preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Raspored održavanja popravnih ispita u kolovozu 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 3. 7. 2018. 08:30

Pod "više" pogledajte raspored održavanja popravnih ispita 21. i 22. kolovoza 2018. godine.

 [više]

Ekskurzija 7. razreda

Autor: Administrator , 26. 6. 2018. 17:24

Od 22.6. – 25. 6. učenici 7. razreda  bili  su na ekskurziji.   U ta četiri dana posjetili smo Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu, Nacionalni park Krka, prošetali Zadrom i Šibenikom. Razgledali smo veličanstvenu katedralu Sv. Jakova uvrštenu na UNESCO popis svjetske baštine te ostale važne kulturne i povijesne znamenitosti.  Posjetili smo solanu Nin koja datira još iz rimskog  doba gdje se sol proizvodi na tradicionalan i prirodan način. Uz stručnu pratnju i svoje nastavnike proveli smo ugodne i zanimljive dane. Nekoliko fotografija pogledajte na Facebook stranici.

Izvjestila Blanka Lendić, razrednica 7.a

 [više]

Ispratili smo osmaše

Autor: Administrator , 20. 6. 2018. 10:48

U petak 15.6.2018. smo se oprostili od naših osmaša. Podsjetimo ih se još jednom:

8.a

Balić Sebastijan, Bašić Ivan,Bertić Nika, Biloš Antonela, Čizmadija Antonijo, Ćavar Martina, Drmić Gabrijel, Graovac Adam, Greganić Domagoj, Grgić Marija, Kebet Nina, Kelava Mihajlović Lucija, Komar Iva, Kovačević Ljubo, Lazar Tin, Milićević Elena, Nićin Matko, Plazonić Luka, Rašić Marin, Sverić Marino, Šimenić Karlo , Vincetić David, Zatko Lucija

8.b

Avdaković Maja, Avdaković Martina, Bistrović Toni, Boris Klaudija, Boris Patricija, Brandić Luka, Budimir Filip, Damašek Andrej, Franjić Ivica, Ivakić Martina, Koturić Stjepan, Krešo Luka, Opačić Gloria, Peko Tin, Perić Marko, Pokorić Iva, Posavac Maja, Prgomet Lucija, Prka Mate, Puškadija Petra, Udovičić Stjepan

8.c

Aničić Lara, Balikić Niko, Barači Anja, Butko Dorotea, Contini Marco Andrea, Ćosić Dorian, Dokletal Mateo, Dokletal Petar, Gašpar Matej, Gašparček Karlo, Granić Nikolina, Grgić Mihaela, Gudelj Mislav, Karamatić Gabriela, Korman Stjepan, Marković Franjo, Petričević Melany, Svalina Franciska, Šekerija Lovro, Štrasser Dorian, Šumanovac Borna, Valenta Antea, Vujič Vedran, Vuković Filip

8.d

Bertok Ana, Bošnjak Nika, Doppelhammer Sara, Erdeši Karlo, Fekete Barbara, Gajčević Ivan, Geyer Luka, Hajba Fabijan, Jelošek Iva, Klaić Dora, Mikla Ivan, Mlikota Leda, Musa Ante, Paunović Ivan, Poje Stjepan, Špoljarić Jakov, Štivić Luka, Užanicki Matej

U glavnom izborniku lijevo pod "Godišnjaci osmaša i fotografije" možete pogledati njihove godišnjake a dodatne fotografije na našoj Facebook stranici.

Svim našim dragim osmašima želimo puno sreće u daljnjem školovanju i životu. Nadamo se da će upisati škole koje su sami odabrali te da će tamo biti sjajni učenici, ali i kulturni, sposobni i ambiciozni mladi ljudi. Ova škola i učitelji ostaju zauvijek vaši. Ako u bilo čemu i bilo kada možemo pomoći, u svako doba ste dobrodošli.

 [više]

Susret s učenicima iz Slovačke Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 6. 2018. 06:16

Prijateljstvo dvaju gradova, Osijeka i slovačke Nitre se nastavlja i dalje kroz zajedničku  izložbu likovnih radovi učenika osnovnih škola , OŠ Višnjevac i učenika Umjetničke škole Ateliér Médea  iz Nitre. U  petak, 3. svibnja 2018. godine u 17 sati   u  Ponitarskom muzeju slovačkog grada Nitre otvorena  je  zajednička izložba radova učenika osnovnih  škola Ateliér Médea  i Osnovne škole Višnjevac. Učenici Osnovne škole Višnjevac s temom „Osječka priča - Moj grad u Nitri“ svojim likovnim radovima ispričali su priču o svom gradu na Dravi predstavljajući osječke umjetnike, kulturne spomenike grada  i aktualna događanja u našim muzejima. Zajedno s nastavnicom likovne kulture Silvijom Vukašinović  učenici su  nekoliko mjeseci osmišljavali teme i tehnike za predstavljanje svojeg grada. Pozdravnu  riječ domaćinima na hrvatskom i slovačkom jeziku,  upućena od strane Gradske uprave grada Osijeka  i ravnatelja Osnovne škole  Višnjevac, pročitale su učenice  polaznice slovačkog jezika  Antea Valenta i Klaudija Boris. Učenice su zajedno s nastavnicom slovačkog jezika Majom Kanđera  pripremile plakate na slovačkom jeziku “Osijek našimi očami“. Za naše domaćine  oslikale su  plakat o  legendi grada  Nitre - Corgonu. Zahvaljujemo našim  domaćinima umjetničke škole  Ateliér Médea iz Nitre  i  ravnateljici Mariani Paukovoj  na prekrasnom prijateljstvu kroz pedagoško vođenje gradom, pedagškim likovnim radionicama, druženju s učenicima  i njihovim roditeljima  i predstavnicima grada Nitre. Suradnja se nastavlja dalje  kroz  priču o  životu u našim gradovima   iz kuta likovnog izražaja mladih...

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici, a tekst na slovačkom jeziku pod "više".

Izvijestila: Silvija Vukašinović, učiteljica likovne kulture

 [više]

Najuspješnije učenike na natjecanjima primio župan

Autor: Administrator , 15. 6. 2018. 08:47

U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić primio je učenike osnovnih škola koji su na županijskim i međužupanijskim natjecanjima osvojili prva mjesta u tekućoj školskoj godini. Prva mjesta po raznim kategorijama osvojilo je 99 učenika. Župan je čestitao učenicima na zapaženim rezultatima, a zahvalio je i njihovim mentorima na predanom radu, te roditeljima.

Nagrađeni učenici naše škole:

  • Matematika : Ema Valenta , 6.a  (mentorica Mirjana Bagarić)
  • Likovna kultura : Marija Žagar, 5.c  ( mentorica Silvija Vukašinović )
  • Tehnička kultura : Stjepan Koturić, 8.b  (mentor Jasna Gubo )
  • Izborni predmet: Građanski odgoj i obrazovanje u 8. razredu - Projekt građanin :Iva Jelošek, Luka Geyer, Ana Bertok i Ivan Paunović  ( mentorica Silvija Vukašinović )

Još jednom iskrene čestitke i zahvala učenicima i mentorima na uspješnom radu u ovoj školskoj godini. 

 [više]

Obavijesti za kraj školske godine 2017./2018.

Autor: Administrator , 11. 6. 2018. 10:11

U petak 15. lipnja 2018. zadnji je nastavni dan u ovoj školskoj godini. Tim povodom obavještavamo Vas o sljedećem:

U srijedu, četvrtak i petak 13., 14. i  15. lipnja 2018. nastavni sati trajti će 35 minuta. Prijepodnevna smjena (neparni) počinje s radom u 8,00 sati, a poslijepodnevna (parni) u 13,00 sati. Zadnji nastavni dan u petak 15. lipnja 2018. neparna i parna smjena će se zamijeniti. Znači da će parni odjeli 2., 4., 6. i 8. r. ići u prijepodnevnu smjenu od 8,00 sati, a neparni odjeli 1., 3., 5. i 7. r. u posijepodnevnu smjenu.

Molimo sve učenike i zaposlenike da vrate posuđene knjige iz školske knjižnice.

Naglašavamo da je prijeko potrebno podmiriti sva novčana dugovanja prema školi (fotografije i dr.)

Zadnji nastavni dan potrebno je vratiti ključeve od garderobnih ormarića svojim razrednicima. Tko je izgubio ključ obavezan je u tajništvu škole uplatiti 30 kn kako bi se izradio novi ključ.

Temeljem Zakona o osnovnom školstvu za učenike koji imaju najviše dvije negativne ocjene organizirati će se dopunski rad (produžena nastava). Dopunski rad biti će organiziran 21., 26., 27., 28. i 29. lipnja 2018. Detaljan raspored dopunskog rada biti će na internetskoj stranici i vratima škole 20. lipnja 2018.

Učenici koji ne zadovolje na dopunskom radu biti će upućeni na polaganje popravnog ispita koji će se održati u utorak i srijedu 21. i 22. kolovoza 2018. Detaljan raspored održavanja popravnih ispita biti će na stranici škole i vratima škole 2. srpnja 2018.

Raspodjela svjedodžbi za učenike 1.-7.r. bit će u utorak 3. srpnja 2018. Neparna smjena (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) u 9,00 sati, a parna smjena (2.abc, 4.abc, 6.abc) u 9,30 sati.

Učenici 8. razreda i njihovi roditelji trebaju doći u utorak 10. srpnja 2018. u 18,00 sati po svjedodžbe i prijavnice za srednju školu. Obavezan je dolazak roditelja i učenika koji trebaju potpisati prijavnice. Prijava u srednjoškolske programe započet će u utorak 26. lipnja 2018. godine na internetskoj stranici Upisi.hr.

Oproštaj s učenicima 8. razreda biti će u petak 15. lipnja 2018. godine. Program počinje u 8,00 sati i završiva oko 12,30 sati. Kako je i gore navedene taj dan će doći do zamjene smjena (parne i neparne smjene).

Zadnji nastavni dan u petak 15. lipnja 2018., u dogovoru sa svojim razrednicima, učenici su obavezni vratiti udžbenike dobivene na početku školske godine. Potrebno je vratiti sve udžbenike i  multimedijske materijale (CD i sl.). Razrednici će sakupiti i provjeriti sakupljene udžbenike. Podsjećamo da su roditelji na početku školske godine prilikom preuzimanja udžbenika se svojim potpisom obvezali da će vratiti sve udžbenike u što boljem stanju. Poradi toga svaki udžbenik ili multimedijski materijal koji je učenik izgubio ili je uništen roditelj je obavezan kupiti i donijeti u školu.  Ovo se ne odnosi na radne bilježnice i radne udžbenike.

