preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Lampioni - poziv na glasanje

Autor: Administrator , 25. 11. 2020. 20:25

Povodom Dana Grada Osijeka, Turistička Zajednica Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture OBŽ je kroz aktivnost 27. Lampionade  pripremila nagradnu igru pod nazivom „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2020.“ u kojoj  sudjeluju  učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka i bliže okolice uz prigodne nagrade.Autori lampiona naše škole koji sudjeluju u otvorenoj temi - Facebook ocjenjivanje su : Antun Ivankov 5.A,Fran Vrdoljak 5.A,Roberto Svalina 5.C i Jakob Veriga 5.C. Nagradna igra na Facebooku traje od 25.11. do 29.11.2020 zaključno sa 2100h.  Sve fotografije izrađenih lampiona objavljene su na Facebook stranici : https://www.facebook.com/pages/category/Art/Lampionada-Osijek-112291656906533/ 

Molimo sve učenike, učitelje, djelatnike naše škole, roditelje i članove obitelji da se svi "lajkanjem" uključimo u nagradnu igru.   

               Izvijestila Jasna Gubo, učiteljica tehničke kulture

 
 [više]

Dabar - izvor zanimljivih logičkih zadataka

Autor: Administrator , 23. 11. 2020. 13:22

U tjednu od 9. do 13. studenog učenici Osnovne škole Višnjevac prihvatili su izazov i priključili se nacionalnom natjecanju „Dabar“.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima. U Hrvatskoj se provodi od 2016. godine, i sastavni je dio redovitog nastavnog plana i programa. Naša škola se aktivno uključuje svake godine. Sudjelovanjem u inicijativi želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom. Preko 36 tisuća učenika sudjelovalo je u natjecanju. 

Ove godine, po prvi puta organiziran je i izazov za učitelje. U rješavanju Dabro zadataka sudjelovalo uz 36.491 učenika sudjelovalo je i petstotinjak učitelja iz cijele Hrvatske, a i neki učitelji naše škole.

Ponosni smo na sve sudionike Dabra koji su prihvatili izazov!

 [više]

Međunarodni dan dječjih prava

Autor: Administrator , 23. 11. 2020. 10:41

U petak 20. studenoga obilježavao se Međunarodni dan dječjih prava. U sklopu našeg Erasmus+ projekta „Exchanges of Digital Unity-Technology" (radni naslov: " Razmjena digitalnih tehnologija u nastavi“) vidjeli smo se putem zoom aplikacije s učenicima i učiteljima iz zemalja partnera ovog projekta Lativojom, Poljskom, Rumunjskom, Turskom i Šanjolskom. Ovaj kratki susret organizirala je Turska te su bili prisutni i predstavnici Agencije za obrazovanje iz Ankare. Našu školu i Hrvatsku su vrlo uspješno predstavili učenici 3.a razreda. Bilo je zanimljivo vidjeti djecu iz različitih zemalja i čuti njihove poruke. Uz neke manje tehničke poteškoće koje smo imali učenici 3.a su uspjeli poslati svoje poruke – Želimo se igrati s prijateljima! Želimo zagrliti svoje bake i djedove! Želimo sjediti u razredu u klupi uz svoje prijatelje! Želimo da nam se vrati naše djetinjstvo! Želimo da prestane korona! Snimku video konferencije možete pogledati ovdje

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Administrator , 17. 11. 2020. 11:33

Svake godine, sredinom studenog prisjećamo se nekih od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda, kako bližoj, tako i daljoj. Republika Hrvatska od ove godine obilježava jedan novi državni blagdan - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se obilježava 18. studenoga. Povodom te tužne obljetnice naši će učenici zapaliti svijeću u ime škole uz pridržavanje epidemioloških mjera i odati počast svim braniteljima i poginulim civilima te tako izraziti pijetet prema nevinim žrtvama. Iako smo u ovim vremenima fizički udaljeni imamo mogućnosti ujediniti se na druge načine i zahvaliti onima koji su podnijeli žrtvu kako bi mi bili slobodni.

Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranice.

Izvijestio: Mislav Zemljak, učitelj povijesti i geografije

 

 [više]

Državni blagdan

Autor: Administrator , 13. 11. 2020. 11:07

U srijedu 18. studenoga 2020. državni je blagdan - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zbog toga nema nastave. Redovita nastava je u četvrtak 19. studenoga 2020. raspored A tjedan (neprani prije podne, a parni poslije podne). 

 [više]

On line Smotra učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske

Autor: Administrator , 1. 11. 2020. 11:05

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, zbog epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, 32. smotra učeničkog zadrugarstva održat će se od 26. - 30. listopada online. 

Ove godine naša učenička zadruga „Višnja“ sudjeluje na 32. smotri učeničkog zadrugarstva RH.

Našu zadrugu predstavit će vrijedna Keramičarska skupina pod vodstvom učiteljice likovne kulture Silvije Vukašinović, sa svojim uporabnim predmetima od gline oslikanim motivima višnje - magnetićima i podloškom za posudu.

Radove naših vrijednih keramičara i ostalih sudionika 32. smotre učeničkih zadruga možete pratiti na YouTube kanalu HUUZ-a https://www.youtube.com/playlist?list=PLghyi-D4Ae_3j1ifcLvbiKPQ2BiCRYyRa, od 26. listopada s početkom u 11 sati.

 [više]

Jesenski praznici

Autor: Administrator , 29. 10. 2020. 16:14

Od ove školske godine prema Kalendaru rada uvode se i jesenski praznici. Jesenski praznici za učenike su u ponedjeljak i utorak 2. i 3. studenoga 2020. Redovita nastava se nastavlja u srijedu 3. studenoga 2020. Raspored A tjedan (neparni razredi ujutro, a parni poslije podne). 

Ugodno provedite praznike smiley

 [više]

Nagrađeni u Prvom virtualnom natjecanju

Autor: Administrator , 21. 10. 2020. 17:51

U sklopu našeg Erasmus+ projekta „We are looking for future Olympic Star“ prošli tjedan smo podijelili i prve medalje našim učenicima 7. i 8.r. Kao što smo već ranije naveli ovo je projekt koji potiče bavljenje sportom te prihvaćanje zdravih životnih i prehrambenih navika. Projekt je započeo u rujnu 2019. godine. Nositelj projekta je škola iz Slovačke, a ostali partneri su iz Italije, Bugarske i Rumunjske. U studenome 2019. već smo posjetili naše partnere iz Bugarske o čemu smo i pisali na našoj internetskoj i Facebook stranici. Situacija s korona virusom malo je usporila realiziranje naših projektnih aktivnosti, ali projekt se i dalje nastavlja. Za sada ćemo raditi aktivnosti koje su planirne za rad u školi, a čim se stvore uvijeti nastavljamo s našim putovanjima.

Osim putovanja u zemlje partnere projekt predviđa virtualna natjecanja. Prvo virtualno natjecanje među učenicima bilo je cooper test (tračanje 12 minuta). Mjerenja smo odradili u listopadu 2019. i veljači 2020. godine. Prema pravilima projekta odvojeno se vrednuju djevojčice i dječaci s obzirom na godine. Na taj način smo imali 7 kategorija natjecanja dječaci/djevojčice 11 godina,  12 godina, 13 godina i samo dječaci 14 godina. Osim rangiranja po rezultatu, u ovom slučaju dužina u metrima koji su učenici uspjeli pretrčati tijekom 12 minuta, projekt predviđa i nagrađivanje učenika koji su postigli najbolji osobni napredak između dva mjerenja.    

Na taj način su nagrađeni:

7.a Luka Liović, Vita Dobrinić, Ana Puškadija, Ivor Begović, Ante Grgić i Tea Čalić.

7.b Klara Dodig, Lara Dodig, Hana Veić, David Muretić Gucek, Niko Mihaljević i Petra Bukvić.

7.c Tina Škrinjar i Lovro Mužar.

8.a Ivano Tojčić, Ivan Marcus Macdonald, Martina Paunović i Leonardo Petričević.

8.b Lana Lizak, Gabrijela Marinović, Leon Jurić, Fran Brandić i Lana Pavlović.

8.c Ivan Mihić, David Maue i Dora Petrović.

Još jednom čestitamo svim nagrađenima i najavljujemo nova virtualna natjecanja!

Fotografije sa dodjele medalja i diploma pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Nova radna mjesta

Autor: Administrator , 21. 10. 2020. 14:15

Pod poveznicom "Radna mjesta" (lijevo) objavljeni su natječaji za popunu  dva radna mjesta.

 [više]

Terenska nastava 3.b

Autor: Administrator , 21. 10. 2020. 06:46

Učenici 3.b i njihova učiteljica su 3.  listopada bili na terenskoj nastavi u šumi pored stare Drave. Istraživali su promjene u prirodi u jesen, pratili šumske živitinjske tragove, hodali po prirodnim preprekama, družili se, zabavljali, dijelili s prijateljima, a najvise učili u prirodi i od prirode. Bilo nam je vrlo lijepo i poučno,kao i uvijek. Nekoliko fotografija pogledajete na našoj Facebook stranici.

Izvijestila uciteljica Dunja Ham

 [više]

Dani Erasmusa

Autor: Administrator , 17. 10. 2020. 20:15

Dani Erasmusa (Erasmus Days) je prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada. 7.a razred zajedno s našim partnerima projekta „Science is all around us“ učenicima iz Turske, Portugala i Rumunjske napravili su kratki video kojim žele pokaziti sav pozitivan utjecaj, posebnosti, koristi i prednosi Erasmus+ projekata – Erasmus days 2020 – projekt Science is all around.

 

 [više]

Dan učitelja

Autor: Administrator , 1. 10. 2020. 14:31

Povodom Dana učitelja u ponedjeljak 5.10.2020. nastave neće biti. Redovita nastava se nastavlja u utorak 6.10.2020. raspored A tjedan - neparna smjena 1., 3., 5. i 7.r. ujutro, a 2., 4., 6. i 8. r. poslije podne. 

Sratan Vam Svjetski dan učitelja!

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Administrator , 29. 9. 2020. 06:44

Europskih dan jezika obilježava se 26. rujna. Obilježava se od 2001. godine. Vijeće Europe želi na taj način vrednovati sve jezike, ljude koji govore više jezika te motivirati na učenje jezika. Učenici 6.a i njihova razrednica Petra Lang ove su se godine priključili našim partnerima iz Španjolske, Finske i Poljske kako bi zajedno obilježili ovaj dan. Učenici i učitelji poslali su važnu poruku „Izgradnja boljeg svijeta je odgovornost svih nas. Zaštitimo svoju budućnost sada!“ Kako poruka zvuči na katalonskom, bugarskom, engleskom, bambara (jedan od jezika države Mali), španjolskom, kineskom, arapskom, francuskom, baskijskom, talijanskom, japanskom, klingonskom, marokanskom, portugalskom, ruskom, ukrajinskom, finskom, njemačkom, grčkom, poljskom i hrvatskom poslušajte i pogledajte u videu European day of languages 2020

 [više]

Dva nova Erasmus+ projekta

Autor: Administrator , 26. 9. 2020. 09:02

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti naše učenike, roditelje i prijatelje škole da je naša škola prihvaćena kao škola partner u dva nova Erasmus + projektu. Erasmus + najveći je program Europske Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Usmjeren je jačanju znanja i vještina učenika i učitelja, unapređivanju obrazovanja. Projekti u kojima ćemo sudjelovati  u sklopu su aktivnosti KA2.  Aktivnost KA2  podrazumijeva  razmjenu iskustava i znanja između zemalja partnera uključenih u projekt  putem mobilnosti (putovanja) među partnerima, te putem provođenja mnogobrojnih zanimljivih aktivnosti propisanih projektom.

Prvi novi projekt je pod nazivom „Exchanges of Digital Unity-Technology " (radni naslov: "Razmjena digitalnih tehnologija u nastavi“). Nositelj projekta je škola Zentas Maurinas Grobinas novada vidusskola iz grada Grobiņa, Latvia. Osim Latvie zemlje partneri u projektu su Turska (grad Ankara; škola Sincan Ilkokulu), Rumunjska (grad Jibou; škola Scoala Gimnaziala Lucian Blaga), Poljska (grad Janowiec; škola Zespol Szkol w Janowcu), Španjolska (grad Las Palmas De Gran Canaria; škola CEIP ALISIOS)  i naravno naša Osnovna škola Višnjevac. Napominjemo da su škole iz Lativje i Turske naši već poznati partneri iz našeg uspješno završenog projekta „Read for Fun, Fun to Read“ (radni naslov: „Čitaj radi zabave, zabavljaj se dok čitaš“). Odlična suradnja u tom projektu potaknula nas je da nastavimo i tako je nastao ovaj novi projekt. Koordinator ovog projekta je pedagoginja škole Melita Krstić. Osim pedagoginje u projektnom timu su: ravnatelj Dane Končar, nastavnice engleskog i njemačkog jezika Petra Lang, Lada Malinović i Ana Andrić, nastavnik povijesti Mislav Zemljak, nastavnica glazbene kulture Alma Mance, nastvnica likovne kulture Silvija Vukašinović, nastavnica fizike i matematike Mirjana Bagarić, nastavnica matematike i informatike Nikolina Jakić, nastavnica hrvatskog jezika Anica Ivković, nastavnica biologije i kemije Natalija Krešo te učiteljica razredne nastave Senka Lončar. U petak 25. rujna 2020. nači učenici 3.c razreda su se preko aplikacije Zoom vidjeli s učenicima škola partnera. Video ovog susreta možete pogledati ovdje. Svi smo bili jako uzbuđeni i unatoč nekim manjim tehničkim poteškoćama vidjeli smo se učenicima i učiteljima iz Lativie, Turske, Poljske, Rumunjske i Španjolske. Za učenike je to bilo novo i uzbudljivo iskustvo koje ih je oduševilo.

Drugi novi projekt je pod nazivom „Science is all around us“ (radni naslov: „Znanost je svuda oko nas“) Nositelj projekta je škola Liceoul Teoretic Sfantu Nicolae iz grada Gheorgheni, Rumunjska. Kao partneri u projektu su osim naše škole i skole iz: Poljske (grad Lodz, škola Technikum Informatyki Edukacji Innowacyjnej), Portugala (grad Rio Tinto, škola Agrupamento de Escolas de Rio Tinto) i Turske (grad Bursa, škola Ahmet Hamdi Gokbayrak Fen Lisesi Mudurlugu). Koordinator ovog projekta je učiteljica matematike i fizike Mirjana Bagarić, a u projektnom timu su još: ravnatelj Dane Končar, nastavnica biologije i kemije Natalija Krešo, nastavnice matematike i informatike Oriana Juretić-Bandić i Nikolina Jakić, nastavnik tjelesno-zdravstvene kulture Antonio Bičvić, pedagoginja Melita Krstić, nastavnica likovne kulture Silvija Vukašinović, nastavnica engleskog i njemačkog jezika Doroteja Vojedilov i nastavnica glazbene kulture Alma Mance.

Osim dva gore navedena projekta napominjemo da se naši raniji projekti projekt „Using Social Media Rationally, Efficiently and Safely" (radni naslov: "Racionalno, učinkovito i sigurno korištenje društvenih medija“) i projekt „We are looking for future Olympics Stars" (radni naslov: "Tražimo buduću olimpijsku zvijezdu“) nastavljaju. Zbog situacije sa korona virusom za sada su odgođena putovanja i vrijeme završetka projekta je produženo. Čim se iznađe mogućnost putovanja učenika naši projekti se nastavljaju i odradit ćemo sve mobilnosti i aktivnosti predviđene u projektnom prijedlogu.

Vjerujemo da ćemo kroz suradnju sa školama iz Europske Unije, njihovim učenicima i učiteljima, kroz posjete školama i prihvaćanje gostiju mnogo naučiti, obogatiti svoju školu, mjesto i sami sebe.

Za sada je ovo samo kratka najava naših novih EU projekta. O svemu ćemo još puno pisati na našoj internetskoj i Facebook stranici te na našem Youtube kanalu.

 [više]

Aktiviranje Google učionice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 11:16

Od ove školske godine za nastavu na daljinu koristiti ćemo Google učionicu (Google Classroom). Pod "više" možete pogledati prezentacije koje detaljno upućuje učenike o načinu aktiviranja G-Suite računa koji je neophodan za sudjelovanje u Google učionici, te o načinu izrade školske zadaće. Učitelji informatike će tijekom prva dva tjedna nastave zajedno s učenicima na satima informatike napraviti sve potrebno i dati sve potrebne upute i educirati učenike oko načina korištenja.  

 [više]

Organizacija rada školske knjižnice u šk. god. 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 06:12

Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima epidemije bolesti COVID-19

Protokol za učenike korisnike školske knjižnice Osnove škole Višnjevac

1. Broj učenika koji istodobno mogu boraviti u prostorijama knjižnice i čitaonice je ograničen na 3 učenika. Potrebno je pridržavati se propisanog razmaka od 2 metra.

2. U knjižnicu ne ulaze učenici iz različitih razrednih odjela. U dogovoru s učiteljicama i nastavnicima hrvatskog jezika, lektire će se pripremiti i donijeti kompleti u kutijama u razrede.

3. Prije ulaska u prostorije knjižnice, učenici predmetne nastave (5.-8. razred) obvezni su staviti zaštitnu masku i ispravno ju nositi u svim prostorijama knjižnice.

4. Provodi se karantena vraćene građe u trajanju od 24 sata, što može utjecati na dostupnost građe za posudbu.

5. Vrši se dezinfekcija svih vraćenih knjiga i korištenih radnih površina.

6. U čitaonici je dopušteno korištenje samo radnih stolova uz koje je postavljen stolac. Omogućena su 2 mjesta za korištenje. Nije dopušteno premještanje stolova i stolaca. Nije dopušteno približavanje drugim osobama na udaljenost manju od 2 metara.

Mia Ilić, knjižničarka

 [više]

Organizacija rada škole u šk. god. 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa

Autor: Administrator , 30. 8. 2020. 20:07

Dragi roditelji i učenici, samo međusobnim uvažavanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo savladati nove izazove te vjerujemo da ćemo i ove pedagoške i školske godine uspješno surađivati spremno prihvaćajući i savladavajući nove izazove. Pridržavanjem preporučenih mjera i organizacije rada štitimo vlastito zdravlje, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana Republike Hrvatske.

(za nastavak teksta odaberi "više")

 

 [više]

Obavijest o udžbenicima za iduću školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 7. 2020. 12:18

Raspodjela kompleta udžbenika biti će organizirana na početku školske godine (rujan 2020.). Učenici će o točnom datumu, vremenu i rasporedu raspodjele biti pravovremeno obaviješteni. Udžbenike za učenike može preuzeti sam učenik ili roditelj uz potpis.
 
Još jednom ponavljamo da su učenici 5.-8.r. obavezni prilikom podjele svjedodžbi 9.7.2020. vratiti udžbenike koje su dobili početkom ove školske godine (ne i radne bilježnice). Udžbenike treba vratiti neoštećene uz pripadajuće dodatne materijali (npr. CD i sl. ako ste dobili uz uzdžbenik). Isto tako je potrebno prilikom raspodjele svjedodžbi vratiti i ključeve od ormarića i tablete koje ste dobili od škole. 
 
Troškovi za nabavu drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, mape i dr.) koji će se koristiti u nastavi iduće školske godine nisu osigurani iz državnog proračuna, te je time nabava istih na roditeljima.
 
Popis drugih obrazovnih materijala koje kupuju roditelji nalazi se u navigaciji lijevo "Popis obaveznih udžbenika". Možete ga skinuti i na linku ovdje. (ispravljen popis u četvrtak 2.7.2020. u 18 h!) 

Vlada Republike Hrvatske financirati će druge obrazovne materijale za učenike članove kućanstva koji su korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb i učenike članove kućanstva osobe koja je utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene branitelje iz Domovinskog rata. Učenici koji  ispunjavaju jedan od navedenih uvjeta obavezni su donijeti potvrdu kojom to potvrđuju svom razredniku ili učiteljici.
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju