2021-02-09 13:29:26

Dan sigurnijeg interneta 9. veljače 2021.

Potraga za boljim internetom!

Više informacija na: https://www.cert.hr/dsi2021cert/

Udruga Suradnici u učenju s CARNET.hr-ovim odjelom za Nacionalni CERT i partnerima: HAKOM, AZOP, AEM portal Medijska pismenost, Pravobraniteljica za djecu, Google, Microsoft, Oracle, udrugom Roda i poduzetničkim inkubatorom Pismo organizira cjelodnevnu videokonferenciju povodom Dana sigurnijeg interneta 9. veljače 2021.

Na konferenciji će biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, odgovornoj zabavi na internetu, eTwinningu kao sigurnoj mreži za međunarodnu suradnju, pozitivnoj i poticajnoj komunikaciji i suradnji u virtualnom okružju, komorama jeke i filter mjehurićima, a predstavit će se i igre Budi Internet genijalac i Dabrica Darka otkriva digitalni svijet.

Dan sigurnijeg interneta bit će obilježen i pravom potragom za boljim internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije na Internetu, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti, a najbolji će biti i nagrađeni prigodnim poklonima.

I konferencija i interaktivne potrage otvorene su za sve sudionike

Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u stvaranju boljeg interneta za svu djecu. #DSI2021HR #SID2021 #SurfajSigurnije


Osnovna škola Višnjevac