U četvrtak 28. lipnja 2018. učenicima će biti podijeljeni rabljeni udžbenici za iduću školsku godinu. Sadašnja neparna smjena učenici 3., 5. i 7.r. u 10,00 sati, a sadašnja parna smjena učenici 2., 4. i 6. r. u 11,00 sati. Budući učenici prvih razreda će svoje udžbenike dobiti isti dan u vremenu od 9,00-10,00 sat u knjižnici škole. Udžbenike za učenika može preuzeti sam učenik ili roditelj uz potpis. Radne bilježnice i radne udžbenike će roditelji sami kupiti prema popisu koji će dobiti od svojih razrednika. Grad će financirati radne bilježnice i radne udžbenike samo za učenike koji su korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb. Za generaciju budućih 7. razreda (znači sadašnji 6. razredi) koja je znatno brojnija u odnosu na sadašnju generaciju 7. razreda grad će također osigurati besplatne rabljene (ili možda nove) udžbenike. Čekamo da dobijemo obavijest kada će to biti ali najkasnije do početka nove školske godine. Napravit će se ukupan abecedni popis budućih učenika 7. razreda te će učenici koji su pri kraju abecednog popisa pričekati svoje udžbenike od Grada.

Učenici koji planiraju preseljenje iz naše škole tijekom ljetnih praznika ne trebaju uzimati udžbenike, a trebali bi se što prije javiti u buduće škole kako bi se dogovorili oko udžbenika.

Nova nastavna godina 2018./2019. počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. godine. Neparna smjena ujutro (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) u 8,00 sati, a parna  (2.abc, 4.abc, 6.abc, 8.abc) poslije podne u 14,00 sati. Dodatne obavijesti i raspored sati biti će krajem kolovoza na internetskoj stranici i vratima škole.

Molimo sve učenike da zadrže primjereno ponašanje do kraja školske godine. Naglašavamo da ćemo o svakom neprimjerenom ponašanju obavijestiti roditelje i ostale institucije prema potrebi.

Svim učenicima i djelatnicima želimo uspješan završetak nastavne godine, te da ugodno provedu ljetne praznike!

 [više]

Zmajada

Autor: Administrator , 10. 6. 2018. 06:33

Naša škola je i ove godine sudjelovala na popularnoj Zmajadi 3.6.2018.Ova 47. tradicionalna manifestacija Zmajevi nad gradom,koju su zajednički organizirali Zajednica tehničke kulture grada Osijeka i Aeroklub Osijek održana je u Športskoj zračnoj luci Osijek-Čepin. Na čepinskom Sportskom aerodromu u nedjeljnim prijepodnevnim satima okupilo se gotovo dvije tisuće djece, kako bi svoje šarene zmajeve pustili u zrak najviše što mogu i pri tome se dobro zabavili. Natjecali su se osnovci u nekoliko kategorija – visini leta zmaja, klizačima, kreativnosti i estetskom dojmu zmaja, a dobrodošla su bila sva djeca. U natjecanju s klizačima Ozana Filipović iz 5.C osvojila je 3. mjesto,a posebnu pohvalu komisije za kreativnost i estetski dojam zmaja dobila je Lea Brljačić iz 6.B za svog zmaja Jing Jang. Čestitamo Ozani i Lei na izvanrednom uspjehu. Nagrade najuspješnijima uručio je zamjenik gradonačelnika gospodin Boris Piližota. Ostali učenici imali su priliku u tomboli osvojiti ljetovanje u ljetnom kampu tehnike u Orahovici i na otoku Prviću te vaučer za besplatno pohađanje Ljeta u Domu tehnike. Manifestacija je popraćena i prigodnim programom - predstavljanjem rada Centra tehničke kulture, izložbom motora, jedrilica, zrakoplova i zmajeva, modela raketa, oldtimera te skokovima padobranaca. Nekoliko fotografija pogledajte na Facebook stranici.

Izvijestila: Jasna Gubo, prof. 

 [više]

Strawberry Nitra gastrofestival

Autor: Administrator , 9. 6. 2018. 18:52

Prošle subote, 2. lipnja 2018., na velikom gradskom trgu u Nitri, u Slovačkoj, održan je tradicionalni Strawberry Nitra gastrofestival. S obzirom na to da je grad Osijek već 21 godinu prijatelj s Nitrom, ove godine su, na poziv iz Ureda gradonačelnika grada Osijeka, gospodina Vrkića, kao gosti Festivala išli i predstavnici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, naši sadašnji i bivši učenici, Benjamin, Ruben i Tirsa Habuda i Marin Bulić. Naši učenici su zajedno s nastavnicima iz glazbene škole Franjo Kuhač Osijek pripremili prigodan polusatni solistički i zajednički program za taj poznati tradicionalni Festival.

Također moramo spomenuti i sjajne glazbene rezultate, našeg prošlogodišnjeg osmaša, Rubena Habude koji je na jubilarnoj, 10. smotri mladih pijanista u Slatini bio među najuspješnijim učenicima slavonskih glazbenih škola. Svirao je Crveni karanfil, op. 19, Dore Pejačević i Abegg varijacije, op. 1, Roberta Schumanna, a Rubenov doživljaj Schumannovih Abegg varijacija prije nekoliko dana čula je i osječka publika na koncertu “Klaviri za Osijek i kuhačevce” Klavirskog odjela njegove glazbene škole. Više o lijepim glazbenim uspjesima možete pročitati i u članku Glasa Slavonije: http://www.glas-slavonije.hr/365651/5/Svojom-glazbom-pronosi-ime-Osijeka-i-Hrvatske

Čestitamo im od srca na velikom uspjehu.

 [više]

Kušanje trešanja

Autor: Administrator , 6. 6. 2018. 07:26

U sklopu "Školske sheme voća", projekta besplatnog voća za učenike, u 1.b razredu organiziran je sat kušanja i ocjenjivanja voća. Učenici su kušali trešnje i ispunili ocjenjivački listić (veličinu, oblik, boju, aromu, punoću okusa, odnos šećera i kiselina te opći dojam). Poslušali su kratko predavanje o vrijednosti voća za zdravlje. Hvala gđi Snježani Numanović našoj gošći na ugodnom i ukusnom druženju. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila Senka Lončar, učiteljica 1.b

 [više]

Terenska nastava u Đakovu

Autor: Administrator , 5. 6. 2018. 05:49

Učenici 1.abc razreda i njihove učiteljice jučer su posjetili prelijepi grad Đakovo i uživali. Bila je to nezaboravna pustolovina kojom su obilježili kraj 1. razreda. Nekoliko fotografija pogledajte na Facebook stranici.

Izvijestila Senka Lončar, učiteljica 1.b.

 [više]

Dan škole - zahvala

Autor: Administrator , 31. 5. 2018. 07:46

Ravnatelj i djelatnici OŠ Višnjevac zahvaljuju roditeljima, Mjesnom odboru Višnjevac, udrugama i dragim gostima na potpori i posjećenosti proslave Dana škole na koju se nadovezao i Višnjevački proljetni sajam. Također su pomogli da se putem prodajne izložbe rukotvorina i drugih pripremljenih proizvoda prikupe određena novčana sredstva. Razrednici će sa svojim učenicima odlučiti na koji ih način žele potrošiti te se još jednom zahvaljujemo za radost na dječjim licima.

 [više]

Upisi u srednju - treća obavijest

Autor: Administrator , 28. 5. 2018. 11:55

Na stranici Upisi.hr objavljene su digitalne brošure sa svim potrebnim informacijama oko upisa u srednju školu. Molimo učenike i roditelje da prouče one brošure koje se odnose na njih. Posebno naglašavamo da što prije trebaju brošure pročitati učenici koji se planiraju upisati u sportski razred i učenici s teškoćama. 

Pedagoginja je održala sat razrednika s temom on line upisa u srednju školu. Cjelokupnu prezentaciju možete pogledate ovjde. U srijedu 6. lipnja 2018. održati će i roditeljske sastanke. Za učenike 8.cd razreda u 17,00 sati, a za učenike 8.ab u 18,00 sati. 

 [više]

Dan škole

Autor: Administrator , 28. 5. 2018. 11:43

U petak, 25. svibnja 2018., obilježili smo Dan škole -  veliku obljetnicu  70 godina školstva u Višnjevcu . Kako i dolikuje tako svečanom i posebnom danu, svi su se uključili u njegovo obilježavanje. Učenici i nastavnici vrijedno su se pripremali kako bi svoje izvannastavne aktivnosti predstavili na najljepši način. Također u  suradnji s Mjesnim odborom Višnjevac i udrugama koje djeluju u Višnjevcu organizirali smo i Višnjevački proljetni sajam na kojem su učenici i učitelji, te brojne udruge izložili su svoje rukotvorine. Sve je imalo i prodajni karakter, prikupljali smo sredstva za predstojeće ekskurzije. Brojni gosti, učenici, roditelji i prijatelji škole uživali su u bogatom programu. Bilo je pjevanja, plesa, recitacija i glume, a na svim poljima učenici su pokazali zavidne vještine i talente. Na ovoj su svečanosti učenicima i mentorima, koji su tijekom nastavne godine postigli najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, podijeljene Diplome i prigodni pokloni.  

Učenike su za priredbu odlično uvježbali njihove učiteljice: Senka Lončar, Jasna Dorić, Željka Čokolić, Brigita Korman, Nataša Grgurić, Silvija Vukašinović i Maja Kanđera. Na priredbi smo čuli  naš mali i veliki zbor koji predvodi nastavnica glazbene kulture Alma Mance, a za znakovni jezik pobrinula se vjeroučiteljica Vesna Klir. Svi zainteresirani mogli su pogledati i izložbu raznovrsnih likovnih radova naših učenika koje je pripremila nastavnica likovne kulture Silvija Vukašinović. Organizacija i „ostale sitnice“ ovoga puta bili su posao  knjižničarke, Marine Tojčić. Kroz priredbu su nas proveli naši učenici, osmaši, Lucija Prgomet i Andrej Damašek iz 8.b. U obilježavanju Dana škole i Višnjevačkog proljeća su nam se pridružili i HKUD “Zlatni klas” iz Višnjevca, belišćanski KUD “Leopold”, Matica slovačka, Etno Šokadija, višnjevački ogranak Aktivnih umirovljenika Osijek, Matica umirovljenika Osijek – podružnica Višnjevac i Retfala, Klapa Zrinski, pa i višnjevačko Sportsko ribilovno društvo i Boćarski klub. Cjelokupni program obilježavanja Dana škole protekao je u svečanom i zabavnom tonu. Fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici a snimio ih je nastavnik povijesti Hrvoje Knežević.

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Sjajan uspjeh Malog i Velikog zbora naše škole na Vedrofonu

Autor: Administrator , 21. 5. 2018. 10:54

U nedjelju 20. svibnja 2018. u nastavno - sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću održan je 5. Belišćanski dječji festival Vedrofon. Ove je godine sudjelovalo šest zborova, a naša su školu predstavili članovi Malog i Velikog zbora pjesmama Reci Da i Pinokio. Nagrađenu pjesmu Pinokio zboraši su izveli uz solističku pratnju Anamarije Vranjković (3.c) i ritmičku skupinu 3.a razreda. Ove godine osvojili smo Bijeli listić - nagradu za Novu skladbu i vrijedan poklon bon, a svaki je sudionik dobio i lijepu Vedrofon majicu. Pjesmu Reci Da izveli smo na znakovnom jeziku uz pokazivanje Marina Rašića (8.a). Zbor je na violini pratila Dora Klaić (8.d). Učenike su za nastup uvježbale nastavnica glazbene kulture Alma Mance i učiteljica 3.a razreda Nataša Grgurić.

Djelić ugođaja s nastupa pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Upisi u srednju školu - druga obavijest

Autor: Administrator , 18. 5. 2018. 12:53

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. Webinar je planiran za četvrtak, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live . Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr

 [više]

"Od tišine do glazbe"

Autor: Administrator , 18. 5. 2018. 06:41

Dana 16. svibnja 2018. u našoj školi održana je glazbena predstava "Od tišine do glazbe" u kojoj smo prošetali stilskim razdobljima i na poučan i izrazito zanimljiv način osvježili svoja znanja i naučili ponešto novoga o glazbi kroz povijest. Uzivali smo u izvedbi Ivana Đuričića i Domagoja Mokrovića. Nekoliko fotografija pogledajte na Facebook stranici.

 [više]

"Osijek, grad susreta kultura“

Autor: Administrator , 17. 5. 2018. 08:43

U subotu, 12. svibnja, u prostorima Graditeljsko - geodetske školeu Osijeku, održan je zajednički Susret učenika i njihovih nastavnika koji sudjeluju u projektu "Osijek, grad susreta kultura“. Susret je bio prava prilika za prikaz i razmjenu naučenog protekle školske godine. Na ovom susretu naši učenici, inicijatori, su prepričali što smo sve radili u školi. Kao posebnu važnost istaknuli su kako učenici i nastavnici zajedno žele ukazati na važnost očuvanja identiteta, jezika i kulturnih posebnosti svih etničkih i  kulturnih grupa te promovirati zajedničko kulturno nasljeđe kao vrijednost zajednice i sliku koja najbolje pokazuje širinu i otvorenost grada na Dravi, prigradskog naselja Višnjevac  i njegovih stanovnika. Naglasili smo kako naša škola svoje programe i projekte temelji na novim nastavnim sadržajima, metodama, time gradi suvremeni demokratski identitet škole i to  multikulturnim  projektima , međunarodnim projektima , ujedno uvodeći i nove predmete u škole kao što su Građanski odgoj i obrazovanje. Ponosni smo što škola već dugo  provodi  nastavnu na Slovačkom jeziku. (nastavak pod "više", a fotografije na našoj Facebook stranici)

 [više]

Dočekali smo buduće prvašiće

Autor: Administrator , 13. 5. 2018. 18:23

U petak smo za svoje buduće učenike, djecu iz vrtića „Mali Princ“ i „Josipovac“, priredili priredbu dobrodošlice. Priredbu dobrodošlice su pripremile učiteljica 3.a Nataša Grgurić i profesorica glazbene kulture Alma Mance. Svojom glumom, pokretom i pjesmom željeli smo našim budućim prvašićima prenijeti sve ono što škola nudi kao odgojna i obrazovna ustanova. Nakon toga su su nam i naši budući prvašići pokazali što su naučili sa svojim tetama. Za veselu i toplu atmosferu pobrinuli su se učenici četvrtih razreda koji su ih iznenadili originalnim poklonima koje su sami izradili i slatkišima.

Pa, sretno vam bilo naši dragi vrtićanci na jesen u školi!

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

 

 [više]

Erasmus + Ankara, Turska

Autor: Administrator , 12. 5. 2018. 22:21

 

U sklopu našeg EU projekta „Read For Fun, Fun to Read“ posjetili smo Sincan Ilkokulu školu u Ankari u Turskoj. Škola ima 1700 učenika u dobi od 6 – 10 godina. Naš posjet započeo je priredbom dobrodošlice u kojoj su nam učenici, ali i odrasli izvođači predstavili folklor svoje domovine. Tijekom posjeta obišli smo nekoliko kulturno-povijesnih spomenika prekrasne Ankare. Cijelo vrijeme boravka u Ankari osjetili smo toplu dobrodošlicu naših partnera.

Ovo je zadnje putovanje ovog europskog Erasmus plus projekta. Završene su sve aktivnosti te nam još preostaje izraditi opširna izvješća o radu u poslijednje dvije godine. Kroz aktivnosti projekta predstavili smo svoju kulturu i znamenitosti naše domovine, grada i škole. Isto tako smo i upoznali druge kulture te otkrili bogatstvo različitosti.

Čitanje je ključ učenja i općenito dugoročnog uspjeha u životu.  Kroz projektne aktivnosti nastojali smo podignuti čitalačku kulturu naših učenika i razviti čitalačke navike, naglasiti da je čitanje zabavno i da se u njemu može uživati. Učitelji projektnog tima sudjelovali su u nizu edukacija (upotreba IKT tehnologije u pisanju, kreativno pisanje, digitalni dizajn knjiga, motivacija za čitanje, tehnike čitanja i dr.) koje su unaprijedile njihov svakodnevni rad s učenicima. Projekt je donio mnogobrojne zanimljive aktivnosti u kojima su sudjelovali i učenici i roditelji: izrada znaka (logo) projekta, izrada geografske karte država partnera, vremenske kapsule, brošura, videa... Učenici su pisali svoje priče o superjunacima te ih ilustirali i izrađivali maskotu projekta. Priče naših učenika objavljene su u obliku e-knjige i tiskane knjige. Svoju knjigu priča o superjunacima predstavili smo stanovnicima doma za starije osobe, a izradili smo i audio knjigu prilagođenu za slabovidne i gluhe osobe (na engleskom i hrvatskom jeziku). Susreli smo se s poznatim hrvatskim književnikom Pavlom Pavičićem kojem smo poklonili našu knjigu, a on nam je darivao nekoliko svojih knjiga za školsku knjižnicu.

Razmijenili smo s partnerima kulinarske recepte te uz pomoć roditelja i učitelja napravili festival hrane, te i na taj način upoznali kulturu zemalja partnera. Sve receptu smo sakupili u kuharicu projekta u kojem su slastice iz Portugala, Španjolske, Latvije, Turske, Mađarske i Hrvatske.

Izradili smo veći broj zabavnih igara koje potiču čitanje, te organizirali turnir i natjecanje među učenicima. Najbolji su nagrađeni putovanjem u Dalj u rodnu kuću Milana Milutinovića. Milan Milutinović poznati je i priznati matematičkar, astronom, klimatolog koje je uvršen po izboru NASA-e u 10 najvećih svjetskih znanstvenika. I on je volio čitati, te i sam napisao niz knjiga.

Naši roditelji su bili uključeni u aktivnost čitanja sa svojom djecom te smo napravili album fotografija roditelja i djece koji čitaju zajedno. Tako smo pokazali vrijednost čitanja u obitelji. Na kraju smo izradili straničnike te ih razmijenili s učenicima zemalja partnera.

Sve aktivnosti bile su popraćene na internetskoj stranici škole i projekta. Bio je ovo prvo sudjelovanje OŠ Višnjevac u Erasmus Plus projektima. Veliko je to i zanimljivo iskustvo. Bila je ovo prilika vidjeti kako se radi u drugim školama i pokazati drugima što i kako se radi u našoj školi. Naše partnere smo ugostili od 23.-25. listopada 2017. godine. Našim partnerima je naša škola ostala u lijepom sjećanju po unutarnjem i vanjskom uređenju. Isto taku su bili oduševljeni odličnom priredbom dobrodošlice na kojoj su naši učenici pjevali na portugalskom, turskom i latvijskom jeziku. Oduševio ih je i festival hrane koji je tada organiziran te radionica od značenju etiketa na prehrambenim proizvodima koja je organizirana na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, a vodila ju je prof. Ines Banjari.

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Zahvaljujemo našim sponzorima PSC Osijek, Gradski prijevoz putnika Osijek, Milinar Osijek i Foto studio Foto Lux te našoj dogradonačelnici Žani Gamoš koja nas je ugostila. Ovaj projekt medijski su popratili i naši mediji Osijek 031, HRT 1, Glas Slavonije, Radio Osijek i Osječka TV.  

Fotografije sa putovanja u Ankaru pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Noć knjige

Autor: Administrator , 3. 5. 2018. 06:47

Naša školska knjižnica se prošli tjedan uključila u manifestaciju pod nazivom Noć knjige. Mali knjižničari i knjižničarka za učenike su organizirali čitanje priča i slikanje za Insta kutak Knjigo-klik. Učenici razredne nastave aktivno su sudjelovali u radionicama čitanja priči iz knjiga Zeleni mravi autora Zvonimira Baloga te Ljubavi obične i neobične autorice Vere Zemunić. Radionice su uspješno vodili Mali knjižničari, učenice, Nola Burić (5.c) i Lana Mitrović (5.c). Nakon čitanja, učenici su u svojim razredima razgovarali o prijateljstvu, o čitanju i crtali likove iz priča. Na kraju druženja učenici su dobili straničnike kao uspomenu na sudjelovanje u obilježavanju Noći knjige, manifestacije kojom se potiče kultura čitanja i razgovor o knjizi i svemu onome što ona predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Mali knjižničari zahvaljuju i svim učenicima i učiteljima koji su se došli slikati u naš Insta kutak Knjigo-klik.

Također, u prošli petak su učenici 1.c Dora Lazarević, Franko Vrabec, Bruno Bačić, Rafael Selenić i Petra Horvat svojim razrednim prijateljima, roditeljima, mlađim sestrama i bakama hrabro, javno, glasno i jasno pročitali omiljene bajke i priče i lijepo obilježili Noć knjige. Nekoliko fotografija pogledajte na Facebook stranici.

 Izvijestila: Marina Tojčić, knjižničarka

 

 [više]

Upisi u srednju školu - prva obavijest

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 14:30

Danas je pedagoginja upoznala učenike 8.bd sa mogućnostima upisa u srednju školu (8.ad će imati SR 2.5.2018.). Ovo je samo prva u nizu aktivnosti koje će se provoditi u školi s ciljem što boljeg informiranja učenika oko mogućnosti upisa u školu. Donosimo prezentaciju "Kamo nakon osnovne škole" koja je nastala na osnovu podataka od prošle školske godine i može služiti samo kao orijentir a ne kao konačna informacija. Vjerovatno će doći do manjih izmjena! Sve konačne obavijesti oko upisa dobit ćemo tijekom svibnja 2018. o čemu ćemo učenike i roditelji izvijestiti na satima razrednika, roditeljskim sastancima i našoj internetskoj stranici. Za sada pogledajte Pravilnik o elelmentima i kriterijima za upis u srednju školu te Brošuru "Kamo nakon osnovne škole" naše županije koja vam donosi popis svih zanimanja i njihove nastavne planove i programe (gdje ćete vidjeti opis samog zanimanja i nastavne predmete koje ćete učiti u školi vezane uz pojedino zanimanje). Tko je neodlučan može  koristiti on line upitnike interesa i kometencija (linkovi u prezentaciji). Za one koji se žele detaljnije infomrirati preporučamo Portal Srednja.hr .

Sve informacije oko upisa pratite na našoj internetskoj stranici.

 [više]

Prikupljene donacije na humanitarnom koncertu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 14:40

Sve donacije prikupljene tijekom humanitarnog koncerta koji je održan 19. travnja 2018. u sklopu EU Erasmus Plus projekta EMBRACE danas je odnio djelatnik Crvenog križa. Prikupljene donacije su izbrojane i razvrstvane te pod "više" možete pogledati detalje. Sve prikupljeno donariano je Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek (dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Klasje). Hvala još jednom svima koji su sudjelovali u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji.

 [više]

Bili smo domaćini Erasmus + projekta EMBRACE

Autor: Administrator , 22. 4. 2018. 11:57

Našu su školu od 14. do 20. travnja  posjetili učitelji i učenici iz šest europskih država  koji zajedno s nama sudjeluju u Erasmus Plus projektu  „EMBRACE - European Movement to Be Responsible Active Citizens Everywhere“  (ZAGRLJAJ – Europski pokret za odgovorne aktivne građane bilo gdje). Nositelj projekta je škola Archbishop Ilsley Catholic School iz Birminghama, Ujedinjeno Kraljevstvo. Ostali  partneri u projektu su španjolski grad Murcia; škola „IES Ramon y Cajal Colegio de Procuradores de Murcia”, poljski grad Szczecin; škola „IV Liceum Ogolnoksztalcace“, portugalski grad Macedo de Cavaleiros; škola „Agrupamento de Escolas de Macedo de Cavaleiros“, talijanska  Messina; škola „Liceo Scientifico Statale Seguenza“, finski grad Kiiminki ; škola „Kiiminginlukio“ i naravno, Osnovna škola Višnjevac.  Bila je to prilika da naši gosti upoznaju našu školu, naš grad i okolicu. Goste smo dočekali priredbom dobrodošlice koju su pripremile naše učiteljice Alma Mance i Vesna Klir. Kroz program su nas na engleskom jeziku vodili Nika Kolesarić i Ivona Širić (7.b). Veliki i mali zbor, pjesme na znakovnom jeziku, Marin Bulić (6.b), Lea Brčić (6.a), Dora Klaić (8.d), Lucija Kelava-Mihajlović (8.a) , Tirsa Habuda (5.b) i Ruben Habuda nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Gosti su bili oduševljeni priredbom, a   osobito su ih razveselile izvedbe na portugalskom, talijanskom, engleskom jeziku te popularni finski ples. Goste su kroz školu proveli Luka Varga (7.a), Iva Komar (8.a), Marija Katalin (7.a) i Mia Macan (7.a) i sve oduševili svojim tečnim engleskim jezikom. Svi su pohvalili izgled i uređenje  škole koje je i ovoga puta osmislila  i realizirala učiteljica  Silvija Vukašinović i njena likovna skupina. Puno smo lijepih riječi čuli i o izgledu školskog dvorišta za  koji brinu svi djelatnici naše tehničke službe.

Na Europskom internacionalnom ručku naši su partneri predstavili  svoje države i gradove raznovrsnim  delicijama. Svi smo kušali različite vrste  poslastica, uspoređivali ih, čitali o njima, učili o zemljama i nadasve, uživali u zajedničkom druženju.

 Projekt EMBRACE  svojim mnogobrojnim aktivnostima želi učenike poučiti kako biti aktivan i odgovoran građanin demokratskog društva. Svi su partneri predstavili rad  i aktivnosti svojih škola u svim oblicima humanitarnog djelovanja. U utorak smo putovali u Zagreb da bismo posjetili Hrvatski sabor gdje su gosti puno toga čuli o povijesti demokracije u Hrvatskoj. Uz posjet Saboru, razgledali smo i Gornji grad koji je, obzirom na svoju povijest i značaj,  gostima  bio vrlo zanimljiv.

 Profesor Pravnog fakulteta u Osijeku  Rajko Odobaša,  upoznao nas je s jednim od osnovnih ljudskih prava, pravom na hranu te problematikom djelovanja humanitarnih organizacija. U Europskom parlamentu mladih učenici su raspravljali o problematici humanitarnog djelovanja i  mogućoj zloporabi. Gradsko društvo Crvenog križa Osijek  svojim nas je, iznimno zanimljivim interaktivnim  radionicama, poučio o podizanju šatra, pružanju prve pomoći i opasnostima od trgovine ljudima.  Muzej likovnih umjetnosti organizirao je likovnu radionicu za učenike. Središnja aktivnost našeg petodnevnog druženja bio je humanitarni koncert koji je organiziran u sportskoj dvorani škole.  Koncert su, na hrvatskom i na engleskom jeziku, vodili Marin Rašić (8.a) i Ivana Klarić (7.b). Svu raskoš svog talenta pokazali su, pjevajući, svirajući ili plešući, Klaudia i Alicia iz Poljske, Winner i Thomas iz Ujedinjenog Kraljevstva, Bárbara i Pedro iz Portugala, Irene i Beatriz iz Španjolske, Simona i Ernesto iz Italije, te naši  Marin, Lea, Dora, Ivan, Tirsa, Ruben, Benjamin, Plesni studio Illusion i Udruga Blindovi .

Koncert je održan s ciljem da se zabavimo te pjesmom i plesom međusobno bolje upoznamo, ali i da naglasimo humanitarnu stranu druženja, prikupili smo higijenski i školski pribor za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Gosti su oduševljeni izgledom naše škole, talentom naših učenika, ljepotom našeg grada, a nadasve našim gostoprimstvom. Bila je ovo prilika da razmijenimo iskustva, steknemo nove prijatelje  i puno toga naučimo jedni od drugih. U organizaciji i provođenju ovog susreta  sudjelovali su učenici i učitelji Erasmus tima škole te roditelji učenika. Ovom prigodom  zahvaljujemo svima  koji su svojim trudom i nesebičnim zalaganjem učinili ovaj susret posebnim. Ne prestaju stizati mnogobrojne riječi pohvale učitelja partnerskih škola.  Koristimo prigodu da zahvalimo i našim donatorima -  Gradu Osijeku, Gradskom prijevozu putnika Osijek,  Foto studiju  Lux , Pivovari Osijek, Podravki, Ledu, Atlantik grupi, PIK Vrbovec, Mlinaru Osijek. Isto tako, zahvaljujemo našim suradnicima u provođenju aktivnosti - Gradskom društvu Crveni križ Osijek, Pravnom fakultetu Osijek te Muzeju likovnih umjetnosti. Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici. O našem susretu pisao je i portal Osijek031

 [više]

Humanitarni koncert

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 18:23

U razdoblju od 14.-20. travnja 2018. naša škola je domaćin učiteljima i učenicima iz šest zemalja Europske Unije koje su nam partneri u projektu EMBRACE. Učenici i učitelji će tijekom svoga boravka upoznati našu školu, učenike, učitelje i naš grad.

U četvrtak 19. travnja 2018. s početkom 17,30 sati u školskoj sportskoj dvorani održati ćemo humanitarni koncert. Na koncertu će uz naše učenike  biti i naši gosti. Sve vas pozivamo na koncert.

Koncert organiziramo u suradnji s Crvenim Križem Osijek. Koncert je namjenjen skupljanju donacija u obliku higijenskog pribora i školskog pribora za djecu iz Osijeka koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zbog toga u četvrtak 19. travnja 2018. nastava je skraćena, sat traje 35 minuta. Jutarnja smjena počinje u 8,00 sati, a poslijepodnevna u 13,00 h.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu na koncert i svojom donacijom u obliku higijenskog pribora ili školskog pribora priključiti se ovoj humanitarnoj akciji.

 [više]

Najosmaši!

Autor: Administrator , 14. 3. 2018. 13:50

Danas smo održali izbore za „najosmaša“ u prostoru škole. Ovo je sedma školska godina u kojoj putem tajnog glasovanja učenika i učitelja odlučujemo o našem „najosmašu“. Najprije su u razrednim odjelima učenici predložili po pet svojih kandidata. Prema glasovima učenika u drugi krug glasanja ušli su: 8.a Iva Komar, Elena Milićević, Marin Rašić, Marino Sverić i Lucija Zatko;  8.b Maja Avdaković, Andrej Damašek, Martina Ivakić, Stjepan Koturić i Gloria Opačić; 8.c  Mateo Dokletak, Franjo Marković, Franciska Svalina, Antea Valenta i Vedran Vujić; 8.d Ana Bertok, Iva Jelošek, Dora Klaić, Leda Mlikota i Jakov Špoljarić. Svi oni će su se danas nalašli na glasačkim listićima. Za njih su glasali svi učenici i svi učitelji (članovi Razrednog vijeća 8.abc). Izborno povjerenstvo bilo je u sastavu  Martina Ćavar (8.a), Stjepan Udovičić (8.b), Lovro Šekerija (8.c) i Nika Bošnjak (8.d). Nakon izbora, izborno povjerenstvo je prebrojalo glasove i proglasilo „najosmaša“ za svaki razredni odjel. Naši najosmaši za ovu godinu su : Iva Komar (8.a), Stjepan Koturić (8.b), Vedran Vujić (8.c) i Leda Mlikota (8.d). Najosmaši će biti posebno nagrađen na kraju školske godine te će u posebnom izdanju Glasa Slavonije  „Osječki osmaši“ biti istaknuti kao najosmaši naše škole.

Čestitamo pobjednicima!

Zahvaljujemo našem izbornom povjerenstvu. Zahvaljujemo i svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali. Izbori su prošli u miru i demokratskom duhu. Prebrojavanje glasova i bodova po kriterijima bilo je pošteno i transparentno. 

 [više]

Informiranje roditelja - odgovori koje je dobro znati (brošura za roditelje) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:26

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu Republike Hrvatske, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, zamoljeni smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja da brošuru „Informiranje roditelja – odgovori koje je dobro znati“. Svrha priložene brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. Brošuru pogledagjte pod „više“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju