π, a u hrvatskom jeziku je pravilno pisati i pi. Numerička vrijednost pi, zaokružena na 64 decimalna mjesta, jest: π = 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 5923  U matematičkom svijetu 14. ožujka se obilježava kao Pi dan jer datum zapisan u obliku 3.14. je najbliža aproksimacija broja Pi. No ako se igramo s brojkama, tada bi u 1 sat i 59 minuta broj izgedao 3.14159 što je Pi sa 5 znamenki. U budućnosti bi jedan dan mogao biti najbolji Pi dan, a to je 3141. godine, 9. svibnja u 2 sata, 6 minuta, 53 sekunde i 59 stotinki, piše portal Čuda prirode. A uz dan Pi, slavi se rođendan jednog od najvećih fizičara svih vremena Alberta Einsteina koji je rođen na današnji dan 1879. u Ulmu u Njemačkoj. Albert Einstein formulirao je posebnu i opću teoriju relativnosti kojima je uveo revoluciju u modernu fiziku, a doprinio je napretku kvantne teorije i statističke mehanike. Iako je najpoznatiji po teoriji relativnosti, Nobelova nagrada za fiziku mu je dodijeljena 1921. godine za objašnjenje fotoelektričnog efekta (rada objavljenog 1905. u Anno Mirabile ili “Godini čuda”) kao i za doprinos razvoju teorijske fizike.​ 

Izvjestila : nastavnica Blanka Lendić, 14.3 2018.

 [više]

Erasmus + Frazo Paços de Ferreira, Portugal

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 17:25

U sklopu našeg EU projekta „Read For Fun, Fun to Read“ posjetili smo Agrupamento de Escolas de Frazão školu u Potugalu. To je škola koja se sastoji od četiri škole u  Frazão u Paços de Ferreira mjestu tridesetak kilometra udaljenom od grada Porta.  Škola ima 1200 učenika u dobi od 3 – 16 godina. Tijekom našeg posjeta obišli smo sve četiri škole. Kreativni učitelji i učenici priredili su nam prekrasne priredbe dobrodošlice u kojima su nam poželjeli dobrodošlicu. Pokazali što znaju o povijesti Portugala ali i povijesti svih zemalja sudionika u projektu (Hrvatska, Latvia, Mađarska i Turska). Osim toga pokazali su nam putem svojih likovnih radova i plakata što su naučili o našoj zemlji. Posebno nas je oduševio hrvatski kutić. Tijekom posjeta obišli smo prekrasni grad Porto a posebno nam se svidjela knjižara Livraria Lello u kojoj je poznata spisateljica J.K. Rowling našla inspiraciju za svog popularnog junaka serije romana Harryja Potera.  Krenuli smo i „putem romanike“ te vidjeli nekoliko odlično očuvanih kulturnih povijesnih spomenika iz 12. stoljeća.  Osim Porta posjetili smo i Santa Cruz te obišli memorijalnu kuću poznatog portugalskog pisca Eça De Quireósa. Iako nas je svih pet dana pratila kiša doista smo uživali u toplini i dobrodošlici naših dragih domaćina. Fotografije pogledajte na Facebook stranic škole.

 [više]

HIPPO 2018 – 6. međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 16:30

23. veljače ove godine odabrani učenici 6. i 8. razreda sudjelovali su pod mentorstvom nastavnica Ane Andrić i Lade Malinović u međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika „Hippo 2018“. Pod sloganom „Engleski bez granica“ ovo natjecanje održava se već šestu godinu za redom i okuplja učenike različitih uzrasta iz cijelog svijeta. Kvalifikacije i polufinale se održava lokalno, dok je finale organizirano za učenike i mentore u Veneciji.

Učenici naše škole koji su sudjelovali u kvalifikacijskom krugu natjecanja su: Dora Blažeković (6.a), Roko Baban-Gages (6.a), Lea Plivelić (6.a.), Ivano Schneider (6.b), Borna Ocvirk (6.b), Ana Mišev (6.b), Antonela Biloš (8.a), Sebastijan Balić (8.a), Franciska Svalina (8.c) i Iva Komar (8.a). Troje učenika se plasiralo u polufinale, a to su: Roko Baban-Gages, Borna Ocvirk i Antonela Biloš. Želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!

 [više]

Dvije medalje za našu školu

Autor: Administrator , 12. 3. 2018. 19:18

Osnovna škola Jagode Truhelke 02.03.2018. bila je domaćin 60. Natjecanja mladih tehničara - županijska razina.Na natjecanju je sudjelovalo 170 učenika iz Osječko-baranjske županije koji su se natjecali u 12 kategorija. Svaki natjecatelj je prvo rješavao test iz tehničke kulture,nakon toga radili su praktični dio iz područja u kome su se natjecali i zadnji dio natjecanja odnosio se na obranu rada. Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije i na taj se način učenici usmjeravaju u STEM području, što se ostvaruje rukovanjem različitim strojevima, alatima i priborom, izborom i obradom materijala, sastavljanjem i programiranjem sklopovlja.  Na županijskoj razini našu školu su predstavljali Lea Brljačić iz 6.b u području graditeljstva – koja je osvojila 3. mjesto-brončanu medalju  i Stjepan Koturić iz 8.b u području automatike. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je naš STJEPAN KOTURIĆ i ostvario prolazak na državnu razinu.Čestitamo  Lei i Stjepanu na izvanrednom uspjehu,a  Stjepanu još želimo puno sreće i sve najbolje na državnom. 

Izvijestila: Jasna Gubo, prof.

 [više]

Rezultati odabira agencije za ekskurziju temeljem javnog poziva

Autor: Administrator , 12. 3. 2018. 09:27

1.3.2018. u 18:00 sati održan je roditeljski sastanak u vezi s odabirom putničke agencije za odlazak na višednevnu izvanučioničku nastavu u Zagreb i Hrvatsko Zagorje 9. i 10. lipnja 2018. godine. Povjerenstvo je 23.2. 2018. godine od 6 pristiglih ponuda izabralo 3 ponude:
1. Arriva Hrvatska Panturist d.d. Osijek
2. Astralis Slavonski Brod
3. Brod tours Slavonski Brod
 
Od ove 3 pnude, na roditeljskom sastanku, većinom glasova roditelja odabrana je ponuda Arriva Hrvatska Panturist d.d. Osijek.
 
 
 [više]

Rezultati odabira agencije za ekskurziju temeljem javnog poziva

Autor: Spomenka Stanić, 9. 3. 2018. 11:33

U ponedjeljak, 5.ožujka 2018. godine održan je roditeljski sastanak 2. razreda za odabir ponude za JEDNODNEVNU  EKSKURZIJU  U KOPAČKI  RIT.  Nakon provedene analize svih ponuda,  izabrana je ponuda putničke agencije Panturist  d.d. Osijek većinom pisanih glasova.

 [više]

Učenici 1.c sudjelovali u dva natječaja i dobili vrijedne nagrade

Autor: Administrator , 25. 2. 2018. 14:15

Učenici 1.c razreda sudjelovali su u nagradnom natječaju "Otkrij čudo unutar svog razreda" i pridružili se pokretu #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima. Učenici i učiteljica Jasna Dorić donijeli su treću nagradu našoj školi i osvojili 10 knjiga. Odsada  knjige „Čudo“ i „Auggie & ja“ možete posuditi u našoj školskoj knjižnici, a informacije o našem uspjehu možete pronaći i na stranicama kina Cinestara koji je ujedno i organizirao ovaj natječaj.

Isto tako učenici 1.c  su sudjelovali u kreativnom natječaju „Postani illustator uz Laboratorij zabave i Školsku knjigu “ gdje su dobili vrijednu nagradu paket s likovnim priborom i knjigu „Želim biti ilustrator“,  konkurencija je bila velika, mnoge su se škole prijavile na natječaj a rad naši učenika je ponovno zapažen.

Čestitamo kreativnim učenicima i učiteljici!

 

 [više]

Rezultati odabira agencije za ekskurziju temeljem javnog poziva

Autor: Administrator , 23. 2. 2018. 12:04

Na prijedlog Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za organizaciju jednodnevne ekskurzije učenika drugih razreda OŠ Višnjevac, Višnjevac u školskoj godini 2017./2018, dana 19. veljače 2018. donešena je Odluka o odabiru tri ponuditelja: ORION TOURS d.o.o., Đakovo, PANTURIST d.d, Osijek i ORA TOURS,d.o.o., Osijek.  Roditeljski sastanak 2.a, 2.b i 2.c razreda održat će se u ponedjeljak, 5.3.2018. u 17,30h.
Izabrani ponuditelji (abecednim redom) imaju pravo na 10 minutno predstavljanje ponude.

 [više]

Matica slovačka u školi

Autor: Administrator , 21. 2. 2018. 21:49

U srijedu, 21. veljače, u sklopu izborne nastave slovačkog jezika, članovi Matice slovačke Osijek posjetili su OŠ Višnjevac. Pod vodstvom predsjednika Matice, g. Emila Dorčaka, učenici izborne nastave slovačkog jezika upoznali su se s aktivnostima Matice i različitim pogodnostima za njihove članove.  Tako smo saznali da se možemo uključiti u plesnu i pjevačku skupinu koja se sastaje četvrtkom od 20.00 h i u kreativnu skupinu koja se sastaje srijedom u 20.00 h u Strossmayerovoj ulici 1 u Osijeku. Pridružiti se mogu svi zainteresirani, a pogodnosti su uistinu velike: od novih poznanstava, učenja novog jezika, plesa, pjesme, druženja, pa sve do pohađanja ljetnih škola, tečajeva plesa i mogućnosti dobivanja stipendije i pohađanja srednje škole i fakulteta u Slovačkoj Republici. Nas je ovaj put posjetila kreativna skupina koja nas je naučila novu tehniku ukrašavanja uskršnjih jaja, kao i tehniku ukrašavanja staklenih tanjura decopuage tehnikom. Ovim putem se zahvaljujemo na posjeti i veselimo se budućim skorim susretima, druženju i učenju. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila Maja Kanđera, prof. slovačkog jezika

 

 [više]

Pavao Pavičić u našoj školi

Autor: Administrator , 21. 2. 2018. 16:51

U ponedjeljak, 19. veljače 2018.  u organizaciji naše profesorice hrvatskog jezika Anice Ivković u našoj školi je upriličen književni susret s poznatim hrvatskim književnikom i akademikom Pavlom Pavličićem. Druženje smo započeli u knjižnici uz zvukove violine koju je svirala Dora Klaić iz 8.d. Potom nam je u opuštenoj atmosferi književnik Pavličić otkrio puno svojih tajni. Okupljene učenike je zanimalo:  gdje pronalazi inspiraciju za pisanje, po čemu pamti svoje djetinjstvo, je li oduvijek želio postati književnik, kada je započeo pisati svoja djela, piše li djela na računalu. Na sva pitanja književnik je strpljivo odgovarao i svima nam je dao koristan savjet: „ Ako želite dobro pisati, morate puno čitati.“ Dragom gostu odlomak iz knjige „Trojica u Trnju“ pročitala je Marija Salaj iz 5.c.

Ovaj je susret i organiziran u slopu našeg Erasmus Plus projekta „Read for Fun, Fun to Read“ u kojem nam je jedna od aktivnosti razmijena knjiga. Pavlu Pavičiću smo poklonili našu knjigu „Moj superjunak“ koja je nastala u sklopu porojekta, a možete ju cijelu pogledati u knjižnici škole. Naravno i književnik je nama poklonio svoje potpisane knjige „Dunav“ i „Trojica u Trnju“.

Drago nam je što smo imali čast ugostiti, Pavla Pavličića, književnika koji nas je uveselio i podsjetio zašto volimo čitati.

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Valentinovo - priredba

Autor: Administrator , 15. 2. 2018. 08:50

U povodu obilježavanja Valentinova u srijedu, 14. veljače u 17.30 sati, u našoj dvorani je organizirana romantična priredba za učenike, roditelje i prijatelje škole. Kroz ljubavne pjesme, recitacije, ples te romantične zvukove violine, klavira, klarineta, gitare, bisernice, brača, učenici su istaknuli važnost ovog posebnog dana za sve zaljubljene. Učenici Ivan Bulić, Lovro Šubić, Marko Glušac, Lana Zec, Anamarija Vranjković, Dunja Klaić, Dora Klaić, Tirsa Habuda, Marija Žagar, Marin Bulić, Ivano Schneider, Filip Baranjek, Mirjam Crnoja, Dora Petrović, Nola Burić, Ana Dragić, Ana Sili, Lucija Kelava Mihajlović, Leo Nićin te gosti, naši bivši učenici, Ruben Habuda i Benjamin Habuda, mali i veliki zbor, ritmičke skupine, recitatori, predstavili su svoj rad u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Zahvaljujemo na sudjelovanju plesnom studiju Shine, plesnom studiju Illusion, plesnom studiju Kick, plesačima breakdance Legama. Program su vodili naši osmaši Marija Grgić (8.a) i Marco Andrea Contini (8.c). Ova priredba ne bi tako lijepo prošla bez velikog truda i zalaganja svih učenika koji su sudjelovali u programu i njegovoj realizaciji, nastupa naših divnih zborova koje je uvježbala nastavnica glazbene kulture Alma Mance, bez recitacije na pod vodstvom učiteljice Maje Grbačić, bez plesnih točaka koju su pripremili učenici 2.a i 3.a razreda s učiteljicama Željkom Čokolić i Natašom Grgurić, bez pozornice koju je lijepo ukrasila nastavnica Silvija Vukašinović, te knjižničarke Marine Tojčić koja je pomogla u organizaciji priredbe. Bilo je puno smijeha i veselja, zabave i radosti. Svima vama, zaljubljenima ili još ne, želimo da svaki dan, a ne samo Valentinovo, bude ispunjen ljubavlju dragih osoba.

Djelić ugođaja pogledajte na našoj Facebook stranici.

Fotografirao: Hrvoje Knežević, nastavnik

Izvijestila:  Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Erasmus + Murcia, Španjolska

Autor: Administrator , 11. 2. 2018. 10:14

U sklopu našeg EU Erasmus Plus projekta „EMBRACE“ od 3.-9. veljače 2018. posjetili smo grad Murciu u Španjolskoj. Naš domaćin bila je srednja škola IES Ramon y Cajal Colegio de Procuradores de Murcia. Ljubazni domaćini pokazali su nam grad te organizirali naš petodnevni boravak. Ovoga puta našu školu su predstavljale učenici 7.b razreda Ivana Klarić i Nika Kolesarić. One su išle u pratnji pedagoginje i knjižničarke. Učenice su bile smještene u obiteljima učenica škole domaćina. Na susretu su bila po dva učitelja i dva učenika iz svih škola partnera u ovom projektu – Ujedinjenog Kraljevstva, Portugala, Poljske, Finske, Italije i naravno Španjolske i Hrvatske. Škola domaćin za sve je organizirala čitav niz zanimljivih aktivnosti. Razgledanje prekrasnog grada Murcie, izlet u drevni grad Kartagenu, posjet Rimskom teatru, posjet muzeju podzemnog kulturnog nasljeđa. U Kartageni nas je primila, pozdravila i zaželjela nam dobrodošlicu predsjednica pokrajine Murcia Rosa Peñalver Pérez. Taj susret je popratila i lokalna TV pokrajine Murcia. Naše učenice su vrlo uspješno svim sudionicima predstavile našu državu, regiju, grad i školu. Osim toga predstavile su i neke od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika povodom tjedna znanosti koji se obilježavao u to vrijeme u školi domaćina. Za djecu s posebnim potrebama organiziran je koncert na kojem smo i mi uspješno sudjelovali. Tema rada europskog dječjeg parlamenta bila je demokracija, njene pozitivne i negativne pojave. Osim toga učenice su sudjelovale u likovnoj radionici i na nastavi sa svojim domaćicama. Na europskom internacionalnom ručku imali smo svoje „Croatian sweet corner“ gdje smo sve počastili s ukusnim delicijama naših osječkih tvornica. Ovim putem zahvaljujemo našim ljubaznim domaćinima.  Stvorena su mnogobrojna prijateljstva a puno toga smo naučili o demokraciji, Europskoj uniji, životu u Španjolskoj. Neprocjenjivo iskustvo! Slijedeći susret škola partnera ovog projekta je od 14.-20. travnja 2018. u našoj školi. Dobrodošli naši dragi prijatelji u Hrvatsku u naš Osijek i našu školu! Na našoj Facebook stranici pogledajte fotografije. 

 [više]

Informiranje roditelja - odgovori koje je dobro znati (brošura za roditelje) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:26

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu Republike Hrvatske, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, zamoljeni smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja da brošuru „Informiranje roditelja – odgovori koje je dobro znati“. Svrha priložene brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. Brošuru pogledagjte pod „više“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju