preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Povratak u školu za učenike 1.-4.r.

Autor: Administrator , 21. 5. 2020.

Poštovani roditelji, temeljem uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stekli su se uvjeti da se svi učenici razredne nastave vrate u školu na nastavu. Detaljne upute školama za organizaciju nastave možete pogledati ovdje i ovdje, a na početku citiramo najvažnije obavijesti roditeljima:

„Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.

Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza (parkirališta) pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom učiteljici i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

Škola ne uzima izjave od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu (nakon ponedjeljka 25.5.2020.).

Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZ-a u cjelini.“

Stoga pozivamo roditelje učenika od 1.-4.r. da pošalju djecu u školu u ponedjeljak 25. svibnja 2020. godine. Mi Vas svi očekujemo i nastavu ćemo organizirati u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Roditelji koji imaju neke posebne objektivne ili subjektivne razloge za ne dolazak njihove djece u školu javiti će se svojim učiteljicama.

Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu. 25.5.2020. počinje B tjedan - parni razredi 2.abc i 4.abc idu ujutro u 8,00 sati, a neparni razredi 1.abc i 3.abc u 14,00 sati. Učenici 3.abc i 4.abc ulaze u zgradu 15 minuta prije početka nastave (7,45 odnosno 13,45), a učenici 1.abc i 2.abc točno u vrijeme početka nastave (8,00 odnosno 14,00 sati). Ulazak u zgradu u različito vrijeme će se organizirati kako bi se napravile sve neophodne epidemiološke mjere.

U školi će se odvijati nastava svih predmeta koje održavaju učiteljice razredne nastave (hrvatski jezik, matematika, likovna kultura, glazbena kultura i priroda i društvo)  isto tako će se održavati i nastava engleskog jezika, izborne nastave njemačkog jezika, vjeronauka i glazbene kulture (4.r.), koje održavaju učiteljice predmetne nastave. Dodatna nastava, dopunska nastava i izvannastavne aktivnosti odvijati će se samo ako su u okviru jedne skupine (jednog razrednog odjela). Do daljnjeg se u školi neće održavati priredbe, izleti, ekskurzije, natjecanja i sl.

Nastava tjelesno-zdravstvene kulture će se izvoditi isključivo u vanjskom prostoru škole. Za učenike će biti organizirana i prehrana i produženi boravak kao i ranije.

Učenici će biti raspoređeni u cijelom prostoru škole kako bi se mogle provoditi epidemiološke mjere (higijena ruku,redovita dezinfekcija, provjetravanje) i kako bi se što manje učenici međusobno susretali. Općenito će se nastojati da se skupine (razredni odjeli) ne susreću u bliskom fizičkom kontaktu. Isto tako će se provoditi  pojačana osobna higijena djece (redovito pranje ruku, dezinfekcija obuće i dr.).

Svaki dan će na ulasku u školu učiteljice doći po učenike. Učenici ulaze tako da prelaze dezinfekcijsku barijeru, odlaze do garderobe, obuvaju papuče, skidaju jaknu, te peru ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu/učionicu. Niti djelatnici niti djeca ne nose zaštitne maske niti rukavice. Učenici neće ostavljati udžbenike i pribor u školi. Također treba izbjegavati dijeljenje/posuđivanje udžbenika i pribora među učenicima.

Prehrana učenika će biti organizirana tijekom prvog i drugog velikog odmora. Izbjegavati će se dijeljenje čaša, šalica, posuđa i pribora za jelo. Učenici 1.abc odnosno 2.abc imati će užinu tijekom prvog velikog odmora, a učenici 3.abc i 4.abc tijekom drugog velikog odmora. Ručak za produženi boravak biti će organiziran kao i ranije. Nastavni sati će biti 45 minuta i poštivat će se uobičajena satnica.

Nastava za učenike 5.-8.r. i dalje će se odvijati na daljinu.
Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju