preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Nova radna mjesta

Autor: Administrator , 18. 9. 2020. 08:40

Pod poveznicom "Radna mjesta" (lijevo) objavljeni su natječaji za popunu  tri radna mjesta.

 [više]

Aktiviranje Google učionice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 11:16

Od ove školske godine za nastavu na daljinu koristiti ćemo Google učionicu (Google Classroom). Pod "više" možete pogledati prezentacije koje detaljno upućuje učenike o načinu aktiviranja G-Suite računa koji je neophodan za sudjelovanje u Google učionici, te o načinu izrade školske zadaće. Učitelji informatike će tijekom prva dva tjedna nastave zajedno s učenicima na satima informatike napraviti sve potrebno i dati sve potrebne upute i educirati učenike oko načina korištenja.  

 [više]

Organizacija rada školske knjižnice u šk. god. 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 06:12

Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima epidemije bolesti COVID-19

Protokol za učenike korisnike školske knjižnice Osnove škole Višnjevac

1. Broj učenika koji istodobno mogu boraviti u prostorijama knjižnice i čitaonice je ograničen na 3 učenika. Potrebno je pridržavati se propisanog razmaka od 2 metra.

2. U knjižnicu ne ulaze učenici iz različitih razrednih odjela. U dogovoru s učiteljicama i nastavnicima hrvatskog jezika, lektire će se pripremiti i donijeti kompleti u kutijama u razrede.

3. Prije ulaska u prostorije knjižnice, učenici predmetne nastave (5.-8. razred) obvezni su staviti zaštitnu masku i ispravno ju nositi u svim prostorijama knjižnice.

4. Provodi se karantena vraćene građe u trajanju od 24 sata, što može utjecati na dostupnost građe za posudbu.

5. Vrši se dezinfekcija svih vraćenih knjiga i korištenih radnih površina.

6. U čitaonici je dopušteno korištenje samo radnih stolova uz koje je postavljen stolac. Omogućena su 2 mjesta za korištenje. Nije dopušteno premještanje stolova i stolaca. Nije dopušteno približavanje drugim osobama na udaljenost manju od 2 metara.

Mia Ilić, knjižničarka

 [više]

Organizacija rada škole u šk. god. 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa

Autor: Administrator , 30. 8. 2020. 20:07

Dragi roditelji i učenici, samo međusobnim uvažavanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo savladati nove izazove te vjerujemo da ćemo i ove pedagoške i školske godine uspješno surađivati spremno prihvaćajući i savladavajući nove izazove. Pridržavanjem preporučenih mjera i organizacije rada štitimo vlastito zdravlje, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana Republike Hrvatske.

(za nastavak teksta odaberi "više")

 

 [više]

Upisi u prvi razred osnovne škole za šk. god. 2020./2021. - nadopunjena obavijest

Autor: Administrator , 6. 7. 2020. 20:21

Upisi u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. biti će u srijedu i četvrtak 26. i 27.8.2020. od 8-12 sati i od 15-19 sati. Preporuka je da na upis dođe samo jedan roditelj, bez djece zbog epidemioloških mjera. Isto tako je obavezno dezinficirati ruke, ponijeti masku i mjeriti će se temperatura na ulazu. Roditelj treba ponijeti samo osobu iskaznicu.

Na upisi će se roditelji  trebati odlučiti žele li da se dijete uključi u izbornu nastavu vjeronauka, u izbornu nastavu informatike, slovački jezik ili u produženi boravaka. (Učenici mogu ići na više aktivnosti a ne moraju niti na jednu. Odabir je potpuno slobodan.) Molimo roditelje da razmisle i odluče se kako bi mogli na upisu potpisati potrebne suglasnosti. Popis dopunskih radnih materijala koje roditelji trebaju kupiti nalaze se na stranici škole navigacija lijevo "Popis obaveznih udžbenika" (poveznica ovdje). Ostale udžbenike će učenici dobiti rabljene na početku školske godine. Isto tako će roditelji na upisu dobiti i popis potrebnih bilježnica i pribora. Upis traje desetak minuta kada će roditelji ispuniti Upisnicu za osnovnu školu i potpisati potrebne suglasnosti. 

 [više]

Obavijest o udžbenicima za iduću školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 7. 2020. 12:18

Raspodjela kompleta udžbenika biti će organizirana na početku školske godine (rujan 2020.). Učenici će o točnom datumu, vremenu i rasporedu raspodjele biti pravovremeno obaviješteni. Udžbenike za učenike može preuzeti sam učenik ili roditelj uz potpis.
 
Još jednom ponavljamo da su učenici 5.-8.r. obavezni prilikom podjele svjedodžbi 9.7.2020. vratiti udžbenike koje su dobili početkom ove školske godine (ne i radne bilježnice). Udžbenike treba vratiti neoštećene uz pripadajuće dodatne materijali (npr. CD i sl. ako ste dobili uz uzdžbenik). Isto tako je potrebno prilikom raspodjele svjedodžbi vratiti i ključeve od ormarića i tablete koje ste dobili od škole. 
 
Troškovi za nabavu drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, mape i dr.) koji će se koristiti u nastavi iduće školske godine nisu osigurani iz državnog proračuna, te je time nabava istih na roditeljima.
 
Popis drugih obrazovnih materijala koje kupuju roditelji nalazi se u navigaciji lijevo "Popis obaveznih udžbenika". Možete ga skinuti i na linku ovdje. (ispravljen popis u četvrtak 2.7.2020. u 18 h!) 

Vlada Republike Hrvatske financirati će druge obrazovne materijale za učenike članove kućanstva koji su korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb i učenike članove kućanstva osobe koja je utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene branitelje iz Domovinskog rata. Učenici koji  ispunjavaju jedan od navedenih uvjeta obavezni su donijeti potvrdu kojom to potvrđuju svom razredniku ili učiteljici.
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju