preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Nove slikovnice u našoj knjižnici

Autor: Administrator , 18. 10. 2018. 14:07

Fond naše školske knjižnice obogaćen je novim zanimljivim slikovnicama! Tako od danas u knjižnici možete doći prelistati, posuditi i pročitati slikovnice:“ Život uz rijeku – poplave“; „Voda – izvor života: zaštita voda“ ; „Voda i čovjek: korištenje voda“, „Nova Hrvojeva zgoda: od otpadne-čista voda“, autorica slikovnica je Marija Vizner. Zahvaljujemo Hrvatskim vodama na njihovoj donaciji slikovnica. Ove edukativne slikovnice u okviru dječjeg programa Hrvatskih voda imaju za cilj, kroz zabavan i zanimljiv sadržaj praćen avanturama maskote – kornjače Hrvoja, educirati najmlađe o ulozi i očuvanju voda, našeg najvažnijeg prirodnog resursa.

Uživajte u čitanju!

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Dan kravata u 3.ab razredu

Autor: Administrator , 18. 10. 2018. 14:02

Učenici 3.a i 3.b sa svojim učiteljicama Željkom Čokolić i Brigitom Korman su obilježili Dan kravate. Učenici i učiteljice su cijeli dan tijekom nastave imali kravate oko vrata. Kravata je dekorativni predmet. Smatra se izvornim hrvatskim proizvodom. Hrvatski vojnici su je nosili tijekom Tridesetogodišnjeg rata, te je tako postala prepoznatljiv modni detalj. Tako smo i mi danas nosili kravate, ponosni na svoju tradiciju, povijest i kulturu!

 

Izvijestila: Brigita Korman, učiteljica

 [više]

Inženjerski izazov

Autor: Administrator , 18. 10. 2018. 13:53

U utorak, 16. listopada, u našoj je školi održana radionica iz STEAM-a (znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike) po Tinker Labs metodi.

Na ovoj poučnoj i zanimljivoj radionici sudjelovali su učenici iz produženog boravka i dio učenika 2. razreda.

Učenici su pokušali izgraditi što višu zgradu od kockica i štapića, a zatim most od čaša i štapića te se uvjerili da taj posao nije nimalo lak.

Kako su izvršili taj inženjerski izazov možete pogledati na fotografijama na našoj Facebook stranici.

                                                                               Izvjestila Maja Grbačić

 [više]

Dani meda u 2.c i 4.a

Autor: Administrator , 17. 10. 2018. 15:28

Dana 5.10.2018. učenici 2.c razreda s učiteljicom Jasnom Dorić i 4.a razreda s učiteljicom Natašom Subašić, posjetili su Trg Ante Starčevića povodom obilježavanja gospodarsko-promotivne manifestacije „Mladi i med“. Učenici su svojim igrokazom i pjesmom uljepšali taj dan. 2. razred se predstavio svojim igrokazom „Petar Pan“, a 4. razred sa svojom pjesmom „Medoljupci“. Gledatelji su bili oduševljeni, a domaćini manifestacije zahvalni na našem dolasku i sudjelovanju. Nakon ispunjenog jutra, vratili smo se u školu sretni i zadovoljni.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Učiteljica Nataša Subašić

 [više]

Dani meda u 4.b

Autor: Administrator , 17. 10. 2018. 15:21

U petak, 5.10.2018., godine učenici 4.b razreda obilježili su Dane meda. U sklopu integrirane nastave napravili su istraživački rad koristeći računala u knjižnici kako bi upoznali osnovne pojmove u svezi pčela i pčelarstva, izradili grafikon kojim su prikazali omjer ljudske hrane za koje su zaslužne pčele, kušali pčelarske proizvode te se upoznali sa zaštitnom pčelarskom opremom. Ovime su pokušali ukazati na važnost postojanja pčela kao i potrebu za njihovom zaštitom.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Katarina Fletko, učiteljica 4.b razreda

 [više]

Javni poziv za organiziranje višednevne školske ekskurzije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 09:01

Temeljem Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 87/2014, 81/2015 ) pod "više"  donosimo javni poziv za organiziranje višednevne školske ekskurzije.

 [više]

Sveti Luka

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 08:48

Povodom crkvenog goda Sv. Luke u četvrtak 18. listopada 2018. nastavni sati su skraćeni. Traju 35 min. Prijepodnevna smjena (1., 3., 5. i 7.r.) počinje u 8,00 sati, a poslijepodnevna (2., 4., 6. i 8.r.) u 13,00 sati. 

Učenici 5.-8.r. koji su pretplaćeni na Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku taj dan idu na predstavu. Gledat će se komedija Sumnjivo lice. Predstava počinje u 18,00 sati i ukupno sa stankom traje 3 sata.

 [više]

Nova radna mjesta

Autor: Administrator , 10. 10. 2018. 14:20

Pod poveznicom "Radna mjesta" (lijevo) objavljeni su natječaji za popunu radnih mjesta.

 [više]

Dječji tjedan i Svjetski dan zaštite životinja

Autor: Administrator , 9. 10. 2018. 09:36

Naši drugi razredi su u četvrtak 4. listoopada 2018. obilježili Dječji tjedan te Svjetski dan zaštite životinja slikajući temperama na foliji koju su raširili između drveća u dvorištu škole. Učenici su kao pravi slikari kistom i bojama slikali životinje te razne motive jeseni. Prekrasni crteži puni šarenih boja ukrašavaju parkić pokraj parkirališta. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Dan učitelja

Autor: Administrator , 3. 10. 2018. 15:49

Povodom Dana učitelja u petak 5. listopada 2018. nastavni sati su skraćeni i traju 35 min. Prijepodnevna neparna smjena (1., 3., 5. i 7.r.)  počinje u 8,00 h, a poslijepodnevna parna smjena (2., 4., 6. i 8.r.) u 13,00 h. Pozivamo Vas da pogledate izvrsnu galeriju portreta učitelja na Facebook stranici škole. Portrete su napravili naši učenici na redovitoj nastavi i na izvannastavnim aktivnostima.  

Svim učiteljima želimo sretan dan učitelja.

 [više]

Projekt Grada Osijeka - Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 9. 2018. 13:54

Počinju radionice za učenike u sklopu projekta grada Osijek pod nazivom "Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola". Molimo sve roditelje i učenike neka se za sve upite obrate psihologinji osobno ili na telefon 310-184. Pod "više" možete pogledati detalje o radionicama, raspored radionica i  prijavnicu za radionice (zainteresirani trebaju prijavnicu ispuniti, potpisati roditelji i učenik te donijeti psihologinji što prije).  

  

 [više]

Posjet Hrvatskom narodom kazalištu

Autor: Administrator , 25. 9. 2018. 09:26

U petak, 28. 9. 2018. učenici 5.,6.,7. i 8. razreda posjetit će HNK u Osijeku. Slušat ćemo i gledati NOĆ FILMSKE GLAZBE – koncert solista, vokalnog ansambla i orkestra HNK u Osijeku. Bit će prilika za uživanje u glazbi iz poznatih filmova: Jurski park, Titanic, Harry Potter i plameni pehar, Gladiator, Ratovi zvijezda.... Predstava počinje u 18, 00 sati i, s jednom stankom, traje 2 sata.

Nastava će u petak biti skraćena u poslijepodnevnoj smjeni na 35 minuta i počet će u 13,00 sati. Prijepodnevna smjena ima nastavu u 8,00 sati i sati nisu skraćeni.

 [više]

Vremenik pisanih provjera

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 11:36

Pod poveznicom "Vremenik pisanih provjera učenika" (lijevo) objavljen je novi Okvirni vremenik pisanja pisanih provjera učenika za razdoblje od 14. rujna do 21. prosinca 2018. 

 

 [više]

Posjet Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 09:08

Prema Kurikulumu škole tijekom ove školske godine učenici razredne nastave pogledat će četiri predstave u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića Osijek. U klazalište učenike vode njihove učiteljice organizirano autobusom ispred škole. Cijena za prijevoz i predstavu je 35 kn. Prva predstava ove školske godine je Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom. Odlazak u kazalište je u ponedjeljak 1. listopada 2018. Neparna smjena 1. i 2. razredi ispred škole kreću u 9,30 h, a parna smjena 2. i 4. r. ispred škole kreću u 11,30 h. Nastavu će taj dan učenici neparne smjene 1. i 3. razredi imati s početkom u 8,00 h znači prije polaska u kazalište, a učenici parne smjene 2. i 4. r. s početkom u 13,30 h nakon kazalištne predstave. Sve dodatne obavijesti učenici će dobiti od svojih učiteljica. 

 [više]

Proslavljen crkveni god Male Gospe i Dan mjesnog odbora Višnjevac

Autor: Administrator , 12. 9. 2018. 14:17

U petak, 7.  rujna 2018. godine, održana je Svečana akademija povodom proslave Crkvenog goda Male Gospe i obilježavanja Dana mjesnog odbora Višnjevac. Priredba se održala u Perivoju hrvatskih branitelja, a nazočio joj je velik broj mještana Višnjevca te njihovi gosti. Dio bogatog programa su, između ostalih, bili i učenici naše škole. Mali i veliki školski zbor pjevao je pjesmu Reci Da popraćenu znakovnim jezikom uz mentorstvo voditeljica Alme Mance i Vesne Klir. Ritmička skupina učiteljice Željke Čokolić rasplesala je publiku pjesmom vesele ljubavne tematike uz divnu pratnju, gosta iznenađenja, Ivana Bulića iz 2.b. Učenici 2.c razreda pod vodstvom učiteljice Jasne Dorić su nastupali s prekrasnom pjesmom Petar Pan. Naš je učenik, Marin Bulić na ovogodišnjoj svečanoj akademiji nastupio s poznatom pjesmom Moj Osijek koju je otpjevao uz klavirsku pratnju profesorice Ivančice Hinek. Nakon toga, uslijedio je samostalni nastup naših sadašnjih i bivših učenika Tirse, Rubena i Benjamina Habude koji su odsvirali "Parla piu piano"iz poznatog filma Kum. Voditeljice ovogodišnje svečanosti bile su učenice osmih razreda, Ivana Klarić (8.b) i Nika Kolesarić (8.b), dok se za koordinaciju i organizaciju pobrinula knjižničarka Marina Šimleša u suradnji s nastavnicom glazbene kulture, Almom Mance. Svoj su marljivi rad predstavili i dječji župni zbor „Slavuji“ i Zbor mladih župe RBDM. Također se moglo uživati u programu dječjeg vrtića Mali princ, izvornim pjesmama KUD-a Zlatni klas iz Višnjevca, KUD-a Josipovac iz Josipovca, te klape Čikat iz Malog Lošinja. Uz glazbu, druženje je nastavljeno i uz prigodnu fišijadu koju su domaćini priredili svojim mještanima i gostima.

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka 

 [više]

Novi Erasmus + projekt

Autor: Administrator , 9. 9. 2018. 09:09

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti naše učenike, roditelje i prijatelje škole da je naša škola prihvaćena kao škola partner u novom Erasmus + projektu. Erasmus + najveći je program Europske Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Usmjeren je jačanju znanja i vještina učenika i učitelja, unapređivanju obrazovanja. Projekti u kojima ćemo sudjelovati  u sklopu su aktivnosti KA2.  Aktivnost KA2  podrazumijeva  razmjenu iskustava i znanja između zemalja partnera uključenih u projekt  putem mobilnosti među partnerima, te putem provođenja mnogobrojnih zanimljivih aktivnosti propisanih projektom.

Novi projekt je pod nazivom „Using Social Media Rationally, Efficiently and Safely" (radni naslov: "Racionalno, učinkovito i sigurno korištenje društvenih medija“). Nositelj projekta je škola Szkola Podstawowa nr 1 w Lubartowie iz grada Lubratow, Poljska. Osim Poljske zemlje partneri u projektu su Makedonija (grad Skopje; škola: Opshtinsko osnovno uciliste Dimitar Makedonski Skopje), Portugal (grad Portalegre; škola Agrupamento De Escolas José Régio – Portalegre) i Turska (grad Mersin; škola Erdemli Aslanli Ortaokulu) i naravno naša Osnovna škola Višnjevac.

Završetkom školske godine 2017./2018. uspješno je završen naš projekt „Read for Fun, Fun to Read“ (radni naslov: „Čitaj radi zabave, zabavljaj se dok čitaš“). Projekt „EMBRACE - European Movement to Be Responsible Active Citizens Everywhere“  (radni naslov: Zagrljaj – Europski pokret za odgovorne aktivne građane bilo gdje) traje još ovu školsku godinu.

Vjerujemo da ćemo kroz suradnju sa školama iz Europske Unije, njihovim učenicima i učiteljima, kroz posjete školama i prihvaćanje gostiju mnogo naučiti, obogatiti svoju školu, mjesto i same sebe.

Za sada je ovo samo kratka najava naših EU projekta koji će se provoditi ove školske godine. O svemu ćemo još puno pisati na našim stranicama.

 [više]

Informiranje roditelja - odgovori koje je dobro znati (brošura za roditelje) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:26

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu Republike Hrvatske, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, zamoljeni smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja da brošuru „Informiranje roditelja – odgovori koje je dobro znati“. Svrha priložene brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. Brošuru pogledagjte pod „više“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju