preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Večer matematike

Autor: Spomenka Stanić, 9. 12. 2018. 16:30

Večer matematike u OŠ Višnjevac: Igrom do znanja!

6.12. 2018.

Matematika nije bauk i ima svoju zabavnu stranu! Pokazali su to učenici naše škole  na Večeri matematike održanoj u četvrtak,  na kojoj su se kroz mnoštvo igara nadmetali i na interaktivnim radionicama učili učenici od 1. do 8. razreda.

 [više]

Sveti Nikola

Autor: Administrator , 6. 12. 2018. 15:01

Dramska skupina 3.b razreda je jutros, u 6:30 h, na misi zornici u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, izvela svoj kratki program povodom Svetog Nikole. Nastupili smo s igrokazom "Uspavani Sveti Nikola. Program je bio odličan, glumci su bili  jasni i glasni i za svoj trud su nagrađeni velikim pljeskom i simboličnim poklončićima od Svetog Nikole i učiteljice. Nastupali su: Karla Čeple, Noa Kapraljević, Ana Kurtek, Ivan Mihaljević, Tila Milović, Matija Novaković, Anja Pap, Tea Slukan i Petar Zrno. Veliko hvala učenicima i njihovim roditeljima što su ih rano ujutro doveli i tako uveličali spomendan djeci a i nama odraslima, dragog sveca. Lijepa je ova, sada već, tradicija dolaska u crkvu. Ovaj veseli i djeci omiljen blagdan neka nas prati i dalje. Budimo svi veseli, raspjevani i spremni za mjesec darivanja. Nisu samo čizmice bile pune darova, već i njihova i naša srca!
 
Učenici 1. i 3. razreda u školi su također s veseljem pogledali igrokaz. Na kraju su im glumci podijelili simbolične poklone. Dan je prošao u veselom učenju, pjevanju, igri i zabavi. Veselimo se svi u ove dane Adventa, budimo dobri jedni prema drugima, darujmo i širimo ljubav oko sebe!
Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici
 
                                                          Izvijestila: Brigita Korman, učiteljica
 [više]

Naši kandidati za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća

Autor: Administrator , 5. 12. 2018. 13:38

Gradonačelnik Osijeka raspisao je redovne izbore za Dječje gradsko vijeće grada Osijeka. Kandidirati su se mogli svi učenici 4., 5. i 6. razreda. Svaka osnovna škola područja Grada Osijeka čini jednu izbornu jedinicu i bira predstavnika (6.r.) i jednog zamjenika (iz 4.i 5.r.). Prvi je korak na putu postajanja dječjim gradskim vijećnikom bio napisati i predati kvalitetan životopis voditeljici Vijeća učenika OŠ Višnjevac.

Nakon detaljnog uvida u sve pristigle životopise te uzevši u obzir njihovu kvalitetu i ozbiljnost, kandidati za Dječje gradsko vijeće su sljedeći:

4. razredi : Leon Jakopović (4.a), Nika Koprivnjak (4.c)

5. razredi:  Dunja Širić (5.b),  Ivona-Josipa Krišto (5.c)

6. razredi: Ivano Tojčić (6.a), Lara Husar (6.b),  Nola Burić (6.c)  

Iz 4.b i 5.a  razreda nije bilo kandidata.

Navedeni učenici dužni su napraviti osobni promotivni plakat i osmisliti svoju izbornu kampanju, uz suglasnost roditelja. Uz plakat bit će priloženi i njihovi životopisi te zajedno postavljeni u predvorju škole, kako bi svima bilo omogućena pravedna i poštena kampanja.

Izbor za vijećnike održat će se 10.12.2018. pod budnim okom Školskog biračkog odbora i koordinatorice Vijeća, a pravo glasa imaju svi učenici 4., 5. i 6. razreda.

Svim kandidatima želimo puno sreće!

 [više]

Lampionada 2018 - drugo mjesto

Autor: Administrator , 4. 12. 2018. 11:45

Ove godine, u okviru proslave za Dan grada Osijeka, Turistička zajednica Grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Arheološki muzej , Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek i grad Osijek organizirali su 25. izložbu lampiona -  Lampionadu. Lijepa osječka predbožićna tradicija uoči dana proslave Dana grada Osijeka (2. prosinca), održana je u petak 30. studenog 2018. u prostoru Arheološkog muzeja na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.

Odabrani najkreativniji lampioni njih 13 predstavljaju našu školu i izloženi su u prostoru muzeja: Josip Nikić 4.a, Lucija Kišurek 4.b, Lucija Koić 4.b, Mihael Mikolin 4.c, Ivan Pastuović 4.c, Petra Tojčić 4.c, Anamarija Vranjković 4.c, Ivano Šubić 5.a, Ivo Pavić 5.b, Roko Mayer 5.c, Josipa Fijala 8.c, Vita Dobrinić 5.c i Iva Šego 6.a, Mirjam Crnoja 7.c i Dajana Kovačević 7.c.

Na svečanoj priredbi u Arheološkom muzeju, uz prigodni program Glazbene škole Franje Kuhača proglašeni su ovogodišnji pobjednici. U kategoriji „Grad Osijek“ drugo mjesto osvojio je naš Mihael Mikolin iz 4.c. Čestitamo Mihaelu na izvanrednom uspjehu. Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima Turističke zajednice grada Osijeka i paketima slatkih proizvoda tvrtke Karolina. 

Nakon dodjele nagrada svim lampionima u svim kategorijama oko 18:45 svi okupljeni posjetitelji izložbe i djeca su na trgu pred muzejom, Trg Svetog Trojstva u Tvrđi, u zrak pustili desetke svjetlećih lampiona. Nebo je za trenutak postalo obasjano blistavim lampionima i njihovim sjajem koji su sijali za naš grad.

Izložba lampiona može se pogledati u radno vrijeme Muzeja. Zahvaljujemo se svim učenicima-autorima lampiona naše škole kao i 4.c koji se cijeli razred uključio u izradu lampiona i pohvaljujemo njihovu kreativnost i maštovitost u izradi. Fotografije pogledajete na našoj Facebook stranici.

                                                  Izvijestila: Jasna Gubo, učiteljica tehničke kulture

 

 [više]

Zapaženo priznanje za školski vrt

Autor: Administrator , 4. 12. 2018. 10:21

„Najljepši školski vrtovi“ je ekološko - obrazovni projekt HRT-a namjenjen svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, đačkim domovima i Centrima za odgoj i obrazovanje u cijeloj RH. Ove godine je naš školski ružičnjak dobio zapaženo priznanje. Gospodinu Stjepanu Koškom uručeno je „Priznanje za izuzetan trud i angažman u utemeljenju i održavanju školskog vrta“. Gospodin Koški bio je idejni začetnik i utemeljitelj ideje uređenja školskog vrta koji je ukras naše škole a možemo reći i cijelog Višnjevca. Ideju o vrtu svojim zalaganjem i radom podrpli su i mnogobrojni djelatnici, učitelji, učenici, roditelji i ravnatelj. Poseban dodatni trud i rad uložili su naši djelatnici  Mirjana Blaha, Everlyn Iris Cvenić, Krunoslav Boris, učiteljice Dunja Ham i Vesna Ćosić, učenici članovi cvjećarsko kreativne skupine te roditelji Dijana Ocvirk, Damir Ocvirk, Josipa Pavić, Andrea Pap i Eugen Mihaljević. Svima se ovim putem zahvaljujemo što su omogućili čitavom našem mjestu uživanje u prekrasnom cvijeću a našoj školi predstavljanje u cijeloj Hrvatskoj. Čestitamo na priznanju!

 [više]

Glasajte za naše lampione!

Autor: Administrator , 28. 11. 2018. 13:17

Povodom Dana Grada Osijeka, Turistička Zajednica Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture OBŽ je kroz aktivnost 25. Lampionade  pripremila nagradnu igru pod nazivom „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2018.“ u kojoj  sudjeluju  učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka i bliže okolice. Nagrada koju sudionici nagradne igre  mogu osvojiti je tablet! Autori lampiona naše škole koji sudjeluju u ovoj nagradnoj igri su: Josip Nikić 4.a, Lucija Kišurek 4.b, Lucija Koić 4.b, Mihael Mikolin 4.c, Ivan Pastuović 4.c, Petra Tojčić 4.c, Anamarija Vranjković 4.c, Ivano Šubić 5.a, Ivo Pavić 5.b, Roko Mayer 5.c, Josipa Fijala 8.c, Vita Dobrinić 5.c i Iva Šego 6.a
Sve fotografije izrađenih lampiona objavljene su na Facebook stranici Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije u albumu Lampionada 2018. - OŠ Višnjevac 
Album se nalazi na linku: https://hr-hr.facebook.com/domtehnike/

Molimo sve učenike, učitelje, djelatnike naše škole, roditelje i članove obitelji da se svi "lajkanjem" uključimo u nagradnu igru.   

Izvijestila: Jasna Gubo, učiteljica tehničke kulture

 [više]

Veliki uspjesi naših plivačica i plivača

Autor: Administrator , 24. 11. 2018. 17:42

Obilježavajući Dan Grada, Školski športski savez i ove je godine organizirao natjecanje iz plivanja za osnovne i  srednje škole na kojemu je nastupila i naša škola. Učenici i učenice od 5.-8. razreda su se natjecali ekipno u disciplinama: 50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m leptir i štafeta 4 x 50 m slobodno. Naše učenice koje su sudjelovale u štafeti 4x50m slobodno osvojile su izvrsno drugo mjesto. U ekipi naše škole bile su  Dora Posavac (5.a), Ana Musa (7.c), Lara Jakopović (7.b) i Marina Dukarić (6.b). Naša Marina Dukarić (6.b) uz srebro u štafeti osvojila je još i pojedinačno treće mjesto u disciplini 50 m leptir.

I naša muška štafeta 4x50 m slobodno osvojila je izvrsno drugo mjesto. U muškoj štafeti bili su Stjepan Pajnić (6.b), Patrik Zec (7.c) ,Vjekoslav Liović (7.a)  i Ivano Lukas Šelmić (8.a).
 
Čestitke našim plivačicama i plivačima. smiley
Izvijestio: Antonio Bičvić, prof. TZK
 [više]

Prijava učenika 7. i 8.r. na radionice iz elektotehnike i računalstva

Autor: Administrator , 23. 11. 2018. 12:20

Pozivamo učenike 7. i 8. r. koji su zainteresirani za područja elektotehnike i računalstva da se prijave u radionice. Više o radionicama na linku http://elpros.net/2018/centar-izvrsnosti-prijave/?fbclid=IwAR1R15wrks_PYF72a_snuj3uGhLJoQ28GMDemDD9qQ0e3DDN4o0QrjO1b_s

 [više]

Kandidiraj se na izborima za Dječje Gradsko vijeće!

Autor: Administrator , 21. 11. 2018. 19:50

Prema odluci Grada Osijeka, od  2010. godine u svim gradskim školama provodi se izbor predstavnika škole za Dječje gradsko vijeće Grada Osijeka. Ovo vijeće uključuje učenike osnovnoškolskog uzrasta sa zadatkom da upoznaju gradsku upravu s problemima koje uočavaju i tiču se djece i učenika, kako onih u svezi škole tako i onih životnih, na razini cijelog grada.

Mandat našim dosadašnjim članovima je pred istekom te će naša OŠ Višnjevac u sljedećem razdoblju  birati svoga novog člana za obnašanje ove funkcije u sljedećem mandatu od dvije godine. Kandidirati se mogu učenici četvrtog, petog i šestog razreda, s tim da će predstavnik Škole biti učenik VI. razreda, a zamjenik učenik IV ili V. razreda, prema dobivenom broju glasova.

Uvjeti kandidature:

  • kandidirati se mogu samo oni učenici koji se ističu svojim uzornim vladanjem i pozitivnim odnosom prema radu  
  • kandidatura mora biti dostavljena u pisanom obliku i sadržavati učenikov životopis te kratko obrazloženje razloga svoje kandidature, odnosno pojašnjenje razloga zbog kojih vas ostali učenici mogu prepoznati kao najboljeg predstavnika naše škole 
  • važno je da učenici ujedno istaknu sve aktivnosti kojima se bave, kao i rezultate koje postižu u svom školskom i izvanškolskom radu
  • sve što se u kandidaturi istakne mora biti ozbiljno, istinito i vjerodostojno
  • svi zainteresirani učenici o svojim namjerama trebaju upoznati svoje razrednike te napisani životopis predati knjižničarki  škole do 26.11.2018.

Provedba izbora:

Pravo glasa na izborima imaju svi učenici 4.,5. i 6. razreda, neovisno o spolu.  Školski birački odbor pripremit će sve materijale (birački popis, glasačke listiće, dogovoriti način i vrijeme izbora). Izbori za vijećnike održat će se 10.prosinca 2018. u vremenu od 10 do 15 sati.

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Javno e-savjetovanje

Autor: Administrator , 16. 11. 2018. 11:43

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvara javno savjetovanje o odlukama o donošenju predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema koji su temelj za provedbu kurikularne reforme od školske godine 2019./2020. Savjetovanje će biti od 15. studenoga do 15. prosinca 2018. Pozivamo sve roditelje da se uključe u javno e-savjetovanje. Sve detalje možete pogledati na poveznici https://mzo.hr/hr/javno-savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-donosenju-predmetnih-kurikuluma-kurikuluma-medupredmetnih-tema .

 [više]

Mjesec knjige - Lektira iz vrećice

Autor: Administrator , 14. 11. 2018. 17:49

Tko kaže da čitanje lektire ne može biti zanimljivo? Da to nije ni približno tako, pokazali su u Mjesecu hrvatske knjige naši učenici šestih razreda koji su pročitane knjige interpretirali i predstavili na posve nov i zanimljiv način.

Naime, šestaši su prošli mjesec čitali knjigu po vlastitom izboru koju su na kraju  mjeseca trebali predstaviti prijateljima u razredu, nastavnicama hrvatskog jezika i knjižničarki. Na početku desetog mjeseca jednoglasno su prihvatili nastavničin prijedlog o drugačijem predstavljanju pročitanih knjiga – priču iz papirnate vrećice.  Pri izboru knjige učenici su mogli potražiti pomoć i savjet kod knjižničarke.

O čemu se točno radi?

Nakon što su pročitali odabranu knjigu, učenici su trebali nabaviti papirnatu vrećicu. Prednju stranu papirnate vrećice oslikali su kao naslovnicu pročitanog djela, a na suprotnoj strani papirnate vrećice zapisivali ono što je unaprijed bilo dogovoreno: osobine likova, usporedbe sebe i glavnog lika. Na bočne strane trebali su napisati najdraži događaj iz knjige i pouku. Glavnina je ove priče u sadržaju papirnate vrećice. Nakon izrade vanjskog dijela, u papirnatu vrećicu učenici su trebali staviti 6 predmeta koji imaju nekakvu vezu s pročitanom knjigom. U vrećicama se tako našlo svašta: novine, fotoaparati, mobiteli, naočale,poštarske kape, tajna pisma, olovke, plišane mačke, dnevnici, ogrlice..

Iako ovakav način obrade lektire od učenika iziskuje mnogo vremena i uloženog truda, rezultati su bili odlični, a učenici itekako motivirani za rad. Predstavljanja knjiga su protekla u opuštenom ozračju, uz puno smijeha i pljeska. Izložbu svih divnih vrećica možete vidjeti u učionici hrvatskog jezika i u knjižnici. Hvala na pomoći i našem domaru Zoranu koji je pričvrstio vrećice.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Dan sjećanja na Vukovar

Autor: Administrator , 12. 11. 2018. 09:24

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar u četvrtak 15. studenoga 2018. u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u 19.00 sati održati će se sveta misa. Nakon mise u 19.45 biti će razgovor sa fra Antom Perkovićem koji je bio župnik u Borovu Naselju 1991. godine. Fra Ante će podijeliti svoja iskustva iz vremena Domovinskog rata. Pozivaju se učenici, roditelji i učitelji na svetu misu i susret. Susret se organizira kao sjećanje na žrtve Vukovara i povodom 50. obljetnice osnutka župe Rođenja Blažene Djevice Marija.

Vjeroučiteljice će u Župi sačekati učenike koji žele prisustvovati.

 [više]

Projekt Financijska psimenost

Autor: Administrator , 5. 11. 2018. 11:39

Učenici osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu matematike započeli su projekt Financijska pismenost, kojem je cilj obrazovati mlade kako bi znali uspješno vladati novcem. U sklopu projekta istraživali su o nekoliko tema: Bitcoinu, Mirovniskim fondovima i Dionicama te su povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, u srijedu, 31. listopada 2018. godine  posjetili  poslovnicu  Addiko banke u Osijeku. Tamo su ih dočekali ljubazni djelatnici banke koji su spremno odgovarali na sva njihova pitanja vezana uz financije. Tako su saznali tko može imati bankovnu karticu, kako se provjerava kreditna sposobnost potencijalnih dužnika, kako se mogu kupiti strane valute- euro, dolar, funta i koji je tečaj najpovoljniji te što se više isplati kupovati karticama ili gotovinom i još mnogo sličnih financijskih informacija. Malo su se i posladili finom Addiko čokoladom te rashladili lepezama. Učenicima je to bio jako zanimljiv i edukativan susret sa stvarnim svijetom financija.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvjestile: Ivana Klarić 8b, i nastavnica Blanka Lendić

 [više]

Terenska nastava 3.abc

Autor: Administrator , 30. 10. 2018. 10:03

U četvrtak, 25.10.2018. učenici 3.a,b,c razreda posjetili su Đakovo, grad u srcu Slavonije. Nakon doručka krenuli smo autobusom do Đakova. Najprije smo posjetili Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Bogata ostavštine Velikog biskupaprikazano u šest soba Muzeja.Mnogo toga je razasuto diljem svijeta, a ponajviše u glavnom gradu Zagrebu, kojem je Strossmayer učinio toliko dobra.Đakovačka katedrala punim nazivom Katedrala bazilika Svetog Petra je neoromanička bazilika u Đakovu, sjedište Đakovačko-osječke nadbiskupije. Nakon šetnje po parku i fotografiranja otišli smo u Pastuharnu.Na lokaciji Ergele u samom centru grada Đakova – Pastuharni – smješteni su pastusi koji tu prolaze dresuru i obuku za konjičke športove, terapeutsko jahanje, vožnju dvoprega i četveroprega te školu jahanja. Prošetali smo uz stručno vodstvo, djeca su postavljala pitanja, gledali smo dresuru konja i na kraju se slikali.  Na kraju smo otišli u Vilu magic. Tamo nas je  čekao ručak. Nakon ručka smo odgledali predstavu u kojoj su djeca aktivno udjelovala. Nakon predstave je bilo slobodno vrijeme za igru. Djeca su uživala u igri i međusobnom druženju. Posjetili smo i njegov mali muzej te krenuli pu kući. Terenska nastava je bila uspješna. Uz šetnju, razgovor, razgledavanje i aktivno sudjelovanje usvojili su nove pojmove, usavršili svoje znanje te razvijali dobre međuljudske i međurazredne odnose. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

 Izvijestila: Brigita Korman, učiteljica

 [više]

Projekt Grada Osijeka - Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 13:54

Počinju radionice za učenike u sklopu projekta grada Osijek pod nazivom "Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola". Molimo sve roditelje i učenike neka se za sve upite obrate psihologinji osobno ili na telefon 310-184. Pod "više" možete pogledati detalje o radionicama, raspored radionica i  prijavnicu za radionice (zainteresirani trebaju prijavnicu ispuniti, potpisati roditelji i učenik te donijeti psihologinji što prije).  

  

 [više]

Informiranje roditelja - odgovori koje je dobro znati (brošura za roditelje) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:26

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu Republike Hrvatske, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, zamoljeni smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja da brošuru „Informiranje roditelja – odgovori koje je dobro znati“. Svrha priložene brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. Brošuru pogledagjte pod „više“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju