preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

"Volim Višnjevac" - Dan škole

Autor: Administrator , 26. 5. 2021.

Teško je prikazati voljeni Višnjevac riječima. Ljepota ovog mjesta, ljudi koji ovdje žive i emocije koje u nama bude su neopisivi. Mi, učenici Osnovne škole Višnjevac, smo se ipak uhvatili tog pokušaja, da dočaramo kakav je naš Višnjevac i to prikazali na razne načine za Dan škole 24. svibnja 2021. Naše materijale možete pogledati na našoj Facebook stranici (poveznica) i Youtube kanalu. 

Kako bi duh ovog izuzetnog mjesta prikazali svima, svoje uratke smo postavili u taj čarobni virtualni svijet s kojim je svakome na dlanu ruke u trenu dostupna svaka informacija, a sada i duh našeg mjesta, kakvim ga mi doživljavamo. Svoju video razglednicu snimili su 4.c (poveznica), 5.b (poveznica) i 6.a  (poveznica) razred uz vodstvo svojih učiteljica Jasne Dorić, Tanje Šustić, Petre Lang i Ane Andrić.

Naše mjesto je i mjesto najbolje zabave na svijetu. Prikazali smo to, a čime drugime, nego igrama. Igru „Tko želi biti milijunaš“ s pitanjima o Višnjevcu odigrali su učenici 7.b (kviz pod „više“) s nastavnicom Nikolinom Jakić, dok su stare igre prvo istražili, a zatim igrali učenici 8.b (poveznica) s nastavnicama Dubravkom Premec i Dajanom Biglbauer i nastavnikom Antonijom Bičvićem.

Ljubav prema simbolu Višnjevca – našoj višnjici kroz likovne radionice iskazali su učenici 1. c i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Brigitom Korman, Jelom Filakov-Bolšec i Željkom Mihaljević. Izradili su višnjice u kolažu i plastelinu. Kućice od keramike i ostale upotrebne predmete oblikovali su učenici polaznici keramičara uz pomoć 7.c razreda, a pod vodstvom učiteljice Silvije Vukašinović i Jasne Gubo. Svoje radove su prodavali, a i školu su nam njima ukrasili. Učenici 8.a vole neke druge višnjice  u raznovrsnim kulinarskim specijalitetima koje su izradili i njima se počastili zajedno sa svojom razrednicom Marinom Vidaković

Još jedan simbol Višnjevca i naše škole - himnu škole naučili su pjevati i naši prvašići iz 1.a te uz zastavice koje su sami izradili snimili video  uz vodstvo učiteljica Željke Čokolić i Kristine Ćosić (poveznica). 

Bogato je naše mjesto i ima bogatu povijest. Koliko zanimljivih priča nosi naše mjesto pokazale su vrijedne ručice naših učenika  2.a s učiteljicom Natašom Subašić provevši istraživanje o Višnjevcu te izradivši poučan plakat. Vrijedne povijesne podatke o broju stanovnika u Višnjevcu, broju učenika u našoj školi u obliku linijskog dijagrama izračunali su učenici 5.c s nastavnicom Natalijom Krešo i nastavnikom Mislavom Zemljakom. Zanimljiv plakat o povijesti Višnjevca napravili su i učenici 7.a s nastavnicom Orianom Juretić-Bandić.

O povijesti mjesta istraživali su učenici 8.c s učiteljicama Spomenkom Stanić i Sanjom Kasač kroz razgovore sa starijim mještanima koji o našem Višnjevcu znaju  više od nas (poveznica).

Kako je bilo nekad, nepotpuna je priča bez dijela kako je danas. Prošlost i sadašnjost Višnjevca su učenici 2.b razreda s učiteljicom Dorom Fančović i knjižničarkom Marinom Šimleša spojili u časopis Volim Višnjevac (poveznica i pod „više“).

Da slika govori više od tisuću riječi misle učenici 2.c i 4.b . Zato su ljepote Višnjevca prikazali izradivši divne šarene razglednice zajedno sa svojim učiteljicama Majom Grbačić i Senkom Lončar, a učenici 3.a s učiteljicama Vesnom Ćosić i Vesnom Klir su svoja najdraža mjesta u Višnjevcu naslikali kredom u dvorištu škole.

Kako vole Višnjevac kroz pisanje pjesama dočarali su nam učenici 3.c, 5.a i 6.c razreda pod vodstvom Franke Majer, Doroteje Vojedilov, Tihane Karika, Pavla Sivca i Mirjane Bagarić. Vjerujemo da ćete uživati čitajući naše činkvine na hrvatskom jeziku i haiku pjesme na engleskom jeziku.

Da bi nam naš Višnjevac, naše školsko dvorište, ostali ovako lijepi i čisti  potrudili su se učenici  3.a, 4.a i 3.b zajedno s učiteljicama Vesnom Ćosić, Mirjanom Marinčić  i Dunjom  Ham sadili su sadnice cvijeća i uređivali naš okoliš.

Volimo naše mjesto i školu pa želimo da ga i drugi posjete i uživaju ovdje. Učenici 6.b su s nastavnicama Anicom Ivković i Ladom Malinović izradili promo letak kojim pozivaju sve da nas posjete.

Volimo te, drago naše mjesto i draga naša Školo te se nadamo da ćemo tvoj sljedeći rođendan škole proslaviti svi zajedno u sreći i veselju. Bez korone i epidemioloških mjera.

Hvala ti Višnjevac moj i  SRETAN 73. ROĐENDAN ŠKOLO!!!

Izvijestila Marina Šimleša, knjižničarka


Priloženi dokumenti:
Tko_zeli_biti_milijunas_(1).pptx (2.01 MB)
Volim_Visnjevac-_2.b.pdf (1.22 MB)


Koliko je sati?

Raspored zvona

Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju