2021-04-29 13:56:31

Ugodno životno okruženje u lokalnoj zajednici - Volim Višnjevac!

 

Iako je pandemija puno toga poremetila, učenici izbornog predmeta građanskog odgoja i obrazovanja, učenici 8.abc razreda i dalje su aktivni. Usprkos svim problemima  pronašli su način i postali primjer drugim mladima kako održati fizičko i mentalno zdravlje mladih u doba pandemije. Pokazali su to ovogodišnjim projektima koje su pripremani za natjecanje Projekt građanin. Za natjecanje su pripremili tri projekta:

1. Kako pomoći djeci u vrtićima da upoznaju školu;

2. Kako pokazati građansku solidarnost mještanima i

3. Izgradnja parka za kućne ljubimce Višnjica.

Ovaj zadnji projekt je započet prije dvije godine s tadašnjim učenicima građanskog koji ga na žalost nisu zbog pandemije uspjeli dovršiti i predstaviti. Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima osmašima  generacije 2019./2020., na zaista vrijednoj ideji i maštovitom nacrtu projekta. Ove godine su projekt realizirali njihovi „nasljednici“ uz podršku svojih vršnjaka i svih učenika naše škole, njihovih roditelja, kao i svih djelatnika škole. 
Odličnu suradnju i pomoć  „ za peticu“ odradili su članovi Vijeća mjesnog odbora Višnjevac  Mirko Ivković (predsjednik Vijeća) i Ivan Barišić (član). Dogovorili su lokaciju i ishodili dozvolu, organizirali postavljanje ograde, dok su učenici s domarima škole,  učenicima sedmih razreda i nastavnicom-voditeljicom, izradili i obojali interakcijske sprave i klupe unutar parka. Natpisne ploče  za park pomogli su izraditi i donirati Zadruga NEOS i “Čarobni tim“, a učenici su prodajom keramičkih predmeta (koje su izradili  učenici 5.-8-razreda na likovnom) prikupili novac za kupnju dodatnih materijala za Doggy-park Višnjica.  U svemu, oko edukacije i uređenja parka, pomogla je i naša mještanka Alemka Medak, profesionalna dreserica pasa. Nadzirala je sve  aktivnosti, te održala predavanje za učenike i mještane o važnosti parka i interaktivne edukacije kućnih ljubimaca. 
Marljivim radom učenici građanskog došli su i do državnog natjecanja sa sva tri projekta. Bravo osnovnoškolci našeg Višnjevca! Ponosni smo na vas!
Sve mještane Višnjevca i okolice pozivamo na otvorenje parka u petak 30. travnja 2021. u 13 sati na „bentu“ (nasip uz Staru Dravu) kada organiziramo i eko-akciju čišćenja prirode u lokalnoj zajednici  kako bi posjetiteljima za blagdan rada - 1. svibnja ukazali na važnost ekološki održivog izletišta u zajednici. Molimo posjetitelje da okoliš (našu dragu prirodu) održavaju čistom kakvu će i zateći. I to je „za peticu“ tko  počisti za sobom! Učenici i mještani Višnjevca su se potrudili da  svima bude odlično.
Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici a o tome je pisao i protal SiB (poveznica), Glas Slavonije (poveznica)
Izvijestila: Silvija Vukašinović, učiteljica izbornog predmeta građanski odgoj i obrazovanje     


Osnovna škola Višnjevac