2021-05-06 07:04:07

Poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Prepoznali smo potrebu za podizanjem svijesti o važnosti solidarnosti i humanitarnog pomaganja socijalno ugroženim obiteljima u našoj sredini.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u sklopu projekta ''Zajedno za društvo jednakih mogućnosti ll'' pokreće prikupljanje donacija prehrambenih proizvoda pod nazivom ''Jedan paket – jedan razred'' koju provode u suradnji sa osnovnim i srednjim školama.

Učenici, roditelji i učielji naše škole uvijek se rado odazivaju ovakvim akcijama. Ove godine nam je i posebna prilika jer se prikupljanje donacija poklapa sa našim projektima ''Građanska solidarnost'' i ''Volontiranjem i pomaganjem malenima do aktivnog i humanog građanina''.

Cilj je da svaki učenik odnosno razred prikupljanjem potrebnih prehrambenih proizvoda (prema popisu u prilogu) pridonese onoliko koliko može i želi. Nije nužno da razred skupi sve namirnice s popisa, može se prikupiti više komada jedne namirnice. Od prikupljenih donacija složit će se paketi koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim obiteljima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Prikupljanje donacija predviđeno je u razdoblju od 8.- 15. svibnja 2021. u holu škole gdje će biti postavljena kutija u tu svrhu. Cijelu akciju vode učenici osmih razreda koji pohađaju nastavu građanskog odgoja te će našu školu predstavljati kroz projekte solidarnosti i volontiranja.

Pokažimo još jednom solidarnost na djelu!

Izvijestile Marina Vidaković i Silvija Vukašinović, učiteljice voditeljice akcije


Osnovna škola Višnjevac