2021-04-15 15:30:04

Dani darovitih

Darovito dijete je ono koje hoće i može više, koje u odnosu na svoje vršnjake mnoge stvari može učiniti brže, spretnije, prije, uspješnije i u konačnici – drugačije. Darovita djeca u sebi nose posebne sklonosti za ovladavanjem određenim područjem ili više njih. Samostalno otkrivaju pravila i često potpuno nove načine rješavanja problema. Oni sami traže što poticajniju sredinu. Naša je dužnost pružiti im je. Prati ih snažan osjećaj samosvjesnosti, visoki kriteriji prema sebi i drugima, neovisnost u mišljenju, motivacija i užitak u izazovima, nekonformizam u ponašanju.

Povodom Dana darovitih učenika, koji se svake godine obilježava 21. ožujka, učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu, izbornu nastavu, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, prikazali su svoj rad koji možete pogledati na fotografijama na Facebook stranici škole.

Također, s ponosom se hvalimo našim darovitim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima: Lea Štrasser (8b) postigla je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti i pozvana je na Državno natjecanje. Lea je također 11. na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Danny Liović (8b) osvojio je 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije i 5. mjesto na natjecanju iz povijesti. Danny je također 5. na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Gregor Đuras (7c) postigao je 2.mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike. Nika Ilin (8b) zauzela je 8. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, a Lara Husar (8b) 16. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. Leon Jurić (8b) zauzeo je 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, a David Maue (8c) 4. mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika. Katja Pivac (8b) postigla je 6. mjesto, a Lara Husar (8b) 19. mjesto na Županijskom natjecanju iz biologije. Anđa Mamić (7b) na Županijskom natjecanju iz povijesti osvojila je 13. mjesto. Na Županijsko natjecanje iz likovnog odgoja plasirale su se Tea Čalić (7a) , Lana Mihaljević (7b), Nika Čović (8b) i Sara Perić (8c). Na Županijskom natjecanju iz predmeta Tehnička kultura Hannah Altmann (5a) ostvarila je 2. mjesto a Mihael Mikolin (6c) 9. mjesto. Na Državno natjecanje upućena su tri projekta Građanskog odgoja i obrazovanja, a predstavljat će nas učenici: Barbara Šuster, Filipa Balić, Lorena Tot, Laura Habuda (svi iz 8a), Lea Štrasser, Damjan Veriga, Lara Husar, Fran Kokorić, Marina Dukarić (8b), Ozana Filipović, Eugen Kušeta, Lara Pastuović, Mia Radanović (svi su učenici 8c razreda). Na Županijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada 2. mjesto osvojile su učenice: Anđa Mamić, Dunja Širić, Klara Dodig (7b) i Franka Brajdić (7a). Iste učenice postigle su 3. mjesto na Nadbiskupijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada.

Čestitke svim učenicima, njihovim mentorima i roditeljima!

Izvijestila: Biljana Mrdović-Varevac, psihologinja


Osnovna škola Višnjevac