preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Rad u razrednoj nastavi od 11.5.2020.

Autor: Administrator , 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

Donosimo linkove na cjelokupne tekstove dva bitna dokumenta na osnovu kojih će i naša škola organizirati nastavu za učenike razredne nastave (1.-4.razredi) koji će se djelomično moći vratiti u školu od dana 11. 5. 2020. kada će započeti „mješoviti oblik nastave“ - Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave. Svim roditeljima učenika razredne nastave javit će se njihove učiteljice s dodatnim obavijestima te će se roditelji izjasniti žele li da njihovo dijete bude uključeno u ovaj oblik nastave. S obzirom na broj učenika koji će se uključiti napraviti će se organizacija nastave o ćemu će roditelji biti na vrijeme detaljno obaviješteni od strane svojih učiteljica. Važno je još naglasiti da nakon formiranja skupina 11.5.2020. neće biti moguće da se učenici dodatno uključuju u nastavu u školi (dok ne dobijemo druge preporuke Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se održavati nastava na daljinu čija je podloga Škola na Trećem. Učenici će usvajati jednake odgojno-obrazovne ishode. Nastava engleskog jezika, vjeronauka, izborna nastava njemačkog jezika te glazbene kulture (samo za 4.r.) biti će i dalje organizirana isključivo putem nastave na daljinu. Produženi boravak će biti također organiziran u vremenu od 7,30-17 h. 

Prehrana za učenike će biti također organizirana kao i ranije. Isto tako učenici mogu doći i sami u školu (ako su tako dolazili i ranije). Nastava će se organizirati u dvije smjene kao i ranije i dolazak u školu će biti približno kao i ranije u 8,00 ili 14,00 h. U vremenu od 11.-15.5.2020. je B tjedan. Parni razredi (2. i 4.r.) su ujutro, a neparni (1. i 3. r.) poslije podne. Idući tjedan od 18.-22.5.2020. je A tjedan.

U organizaciji nastave škola će u potpunosti pratiti gore navedene upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Naglasci za roditelje“ - preporuke :

 • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole i vrtiće tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu. 
 • Učenik dolazi u školu u ponedjeljak sa školskom torbom i papučama za preobuku koji ostaju u školi do petka. Sve će se napraviti u školi ili na produženom boravku (detalji će se dogovoriti s učiteljicom).
 • Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe. 
 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja zbog starije životne dobi (65 i više godina) ili kronične bolesti ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID -19.
 • Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojno-obrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
 • Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
 • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini. (Izjavu će roditelji dobiti u školi u ponedjeljak 11.5.2020., a mogu je i sami kod kuće skinuti s internetske stranice škole ovdje, isprintati,  potpisati te donijeti ili poslati).

(Cjelokupna nastava za učenike predmetne nastave (5.-8. razredi) i dalje se provodi isključivo putem „nastave na daljinu“).

Zahvaljujemo se na Vašoj suradnji i srdačno Vas pozdravljamo!

 
Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju