preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Radionica izrade Božićnih ukrasa od žice

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 09:29

I ove godine, već tradicionalno, održana je radionica božićnih ukrasa od žice na satu slovačkog jezika i kulture. Tako su 13. prosinca učenici i roditelji imali priliku izraditi božićne kuglice i zvona kojima će ukrasiti ovogodišnje drvce. Gđa Anđelka Đunđa svake godine održava ovu tradicionalnu radionicu izrade ukrasa od žice ususret božićnim i uskršnjim blagdanima. Mi se ovim putem zahvaljujemo i unaprijed se veselimo idućem kreativnom druženju.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila, Maja Kanđera, prof. slovačkog jezika

 [više]

Večer matematike 7. prosinca 2017.

Autor: Administrator , 12. 12. 2017. 10:25

Dana 7. prosinca 2017. godine od 18 do 19 sati Oš Višnjevac je bila jedna od mnogobrojnih škola u Hrvatskoj u kojoj se održavala Večer matematike, skup interaktivnih radionica namijenjenih popularizaciji matematike. Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo u osnovnim, srednjim školama i u vrtićima, a cilj je razvijanje pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Ove godine sudjelovalo je ukupno 105 učenika, roditelja i učitelja naše škole. Zahvaljujem se svim učenicima,   njihovim roditeljima, te učiteljicama   koji su svojim prisustvom pridonijeli da nam Večer matematike protekne u ugodnoj atmosferi i veselom druženju. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila Blanka Lendić, organizator

 [više]

Pozivamo na humanitarnu akciju Tjedan solidarnosti

Autor: Administrator , 8. 12. 2017. 12:43

Dragi učitelji, učenici i roditelji
Pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju „Tjedan solidarsnosti“. Akcija će biti organizirana uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a kao dio našeg Europskog Erasmus Plus projekta EMBRACE. U vremenu od 8.-15.12.2017. u holu škole biti će postavljena košarica. U košaricu ćemo sakupljati higijenski pribor (šamponi, sapuni, tekući sapuni, pjene za kupanje, paste za zube, četkice za zube, šatapiće za uši i sl.) za djecu koja su smještena u Dječjem domu Klasije u Osijeku. Svaka i najmanja donacija je dobrodošla. 
Pomognimo našim malim sugrađanima bez roditelja.
Unaprijed zahvaljujemo na donacijama. O rezultatima akcije ćemo izvijestiti na našim stranicama.

 [više]

Svetog Nikolu obilježili i učenici 1. i 3. razreda

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 17:58

U srijedu, 6. prosinca, učenici ritmičke skupine 3.a i dramske skupine 3.b razreda, kratkim su nastupom obilježili blagdan Svetog Nikole. Svojim plesom i glumom razveselili su učenike 1. i 3. razreda. Učenici su se posebno razveselili čokoladnim bananicama koje im je sveti Nikola ostavio u školi. Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Maja Grbačić, učiteljica 3.b

 [više]

Sveti Nikola u crkvi i školi

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 15:11

Rano ujutro, kako i priliči ovom blaganu, dramska skupina 2.b razreda i učiteljica Brigita Korman te vjeroučiteljica Vesna Klir sa svojom skupinom učenika upriličili su mali prigodni program povom ovog djeci omiljenog blagana. Nakon mise zornice, učenici dramske skupine su odrecitirali pjesmu „Sveti Nikola“ a nakon toga poučan igrokaz “Budi i ti sveti Nikola“. Učenici dramske skupine 2.b razreda su: Lucija Blekić, Karla Čeple, Noa Kapraljević, Ana Kurtek, Ivan Mihaljević, Tila Milović, Matija Novaković, Anja Pap, Tea Slukan, David Špoljarić, Fran Tomlčjenović i Petar Zrno. U sklopu župnog vjeronauka (oratorija), župnik Filip Perković i vjeroučiteljica Vesna Klir pripremili su sa četvrtim i petim razredima kratki program za Svetog Nikolu. Voditelji programa su bili Anđa Mamić 4.b i Borna Jurišić 4.c. Dora Škorić 5.a, Tina Škrinjar 4.c, Magdalena Katalin 4.b, Elena Balić 4.a, Lara Pastuović 5.c, i Dora Petković 5.c odrecitirali su „Pjesma o svetom Nikoli“ a „Stiže sveti Nikola“ Ines Vukovski 4.b, Lana Lizak 5.b i Katja Pivac 5.b. Na kraju programa djecu je posjetio i „pravi“ sveti Nikola te djecu darivao prigodnim poklonima. Program je bio zanimljiv i poučan te su na kraju svi sudionici zaslužili veliki pljesak. U školi pod drugim satom u holu škole također su nastupali učenici dramske skupine 2. b razreda a učenice 4.c razreda su pročitale pjesmu o svetom Nikoli. Nakon programa učenici su otišli u razrede a sveti Nikola naš (David Špoljarić) sa pomagačima je posjetio razrede te u ime škole svakom učeniku poklonio čokoladnu babanu. Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

U nadi da su čizmice bile pune darova a srce puno dobrih djela i riječi za sve oko nas. Činite dobro, budite i Vi sveti Nikola kao što poručuju učenici 2. b razreda. Donesite odluku za činiti dobro sami, ili kao obitelj, ili kao razred!

Sretan sveti Nikola!

Izvijestila: Brigita Korman, učiteljica

 [više]

Aktivnosti učenika na građanskom ogdoju

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 16:42

Učenici 8.r. koji pohađaju građanski odgoj sudjelovali na 19. sjednici Mjesnog odbora Višnjevac. Dali inicijativu za mnogobrojne akcije u mjestu. Izvješće pogledajte pod "više", a fotografije na našoj Facebook stranici.

 [više]

Lampionijada – prva i treća nagrada

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 06:27

Ove godine, u okviru proslave Dana grada Osijeka, Turistička zajednica Grada Osijeka, Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Muzej Slavonija, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Grad Osijek organizirala je 24. izložbu lampiona.Tradicionalna Lampionijada održana je u petak 1.12.2017. u 16,00 sati u prostoru Arheološkog muzeja na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. Odabrani najkreativniji lampioni njih 12 predstavljaju našu školu i izloženi su u prostoru muzeja: Elena Balić 4.a,Tea Čalić 4.a, Ivo Pavić 4.b, Hana Veić 4.b, Gita Brljačić 4.c, Roko Mayer 4.c, Lorena Tot 5.a, Ivano Tojčić 5.a, Ozana Filipović 5.c, Marija Žagar 5.c, Lea Brljačić 6.b, Lara Jakopović 6.b i Josipa Fijala 7.c. Najbolje lampione je, uz predsjednika ZTK-a Osječko-baranjske županije Marina Kordića i predsjednika ZTK-a Grada Osijeka Antuna Šikića, proglasio i Saša Uranjek, direktor osječke Turističke zajednice, koji je najkreativnijima uručio i nagrade sponzora Karoline d.o.o. U kategoriji „Gosti-Grad Osijek“ prvo mjesto osvojio je naš IVO PAVIĆ iz 4.b, a naša MARIJA ŽAGAR iz 5.c osvojila je treće mjesto  u kategoriji „Grad Osijek“. Čestitamo Ivi i Mariji na izvanrednom uspjehu.  Nakon proglašenja najboljih radova ispred Muzeja Slavonija formirala se svečana kolona koja je s upaljenim lampionima krenula prema Trgu Ante Starčevića gdje je bilo organizirano podizanje Stijega grada Osijeka i svečani program. Prekrasna manifestacija, koja već godinama promiče kreativnost, tradiciju i ljubav prema gradu Osijeku, ovaj put je na svoj repertoar dodala i novu stavku – svečanu kolonu prema Trgu Ante Starčevića, na kojemu je u povodu 24. izložbe lampiona 24 lampiona poletjelo u zrak.

Izložba lampiona može se pogledati u radno vrijeme muzeja. Zahvaljujemo svim učenicima-autorima lampiona naše škole i pohvaljujemo njihovu kreativnost i maštovitost u izradi. Fotografije pogledajete na našoj Facebook stranici.

                                                  Izvijestila: Jasna Gubo,prof.

 [više]

Više o cijepljenju protiv HPV-a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 15:46

Dragi roditelji, pod "više" pročitajte sve o cijepljenju protiv humanog papiloma virusa HPV-a. 

Video možete pogledati na linku.

 [više]

Svečano otvorena izložba učeničkih radova iz Nitre – grada prijatelja Osijeka

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 09:06

Bogat čovjek ima prijatelje, a tako je i s gradovima. U okviru obilježavanja Dana Grada Osijeka i 20. godišnjice suradnje prijatelja gradova – Nitre i Osijeka, planirane su brojne aktivnosti, izložbe i događanja. Već 20 godina ova dva grada njeguju prijateljstvo i međusobnu pomoć i zajedničku suradnju u gospodarskom, turističkom i kulturnom smislu što predstavlja veliku vrijednost. Naša škola je iznimno počašćena što je imala priliku sudjelovati u ovom važnom obilježavanju prijateljstva dvaju gradova. Na početku otvaranja izložbe svečanim je pozdravnim govorom ravnatelj OŠ Višnjevac, gospodin Dane Končar, prof., pozdravio goste, gospodina Igora Kršiaka, menadžera Grada Nitre i gospođu Marianu Paukovu ravnateljicu Privatne umjetničke osnovne škole. Potom je gospodin Igor Kršiak pozdravio sve nazočne u ime gradonačelnika Grada Nitre, zatim je gospođa Mariana Paukova uputila nekoliko riječi o izložbi dječjih radova i uručila našem ravnatelju Pismo namjere o uspostavi suradnje i prijateljstva s njihovom Privatnom umjetničkom osnovnom školom. Nakon toga je gospođa Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika proglasila izložbu otvorenom. Ova svečanost je protekla u veselom i raspjevanom ozračju za koje su se pobrinuli naši učenici govornici slovačkog jezika koji njeguju slovačku tradicijsku kulturu i naš prekrasan zbor koji je izveo dvije pjesme Malo mira i Što će biti s nama sutra uz solista Marina Bulića i Marina Rašića koje je pjesme popratio na znakovnom jeziku. Učenici koji uče slovački jezik uz vodstvo njihove profesorice Maje Kanđera pripremili su prigodan dramski program na slovačkom jeziku. Zahvaljujemo predstavnicima Grada Nitre i gospođi Mariani Paukov ravnateljici Privatne umjetničke osnovne škole što su došli k nama da zajedno slavimo, da pokažemo slovačku kulturu i vjerujemo da smo sklopili novo lijepo prijateljstvo i doprinijeli da naše školu zauvijek budu prijatelji. Zahvaljujemo Žani Gamoš, zamjenici gradonačelnika na ugodnoj suradnji i dolasku u našu školu. Ovaj susret su popratili i naši mediji Osječka TV i portal Osijek 031. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Izložba učeničkih radova iz Nitre, grada prijatelja Osijeka - najava

Autor: Administrator , 30. 11. 2017. 07:47

Povodom obilježavanja Dana grada Osijeka u našoj školi će biti postavljena izložba dječjih radova Privatne umjetničke osnovne škole iz Nitre (Slovačka). Izložba će biti povodom 20 godina suradnje našeg grada i grada Nitre. Ujedno će se potpisati i ugovor o suradnji naše škole i škole iz Nitre. Naš zbor i učenici koji pohađaju nastavu njegovanja slovačkog jezika pripremiti će prigodan program. Učenici 3.a pripremili su prodajunu izložbu adventskih vjenaca. Na svećanosti će nam se obratiti predstavnici grada Nitre te naša dogradonačelnica Žana Gamoš. O svemu ćemo više pisati na našim stranicama.

 [više]

Božićni tramvaj

Autor: Administrator , 30. 11. 2017. 06:43

U srijedu, 29.11.2017. učenici 2.a i 2.b sa svojim učiteljicama su se provozali osječkim ulicama uživajući u vožnji Božićnim tramvajem. Autobus nas je odvezao i dovezao. U tramvaju je bilo vrlo zabavno i zanimljivo. Pjevali smo i pomalo plesali, a najglasnije smo pjevali uz ljetni hit „Despasito“ i „Zvončiće“.Učenici su radosno gledali predstavu. Uživanje je upotpunilo i rano padanje mraka, te smo imali pravi božićni ugođaj. Najviše su se obradovali prigodnim poklonima. Snimala nas je i Osječka televizija.

Neka radost Božića počne! Ispunjenje svih želja, obilje zdravlja i radosti u životu, žele Vam iskreno učenici 2.a i 2. b sa svojim učiteljicama, Željkom Čokolić i Brigitom Korman! Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

             Izvijestila: Brigita Korman, učiteljica

 [više]

Mjesec knjige - Prekidamo nastavu zbog čitanja

Autor: Administrator , 29. 11. 2017. 06:19

Završen je još jedan „Mjesec hrvatske knjige“, manifestacija kojom se promovira lijepa riječ i naglašavaju vrijednosti koje se kriju u svijetu knjiga. U našoj školi, posebno u školskoj knjižnici, pozorno pratimo i stvaramo zanimljive programe kojima bismo promovirali i poboljšali čitanje.  Tako smo i ove školske godine jednoglasno odlučili „Prekidati nastavu zbog čitanja“. Našu avanturu smo započeli u listopadu u drugim razredima kojima smo čitali ulomke iz knjiga „Kakva je to ljubav bila“ i „Ljubavi obične i neobične. Nakon toga učenici trećih razreda uživali su u pričama „ O laži“ i „Glava“ iz knjige „Nemam vremena“. U Mjesecu hrvatske knjige i naši prvašići su postali aktivni članovi školske knjižnice. Vrijedni Mali knjižničari sami su izradili straničnike koje su prvašići dobili na prvom druženju u knjižnici i pročitali im priču o „Zaljubljenoj jedinici“. S novom pričom „Dosada“ također iz knjige „Nemam vremena“ bili smo gosti u četvrtim razredima. Učenicima petih čitali smo avanture jedne školjke „Finke Fi“ i ulomak iz knjige „Krugovi na vodi“.  S velikim zanimanjem šestaši su poslušali ulomak iz knjige naziva „Doričin dnevnik“. U tom dnevniku djevojčica Tanja otkriva bakin dnevnik u kojem je opisivala svoje djetinjstvo zahvaćeno Drugim svjetskim ratom.

Sedmi razredi su pozorno slušali o praznicima djevojčice Dolores iz avanturističkog romana „ Dolores i šumske sjene.“ Učenicima osmih razreda smo čitali ulomke iz najnovijih romana „Kad pobijedi ljubav“ i „ Iza oblaka“.

Mali su knjižničari, Nola Burić (5.c), Marija Salaj (5.c), Petra Liović (6.a), Ivona Spajić (6.a), Antonela Crljen (6.b), Ivona Širić (7.b) i Korina Tolić (7.c) bili čitači koji su hrabro predstavili najnovije naslove koji se nalaze u našoj knjižnici. Bilo je to jedno jako opušteno i veselo druženje uz knjige. U našoj školskoj knjižnici još možete pronaći i ove nove knjige: Basne, Mrvice iz dnevnog boravka, Twist na bazenu i Zeleni pas. Dođite u knjižnicu, posudite knjigu i uživajte!

Dio pozitivne i vesele atmosfere koja je vladala u knjižnici i po razredima možete  pogledati na Facebook stranici škole

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Lampioni za Dan Grada Osijeka

Autor: Administrator , 25. 11. 2017. 16:40

Povodom Dana Grada Osijeka, Turistička Zajednica Grada Osijeka je kroz aktivnost 24. Lampionade  pripremila nagradnu igru pod nazivom „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2017.“ u kojoj  sudjeluju  učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka i bliže okolice. Nagrada koju sudionici nagradne igre  mogu osvojiti je tablet! Autori lampiona naše škole koji sudjeluju u ovoj nagradnoj igri su: Elena Balić 4.A, Tea Čalić 4.A, Ivo Pavić 4.B, Hana Veić 4.B, Gita Brljačić 4.C, Roko Mayer 4.C, Ivano Tojčić 5.A, Lorena Tot 5.A, Ozana Filipović 5.C, Marija Žagar 5.C, Lara Jakopović 6.B, Lea Brljačić 6.B, Josipa Fijala 7.C i David Vincetić 8.A.

Sve fotografije izrađenih lampiona biti će  objavljene 28.11.2017. u 12:00 sati u zajednički album naziva MojLampion za dan Grada Osijeka 2017.“ na Facebook stranici Turističke zajednice grada Osijeka. Nagradna igra traje do  1. prosinca 2017. do 12:00 sati. Autor lampiona čija fotografija  je prikupila najviše oznaka „sviđa mi se“ (eng. like)  pobjednik je nagradne igre  i osvaja tablet. Link za glasanje ćemo objaviti na našoj Facebook stranici 28.11.2017. Do tada pod "više" pogledajte radove naših učenika.  Molimo sve učenike, učitelje, djelatnike naše škole, roditelje i članove obitelji da se svi "lajkanjem" uključimo u nagradnu igru od 28.11.2017.   

Izvijestila Jasna Gubo, prof. tehničke kulture

 [više]

Projekt Dječja košarica - Božić 2017.

Autor: Administrator , 23. 11. 2017. 16:54

Kao svake godine, tako i ove, Caritas u vrijeme  Adventa nastavlja s dosadašnjim projektom ''Dječja košarica – Božić 2017.'' Cilj projekta je ovim putem prikupiti dječje potrepštine, odjeću, obuću, hranu te novčana sredstva za obitelji s malom djecom iz Osijeka i okolice. Podsjećamo, Caritasov Centar za dijete Osijek od vremena kada je osnovan (1994.god) pa sve do danas pomaže i prati brojne obitelji savjetovališnim radom, ali i neophodnom materijalnom pomoći. Jedan od zadanih ciljeva mu je ublažiti tešku materijalnu situaciju brojnih obitelji s malom djecom i trudnica. Podjelom materijalne pomoći potpomažemo podizanje kvalitete života socijalno isključenih obitelji s malom djecom i trudnicama osiguranjem osnovnih životnih potrepština za djecu do treće godine života i jednokratnim paketom pomoći za trudnice. Sve prikupljeno možete proslijediti u Centar za dijete u Osijeku, Vukovarska 156 od ponedjeljka do petka od 9.00-15.00 sati s najavom i u predhodnom dogovoru s Ivankom Domazet na broj 031/253-915 ili 091/5321429 koja je kontakt osoba u Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ako niste u mogućnosti sami odnijeti u Centar donesite u školu, vjeroučiteljici Marini Vidaković, koja će u suradnji s učenicima sve prikupljeno odnijeti na pravu adresu. Dragi roditelji, molim da donosite samo dječje potrepštine (odjeću, obuću, hranu, kozmetiku i igračke). Ukoliko ste u mogućnosti uplatiti novčani prilog, molim da to učinite na: CARITAS ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE, CENTAR ZA DIJETE, Vukovarska 156, Osijek, IBAN: HR6123400091110046082 s pozivom na broj: 0612 Sve prikupljeno obiteljima će biti podjeljeno za Božić 2017. godine. 

Izvijestila: Marina Vidaković, vjeroučiteljica

 [više]

Održana druga sjednica Vijeća učenika

Autor: Administrator , 8. 11. 2017. 15:34

Druga sjednica Vijeća učenika osnovne škole Višnjevac održana je danas u prostorijama škole. Vijeće učenika čine svi predstavnici razrednih odjela koji se biraju na početku svake nastavne godine. Na ovoj sjednici Vijeća učenika zanimljivo  predavanje na temu „Biti volonter“ održala je gošća Adrijana Černić, suradnica na programu Razvoja volonterstva iz Volonterskog centra Osijek. Svi smo pozorno slušali što je volonterstvo, a što se ne smatra volontiranjem. Naučili smo da postoji kratkotrajno i dugotrajno volontiranje, tko može biti volonter, te tko može organizirati volontiranje. Gošća nam je pojasnila koje su dobrobiti volontiranja i zašto se ljudi odlučuju  volontirati. Knjižničarka je na kraju zahvalila gošći Adrijani Černić  i svim članovima Vijeća učenika na dolasku.

Izvijestila zapisničarka Vijeća učenika: Maja Avdaković, 8.b 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju