preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Ispratili smo osmaše

Autor: Administrator , 18. 6. 2021. 16:46

Danas smo se oprostili od naših osmaša. Podsjetimo ih se još jednom:

8.a

Balić Filipa, Budimir Nika, Habuda Laura, Hujber Andrej, Jakopović Antonio, Korpak Nikolina, MacDonald Marcus Ivan, Paunović Martina, Petričević Leonardo, Roksandić Mauro, Rusić Rene, Rusić Roman, Šego Iva, Šipoš Lana, Škorić Dora, Šuster Barbara, Tojčić Ivano, Tot Lorena, Vranjković Franjo

8.b

Brandić Fran, Čović Nika, Dragić Ana, Dukarić Marina, Habuda Tirsa, Husar Lara, Ilin Nika, Jurić Leon, Koić Josip, Kokorić Fran, Liović Danny, Lizak Lana, Marinović Gabrijela, Medak Roko, Nićin Leo, Pajnić Stjepan, Pavlović Lana, Pivac Katja, Roguljić Mario, Sebenji Karlo, Svoboda Jan, Štrasser Lea, Veriga Damjan

8.c

Barišić Ana, Burić Nola, Dobrinić Bruno, Filipović Ozana, Gašić Lorian, Kovač Domagoj, Kušeta Eugen, Maue David, Mihić Ivan, Mihić Josip, Mitrović Lana, Mlikota Vid, Pastuović Lara, Perić Sara, Petrović Dora, Radanović Mia, Salaj Marija, Široki Katarina, Šuto Antonio, Žagar Marija.

U glavnom izborniku lijevo pod "Godišnjaci osmaša i fotografije" možete pogledati njihove godišnjake a njihove avatare na našoj Facebook stranici. Godišnjake možete isto tako pogledati na Youtube kanalu školi i Facebook stranici.

Svim našim dragim osmašima želimo puno sreće u daljnjem školovanju i životu. Nadamo se da će upisati škole koje su sami odabrali te da će tamo biti sjajni učenici, ali i kulturni, sposobni i ambiciozni mladi ljudi. Ova škola i učitelji ostaju zauvijek vaši. Ako u bilo čemu i bilo kada možemo pomoći, u svako doba ste dobrodošli.

 [više]

Obavijesti oko kraja školske godine 2020./2021.

Autor: Administrator , 11. 6. 2021. 12:53

U petak 18. lipnja 2021. zadnji je nastavni dan u ovoj školskoj godini. U srijedu, četvrtak i petak 16., 17. i  18. lipnja 2021. nastavni sati trajati će 35 minuta. Prijepodnevna smjena (neparni 1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) počinju s radom u 8:00 sati odnosno ulazak razredne nastave u 7:50 sati. Poslijepodnevna smjena (parni 2.abc, 4.abc, 6.abc, 8.abc) u 14:00 sati, odnosno 13:50 ulaz za razrednu nastavu.

Svi učenici trebaju vratiti udžbenike u petak 18. lipnja 2021. prema dogovoru sa svojim razrednicima.

U utorak 6. srpnja 2021. razrednici će podijeliti svjedodžbe. Uz svjedodžbe učenici budućih 5., 6. i 7.r. (sadašnji učenici 4., 5. i 6.r.) će dobiti i udžbenike. Ostali učenici će udžbenike dobiti na početku iduće školske godine. Raspored za raspodjelu svjedodžbi (i udžbenika) je:

- neparna smjena 1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc u 8:30 sati

- parna smjena 2.abc, 4.abc, 6.abc u 11:30 sati

Sve detaljne informacije oko udžbenika za iduću školsku godinu još nismo dobili. Pratite stranicu škole gdje ćemo o svemu detaljno izvijestiti kada dobijemo službenu obavijest.

Učenici 8.r. će svoje svjedodžbe dobiti u srijedu 7. srpnja 2021. u vremenu od 18:00 do 19:00 sati. U to vrijeme trebaju dostaviti razrednicama potpisanu prijavnicu za upis u srednju školu. Prijavnica treba biti potpisana od strane roditelja i učenika.

Svi učenici su obavezni vratiti posuđene knjige iz školske knjižnice najkasnije do petka 18. lipnja 2021. Školska knjižnica radi prema redovnom rasporedu – ponedjeljkom i četvrtkom od 8-14 h, a utorkom, srijedom i petkom od 13-19 h.

Temeljem Zakona o osnovnom školstvu za učenike koji imaju najviše dvije negativne ocjene organizirati će se dopunski rad (produžena nastava). Dopunski rad biti će organiziran 25., 28., 29., 30. lipnja i 1. srpnja 2021. Detaljan raspored dopunskog rada biti će na internetskoj stranici škole 24. lipnja 2021.

Učenici koji ne zadovolje na dopunskom radu biti će upućeni na polaganje popravnog ispita koji će se održati u ponedjeljak i utorak 23. i 24. kolovoza 2020. Detaljan raspored održavanja popravnih ispita biti će na internetskoj stranici 2. srpnja 2021.

Nova nastavna godina 2021./2022. počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine. Neparna smjena ujutro (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) u 8:00 sati, a parna  (2.abc, 4.abc, 6.abc, 8.abc) poslije podne u 14:00 sati. Dodatne obavijesti i raspored sati biti će krajem kolovoza na internetskoj stranici škole.

Molimo sve učenike da zadrže primjereno ponašanje do kraja školske godine. Naglašavamo da ćemo o svakom neprimjerenom ponašanju obavijestiti roditelje i ostale institucije prema potrebi.

Svim učenicima i djelatnicima želimo uspješan završetak nastavne godine, te da ugodno provedu ljetne praznike.

 [više]

Upisi u 1. razred za školsku godinu 2021./2022.

Autor: Administrator , 1. 6. 2021. 12:29

U ponedjeljak i utorak 7. i 8. lipnja 2021. u vremenu od 8-12 i od 15-19 sati su upisi u prvi razred. Na upis treba doći jedan od roditelja (nije potrebno povesti dijete).

Roditelj treba ponijeti osobnu iskaznicu i svoju olovku. Epidemiološke mjere  su obavezne – maska i mjerenje temperature.

Na upisu će roditelj ispuniti Upisnicu (osnovni podaci o djetetu).

Isto tako molimo sve roditelje koji će doći na upis da odluče žele li da njihovo dijete pohađa izbornu nastavu ili produženi boravak kako bi mogli potpisati odgovarajuće Privole.

Izborni predmeti u 1. razredu su:

- nastava informatike (2 sata tjedno)

- nastava rkt. vjeronauka (2 sata tjedno)

- nastava njegovanja jezika i kulture model C – slovački jezik (2 sata tjedno)

Roditelj može odabrati 1 program izborne nastave, dva programa  ili sva tri programa. Isto tako roditelj se može odlučiti da njegovo dijete ne pohađa niti jedan od navedenih programa. Napominjemo da je izborna nastava obavezna, ako se odabere, brojčano se ocjenjuje, ulazi u prosjek ocjena za opći uspjeh, upisuju se izostanci u slučaju izostanka  te se ispisati iz programa može tek na kraju školske godine!

Produženi boravak će se organizirati za učenike čiji roditelji to odaberu s obzirom na upute Grada Osijeka i epidemiološku situaciju koja bude na početku iduće školske godine. 

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mail prvirazred2021@gmail.com ili na tel. pedagoginje Melita Krstić (mob: 0912426104).

 [više]

Plivamo na sceni - festival dječjih igrokaza Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 6. 2021. 10:05

Učenici 4.c razreda i njihova učiteljica Jasna Dorić sudjeluju na Festivalu dječjih igrokaza. Festival se ove godine odžava u "online" okruženju u vremenu od 7.-11. lipnja 2021. Pod "Više" pogledajte detaljan program festivala. 

Pozivamo Vas da pogledate naš video i podržate nas u utrci za nagradu Festivala ovdje.

 [više]

Pobjednici Kaufland škole voća i povrća

Autor: Administrator , 28. 5. 2021. 09:38

Posebno nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da je naša škola odabrana kao jedna od 42 osnovne škole u Hrvatskoj u Kauflandovom natječaju "Kaufland škola voća i povrća". Na natječaj se javilo 200 škola iz Hrvatske. Našim videom (poveznica) izboriti smo nagradu i Kaulfand će cijelu iduću školsku godinu darivati voće i povrće za sve naše učenike. Na taj način postali smo „Kaufland škola ViP“.  Rezultate ovoga natječaja možete pogledati na poveznici ovdje, a spotove svih nagrađenih škola na poveznici ovdje.

Još jednom čestitke svima koji su sudjelovali - učenike su za video pripremile učiteljice: Alma Mance, Jasna Dorić, Vesna Klir, Dora Fančović, Silvija Vukašinović, Petra Šimenić i Mirjana Marinčić. Video snimio i montirao Marinko Bulić, a pjevače pripremio Ladislav Vrgoč. Pjesmu pjevaju Ivan Bulić (4.b) i Natali Balić (4.c). Anja Andraković (3.c)  sudjeluje na znakovnom jeziku, a Tirsa Habuda (8.b) na violini. U videu sudjeluju učenici 2.b, učenici produženog boravka 2.r. te učenici 4.abc odjela. Čestitamo i veliko hvala.smiley

 [više]

"Volim Višnjevac" - Dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 5. 2021. 15:14

Teško je prikazati voljeni Višnjevac riječima. Ljepota ovog mjesta, ljudi koji ovdje žive i emocije koje u nama bude su neopisivi. Mi, učenici Osnovne škole Višnjevac, smo se ipak uhvatili tog pokušaja, da dočaramo kakav je naš Višnjevac i to prikazali na razne načine za Dan škole 24. svibnja 2021. Naše materijale možete pogledati na našoj Facebook stranici (poveznica) i Youtube kanalu. 

Kako bi duh ovog izuzetnog mjesta prikazali svima, svoje uratke smo postavili u taj čarobni virtualni svijet s kojim je svakome na dlanu ruke u trenu dostupna svaka informacija, a sada i duh našeg mjesta, kakvim ga mi doživljavamo. Svoju video razglednicu snimili su 4.c (poveznica), 5.b (poveznica) i 6.a  (poveznica) razred uz vodstvo svojih učiteljica Jasne Dorić, Tanje Šustić, Petre Lang i Ane Andrić.

Naše mjesto je i mjesto najbolje zabave na svijetu. Prikazali smo to, a čime drugime, nego igrama. Igru „Tko želi biti milijunaš“ s pitanjima o Višnjevcu odigrali su učenici 7.b (kviz pod „više“) s nastavnicom Nikolinom Jakić, dok su stare igre prvo istražili, a zatim igrali učenici 8.b (poveznica) s nastavnicama Dubravkom Premec i Dajanom Biglbauer i nastavnikom Antonijom Bičvićem.

Ljubav prema simbolu Višnjevca – našoj višnjici kroz likovne radionice iskazali su učenici 1. c i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Brigitom Korman, Jelom Filakov-Bolšec i Željkom Mihaljević. Izradili su višnjice u kolažu i plastelinu. Kućice od keramike i ostale upotrebne predmete oblikovali su učenici polaznici keramičara uz pomoć 7.c razreda, a pod vodstvom učiteljice Silvije Vukašinović i Jasne Gubo. Svoje radove su prodavali, a i školu su nam njima ukrasili. Učenici 8.a vole neke druge višnjice  u raznovrsnim kulinarskim specijalitetima koje su izradili i njima se počastili zajedno sa svojom razrednicom Marinom Vidaković

Još jedan simbol Višnjevca i naše škole - himnu škole naučili su pjevati i naši prvašići iz 1.a te uz zastavice koje su sami izradili snimili video  uz vodstvo učiteljica Željke Čokolić i Kristine Ćosić (poveznica). 

Bogato je naše mjesto i ima bogatu povijest. Koliko zanimljivih priča nosi naše mjesto pokazale su vrijedne ručice naših učenika  2.a s učiteljicom Natašom Subašić provevši istraživanje o Višnjevcu te izradivši poučan plakat. Vrijedne povijesne podatke o broju stanovnika u Višnjevcu, broju učenika u našoj školi u obliku linijskog dijagrama izračunali su učenici 5.c s nastavnicom Natalijom Krešo i nastavnikom Mislavom Zemljakom. Zanimljiv plakat o povijesti Višnjevca napravili su i učenici 7.a s nastavnicom Orianom Juretić-Bandić.

O povijesti mjesta istraživali su učenici 8.c s učiteljicama Spomenkom Stanić i Sanjom Kasač kroz razgovore sa starijim mještanima koji o našem Višnjevcu znaju  više od nas (poveznica).

Kako je bilo nekad, nepotpuna je priča bez dijela kako je danas. Prošlost i sadašnjost Višnjevca su učenici 2.b razreda s učiteljicom Dorom Fančović i knjižničarkom Marinom Šimleša spojili u časopis Volim Višnjevac (poveznica i pod „više“).

Da slika govori više od tisuću riječi misle učenici 2.c i 4.b . Zato su ljepote Višnjevca prikazali izradivši divne šarene razglednice zajedno sa svojim učiteljicama Majom Grbačić i Senkom Lončar, a učenici 3.a s učiteljicama Vesnom Ćosić i Vesnom Klir su svoja najdraža mjesta u Višnjevcu naslikali kredom u dvorištu škole.

Kako vole Višnjevac kroz pisanje pjesama dočarali su nam učenici 3.c, 5.a i 6.c razreda pod vodstvom Franke Majer, Doroteje Vojedilov, Tihane Karika, Pavla Sivca i Mirjane Bagarić. Vjerujemo da ćete uživati čitajući naše činkvine na hrvatskom jeziku i haiku pjesme na engleskom jeziku.

Da bi nam naš Višnjevac, naše školsko dvorište, ostali ovako lijepi i čisti  potrudili su se učenici  3.a, 4.a i 3.b zajedno s učiteljicama Vesnom Ćosić, Mirjanom Marinčić  i Dunjom  Ham sadili su sadnice cvijeća i uređivali naš okoliš.

Volimo naše mjesto i školu pa želimo da ga i drugi posjete i uživaju ovdje. Učenici 6.b su s nastavnicama Anicom Ivković i Ladom Malinović izradili promo letak kojim pozivaju sve da nas posjete.

Volimo te, drago naše mjesto i draga naša Školo te se nadamo da ćemo tvoj sljedeći rođendan škole proslaviti svi zajedno u sreći i veselju. Bez korone i epidemioloških mjera.

Hvala ti Višnjevac moj i  SRETAN 73. ROĐENDAN ŠKOLO!!!

Izvijestila Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Sretan 73. rođendan Školo!

Autor: Administrator , 24. 5. 2021. 10:49

Školstvo u Višnjevcu započelo je davne 1948. godine. Ove godine naša škola slavi 73. rođendan. Obilježili smo ga projektom "Volim Višnjevac" o kojem ćemo još pisati na našim stranicama. Za početak čestitamo rođendan Školi uz glazbeni video koji možete pogledati ovdje

 [više]

Dan škole - najava

Autor: Administrator , 19. 5. 2021. 15:18

U ponedjeljak 24. svibnja 2021. ćemo obilježiti Dan škole kako je i planiramo Kalendarom rada. Zbog trenutne epidemiološke situacije obilježavanje će biti isključivo u okviru razrednih odjela. Toga dana nema redovite nastave već je projektni dan s temom "Volim Višnjevac".

Učenici parne smjene će sa svojim razrednicima biti u vremenu od 9:00 do 9:40 sati. Učenici neparne smjene će sa svojim razrednicima biti u vremenu od 11:30 do 12:10 sati. Redovita nastava je u utorak 25. svibnja 2021. raspored B tjedna.

Učenici su već dogovorili sa svojim razrednicima koje će aktivnosti provoditi. O svemu ćemo napraviti video uratke, fotografije i sl. te objaviti na internetskoj stranici škole, Youtube kanalu te Facebook stranici škole. 

 [više]

Solidarnost na djelu

Autor: Administrator , 18. 5. 2021. 10:44

Veliko HVALA svima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija koje je organizirao HCK Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u sklopu projekta ''Zajedno za društvo jednakih mogućnosti ll'' u suradnji s našom školom.

Kako jedno dobro djelo potiče drugo dokaz je i spontano prikupljanje odjeće (za odrasle) te igračaka, opreme, higijenskih potrepština i odjeće za djecu.

Želite li sudjelovati i u ovoj solidarno-spontanoj akciji molim vas da svoje donacije dostavite do petka (21.5.) kada će učenici 8. razreda u pratnji voditeljica sve skupljeno odnijeti u župne Caritase.

Sve što je za djecu (odjeća, obuća, igračke, oprema…), molim vas da posebno označite/napišete kako bismo odnijeli u Centar za dijete (Vukovarska 156, Osijek).

Dobro je činiti dobro!

Izvijestile: Marina Vidaković i Silvija Vukašinović, učiteljice voditeljice akcije

 [više]

Jerusalema Dance Challenge

Autor: Administrator , 17. 5. 2021. 21:51

U sklopu našeg Erasmus+ projekta "We are looking for future Olympic Star" učenici 2.a, 2.b i 2.c i njihove učiteljice Nataša Subašić, Dora Fančović i Maja Grbačić prihvatile su popularni Jerusalema Dance Challenge. Tijekom vježbanja plesa odlično su se zabavili, a ujedno se i brinuli za svoje zdravlje. Video možete pogledati na ovoj poveznici.

 [više]

Prvo nacionalno istraživanje prehrambenih navika dojenčadi i male djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 5. 2021. 16:09

Pozivamo sve roditelje koji maju djecu od 3 mjeseca do 9 godina da sudjeluju u Prvom nacionalnom istraživanju prehrambenih navika dojenčadi i male djece. Sve o istraživanju možete pogledati na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (poveznica), a plakat i obavijest za roditelje pogledajte pod "više". 

 [više]

Kaufland škola voća i povrća

Autor: Administrator , 9. 5. 2021. 21:03

Učenici i učitelji naše škole javili su se na natječaj trgovačkog lanca Kaufland na natječaj "Kaufland škola voća i povrća". Nadamo se da ćemo našim videom  izboriti nagradu da nam Kaulfand cijelu iduću školsku godinu dariva voće i povrće za naše učenike. Već četvrtu godinu zaredom Kaufland provodi projekt „Kaufland škola ViP“ s kojim djeci u osnovnim školama želi pomoći da steknu zdrave navike, i to ne samo govoreći o voću i povrću, već stavljajući im zdrave proizvode direktno na stol, i to svakog tjedna, kroz cijelu godinu. Pozivamo Vas da pogledate naš video (poveznica) . Učenike su za video pripremile učiteljice: Alma Mance, Jasna Dorić, Vesna Klir, Dora Fančović, Silvija Vukašinović, Petra Šimenić i Mirjana Marinčić. Video snimio i montirao Marinko Bulić. Pjesmu pjevaju Ivan Bulić (4.b) i Natali Balić (4.c). Anja Andraković (3.c)  sudjeluje na znakovnom jeziku, a Tirsa Habuda (8.b) na violini. U videu sudjeluju učenici 2.b, učenici produženog boravka 2.r. te učenici 4.abc odjela.

 [više]

Poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Autor: Administrator , 6. 5. 2021. 07:04

Prepoznali smo potrebu za podizanjem svijesti o važnosti solidarnosti i humanitarnog pomaganja socijalno ugroženim obiteljima u našoj sredini.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u sklopu projekta ''Zajedno za društvo jednakih mogućnosti ll'' pokreće prikupljanje donacija prehrambenih proizvoda pod nazivom ''Jedan paket – jedan razred'' koju provode u suradnji sa osnovnim i srednjim školama.

Učenici, roditelji i učielji naše škole uvijek se rado odazivaju ovakvim akcijama. Ove godine nam je i posebna prilika jer se prikupljanje donacija poklapa sa našim projektima ''Građanska solidarnost'' i ''Volontiranjem i pomaganjem malenima do aktivnog i humanog građanina''.

Cilj je da svaki učenik odnosno razred prikupljanjem potrebnih prehrambenih proizvoda (prema popisu u prilogu) pridonese onoliko koliko može i želi. Nije nužno da razred skupi sve namirnice s popisa, može se prikupiti više komada jedne namirnice. Od prikupljenih donacija složit će se paketi koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim obiteljima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Prikupljanje donacija predviđeno je u razdoblju od 8.- 15. svibnja 2021. u holu škole gdje će biti postavljena kutija u tu svrhu. Cijelu akciju vode učenici osmih razreda koji pohađaju nastavu građanskog odgoja te će našu školu predstavljati kroz projekte solidarnosti i volontiranja.

Pokažimo još jednom solidarnost na djelu!

Izvijestile Marina Vidaković i Silvija Vukašinović, učiteljice voditeljice akcije

 [više]

Ugodno životno okruženje u lokalnoj zajednici - Volim Višnjevac!

Autor: Administrator , 29. 4. 2021. 13:56

 

Iako je pandemija puno toga poremetila, učenici izbornog predmeta građanskog odgoja i obrazovanja, učenici 8.abc razreda i dalje su aktivni. Usprkos svim problemima  pronašli su način i postali primjer drugim mladima kako održati fizičko i mentalno zdravlje mladih u doba pandemije. Pokazali su to ovogodišnjim projektima koje su pripremani za natjecanje Projekt građanin. Za natjecanje su pripremili tri projekta:

1. Kako pomoći djeci u vrtićima da upoznaju školu;

2. Kako pokazati građansku solidarnost mještanima i

3. Izgradnja parka za kućne ljubimce Višnjica.

Ovaj zadnji projekt je započet prije dvije godine s tadašnjim učenicima građanskog koji ga na žalost nisu zbog pandemije uspjeli dovršiti i predstaviti. Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima osmašima  generacije 2019./2020., na zaista vrijednoj ideji i maštovitom nacrtu projekta. Ove godine su projekt realizirali njihovi „nasljednici“ uz podršku svojih vršnjaka i svih učenika naše škole, njihovih roditelja, kao i svih djelatnika škole. 
Odličnu suradnju i pomoć  „ za peticu“ odradili su članovi Vijeća mjesnog odbora Višnjevac  Mirko Ivković (predsjednik Vijeća) i Ivan Barišić (član). Dogovorili su lokaciju i ishodili dozvolu, organizirali postavljanje ograde, dok su učenici s domarima škole,  učenicima sedmih razreda i nastavnicom-voditeljicom, izradili i obojali interakcijske sprave i klupe unutar parka. Natpisne ploče  za park pomogli su izraditi i donirati Zadruga NEOS i “Čarobni tim“, a učenici su prodajom keramičkih predmeta (koje su izradili  učenici 5.-8-razreda na likovnom) prikupili novac za kupnju dodatnih materijala za Doggy-park Višnjica.  U svemu, oko edukacije i uređenja parka, pomogla je i naša mještanka Alemka Medak, profesionalna dreserica pasa. Nadzirala je sve  aktivnosti, te održala predavanje za učenike i mještane o važnosti parka i interaktivne edukacije kućnih ljubimaca. 
Marljivim radom učenici građanskog došli su i do državnog natjecanja sa sva tri projekta. Bravo osnovnoškolci našeg Višnjevca! Ponosni smo na vas!
Sve mještane Višnjevca i okolice pozivamo na otvorenje parka u petak 30. travnja 2021. u 13 sati na „bentu“ (nasip uz Staru Dravu) kada organiziramo i eko-akciju čišćenja prirode u lokalnoj zajednici  kako bi posjetiteljima za blagdan rada - 1. svibnja ukazali na važnost ekološki održivog izletišta u zajednici. Molimo posjetitelje da okoliš (našu dragu prirodu) održavaju čistom kakvu će i zateći. I to je „za peticu“ tko  počisti za sobom! Učenici i mještani Višnjevca su se potrudili da  svima bude odlično.
Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici a o tome je pisao i protal SiB (poveznica), Glas Slavonije (poveznica)
Izvijestila: Silvija Vukašinović, učiteljica izbornog predmeta građanski odgoj i obrazovanje     

 [više]

Obilježen Dan hrvatske knjige i Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 25. 4. 2021. 20:06

Učenici četvrtih razreda na poziv knjižničarke sudjelovali su u prvom mini foto natječaju „Bilo kuda, u prirodi čitaj svuda! „ Cilj natječaja je bio putem fotografije obilježiti Dan hrvatske knjige i Dan planete Zemlje, pokazati originalni pogled na čitanje i svijet prirode.  Povjerenstvo u čijem su sastavu bile nastavnice Kristina Ćosić, Željka Kljaić i knjižničarka Marina Šimleša izabralo je među svim pristiglim fotografijama najkreativnije fotografije čiji su autori učenici Mate Mihaljević (4.c), Katja Begović (4.b), Marta Kovačić (4.b) i Sara Petko (4.b). Čestitamo pobjednicima ali i  svim učenicima koji su sudjelovali u foto-natječaju. Čestitamo im na upornosti, odvažnosti, maštovitosti, kreativnosti! Izložbu fotografija pogledajte u holu i u knjižnici.

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Culture by Values - novi e-Twinning projekt

Autor: Administrator , 25. 4. 2021. 20:02

U petak smo preko Zoom-a održali sastanak na kojem smo se upoznali s našim prijateljima iz Turske s kojima surađujemo u sklopu eTwinning projekta pod nazivom "Culture by Values". Predstavili smo sebe i plan našeg rada partnerima projekta, te saslušali njihovo predstavljanje. U sklopu ovog projekta naši učenici će uz pomoć digitalnih alata izraditi video uratke u kojima će predstaviti historiogeografski razvoj gradova Osijeka i Vukovara, istaknuti neke turističke atrakcije te pokazati kulinarsko umijeće prilikom izrade poznatih lokalnih jela. 

Izvijestio Mislav Zemljak, učitelj povijesti i geografije

 [više]

Rezultati izbora za člana Dječjeg gradskog vijeća

Autor: Administrator , 19. 4. 2021. 13:36

Gradonačelnik Osijeka raspisao je redovne izbore za Dječje gradsko vijeće grada Osijeka. Kandidirati su se mogli svi učenici 4., 5. i 6. razreda. Prvi je korak na putu postajanja dječjim gradskim vijećnikom bio napisati i predati kvalitetan životopis voditeljici Vijeća učenika OŠ Višnjevac.  Ove godine nam se jedini ozbiljno pripremio i prijavio Bruno Bačić iz 4.c razreda te je automatizmom postao predstavnik naše škole u Dječjem gradskom vijeću. Našem izabranom kandidatu, našem Bruni, želimo puno dobrih i originalnih ideja u radu te mnogo pozitivnih promjena za škole i učenike!

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Dani darovitih

Autor: Administrator , 15. 4. 2021. 15:30

Darovito dijete je ono koje hoće i može više, koje u odnosu na svoje vršnjake mnoge stvari može učiniti brže, spretnije, prije, uspješnije i u konačnici – drugačije. Darovita djeca u sebi nose posebne sklonosti za ovladavanjem određenim područjem ili više njih. Samostalno otkrivaju pravila i često potpuno nove načine rješavanja problema. Oni sami traže što poticajniju sredinu. Naša je dužnost pružiti im je. Prati ih snažan osjećaj samosvjesnosti, visoki kriteriji prema sebi i drugima, neovisnost u mišljenju, motivacija i užitak u izazovima, nekonformizam u ponašanju.

Povodom Dana darovitih učenika, koji se svake godine obilježava 21. ožujka, učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu, izbornu nastavu, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, prikazali su svoj rad koji možete pogledati na fotografijama na Facebook stranici škole.

Također, s ponosom se hvalimo našim darovitim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima: Lea Štrasser (8b) postigla je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti i pozvana je na Državno natjecanje. Lea je također 11. na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Danny Liović (8b) osvojio je 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije i 5. mjesto na natjecanju iz povijesti. Danny je također 5. na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Gregor Đuras (7c) postigao je 2.mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike. Nika Ilin (8b) zauzela je 8. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, a Lara Husar (8b) 16. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. Leon Jurić (8b) zauzeo je 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, a David Maue (8c) 4. mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika. Katja Pivac (8b) postigla je 6. mjesto, a Lara Husar (8b) 19. mjesto na Županijskom natjecanju iz biologije. Anđa Mamić (7b) na Županijskom natjecanju iz povijesti osvojila je 13. mjesto. Na Županijsko natjecanje iz likovnog odgoja plasirale su se Tea Čalić (7a) , Lana Mihaljević (7b), Nika Čović (8b) i Sara Perić (8c). Na Županijskom natjecanju iz predmeta Tehnička kultura Hannah Altmann (5a) ostvarila je 2. mjesto a Mihael Mikolin (6c) 9. mjesto. Na Državno natjecanje upućena su tri projekta Građanskog odgoja i obrazovanja, a predstavljat će nas učenici: Barbara Šuster, Filipa Balić, Lorena Tot, Laura Habuda (svi iz 8a), Lea Štrasser, Damjan Veriga, Lara Husar, Fran Kokorić, Marina Dukarić (8b), Ozana Filipović, Eugen Kušeta, Lara Pastuović, Mia Radanović (svi su učenici 8c razreda). Na Županijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada 2. mjesto osvojile su učenice: Anđa Mamić, Dunja Širić, Klara Dodig (7b) i Franka Brajdić (7a). Iste učenice postigle su 3. mjesto na Nadbiskupijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada.

Čestitke svim učenicima, njihovim mentorima i roditeljima!

Izvijestila: Biljana Mrdović-Varevac, psihologinja

 [više]

Naš logo postao logo projekta

Autor: Administrator , 9. 3. 2021. 08:56

U sklopu Erasmus+ projekta „Exchanges of Digital Unity-Technology " logo rješenje našeg učenika 6.a Mateja Vrbana odabrano je kao najbolje rješenje te će biti logo cijelog projekta. Svaka zemlja partner u projektu predložila je po jedno logo rješenje. Za sva rješenja glasalo se putem google forms obrasca. Glasanje je bilo zadnji tjedan u veljači 2021. U oštroj konkurenciji naše rješenje nadmoćno je pobijedilo sa 28 glasova. Drugo najbolje rješenje sakupilo je 9 glasova. Čestitamo našem Mateju.  

 [više]

Dan žena u knjižnici

Autor: Administrator , 8. 3. 2021. 13:41

Na današnji dan obilježava se Dan žena. Toga dana slave se ekonomska, politička, umjetnička, znanstvena i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Ove su godine Mali knjižničari pripremili  izložbu kako bi obilježili taj dan u knjižnici. Izložbom su predstavljeni ženski naslovi koje imamo u knjižnici. Ima vrlo zanimljivih knjiga te vas pozivamo da dođete u našu knjižnicu u razgledavanje izložbe. Izložbu ćete moći pogledati kroz cijeli tjedan, naravno uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Dođite, posudite knjige i uživajte!

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 

 [više]

Najosmaši Mauro, Lara i Nola

Autor: Administrator , 8. 3. 2021. 09:04

U petak, 5.3.2021. smo održali izbore za „najosmaša“ u prostoru škole. Ovo je deveta školska godina u kojoj putem tajnog glasanja učenika i učitelja odlučujemo o našem „najosmašu“. Najprije su u razrednim odjelima učenici predložili po pet svojih kandidata. Prema glasovima učenika u drugi krug glasanja ušli su: 8.a – Nika Budimir, Mauro Roksandić, Lana Šipoš, Dora Škorić, Ivano Tojčić;  8.b – Lara Husar, Nika Ilin, Fran Kokorić, Danny Liović, Katja Pivac; 8.c – Nola Burić, Vid Mlikota, Eugen Kušeta, Mia Radanović, Antonio Šuto. Svi oni su se danas nalašli na glasačkim listićima. Za njih su glasali svi učenici i svi učitelji (članovi Razrednog vijeća 8.abc). Izborno povjerenstvo bilo je u sastavu  Lorena Tot (8.a), Lana Lizak (8.b), Lara Pastuović (8.c). Nakon izbora, izborno povjerenstvo je prebrojalo glasove i proglasilo „najosmaša“ za svaki razredni odjel. Naši najosmaši za ovu godinu su : Mauro Roksandić (8.a), Lara Husar (8.b), Nola Burić (8.c). Najosmaši će biti posebno nagrađen na kraju školske godine te će u posebnom izdanju Glasa Slavonije  „Osječki osmaši“ biti istaknuti kao najosmaši naše škole.

Čestitamo pobjednicima!

Zahvaljujemo našem izbornom povjerenstvu. Zahvaljujemo i svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali. Izbori su prošli u miru i demokratskom duhu i uz poštivanje epidemioloških mjera. Prebrojavanje glasova i bodova po kriterijima bilo je pošteno i transparentno. 

 [više]

Erasmus+ Valentinovo

Autor: Administrator , 18. 2. 2021. 21:18

Obilježili smo Valentinovo u sklopu našeg Erasmus+ projekta „Exchanges of Digital Unity-Technology" (radni naslov: "Razmjena digitalnih tehnologija u nastavi“). Putem  zoom aplikacije vidjeli smo se  s učenicima i učiteljima iz zemalja partnera ovog projekta - Lativojom, Poljskom, Rumunjskom, Turskom i Šanjolskom. Učenici 4.b razreda, na tečnim engleskim, razgovarali su s vršnjacima iz Europe. Razgovarali su o prijateljstvu, što im prijateljstvo znači, kako oraspoložiti prijatelja, što najviše vole raditi s prijateljima, kako utješiti prijatelja, kako znati je li prijatelj tužan ili sretan...  Naš zoom sastanak pogledajte ovdje.

 

 [više]

Valentinovo 2021

Autor: Administrator , 14. 2. 2021. 12:02

U veljači, mjesecu ljubavi, učenici i nastavnici naše škole svake su godine do sada priređivali priredbu za Valentinovo. Ali, ova godina je i za školske priredbe drugačija. S namjerom da vam daruju malo ljubavi učenici su sa svojim nastavnicima pripremili prigodan program koji možete pogledati u ovom videu - Valentinovo 2021.

Svi učenici : Maša Bagarić-Žadanji (1.a), Nikolina Ćosić (1.a), Sara Jakabfi (1.a), Petra Mazur (1.a), Lucija Munkačević-Kolarić (1.a), Lea Petešić (1.a), Nika Roso (1.a), Karla Ručević (1.a), Katja Širić (1.a), Tena Varaždinac (1.a), Dunja Badurina (1.b), Iskra Benčić (1.b), Ivano Brkić (1.b), Gregor Butko (1.b), Lara Hegeduš (1.b), Marjan Kuna (1.b), Corina Mlikota (1.b), Tomislav Popić (1.b), Teo Sabo (1.b), Toni Vladić (1.b), Niko Vrbešić (1.b), Tomo Vrbešić (1.b), Lorena Živko (1.b), Lea Prebeg (2.a), Ana Šunjić (2.a), Paula Punčec (2.a), Rita Vuksan (2.a), Iva Radišić (2.a), Leonarda Šuster (2.a), Marija Duspara (2.b), Zara Jukić (2.b), Paula Jurić (2.b), Ema Pandurević (2.b), Paola Prgomet (2.b), Donata Slobođanac (2.b), Karla Sučić (2.b), Lana Šimunić (2.b), Matea Varoščić (2.b), Marija Zec (2.b), Tena Klaić (3.c), Anja Andraković (3.c), Filip Mlikota (3.c), Helena Putar (3.c), Ivan Bulić (4.b), Katja Begović (4.b), Luka Boban (4.b), Ivan Vrbešić (4.b), Lovro Iljkić (4.b), Rita Arambašić (4.b), Karla Peko (4.b), Sara Petko (4.b), Nina Šikić (4.b), Rebeka Repinac (4.b), Rok Kujavec (4.b),  Natali Balić (4.c), Gita Nikić (4.c), Petra Horvat (4.c), Nina Kordić (4.c), Dora Lazarević (4.c), Ema Martinčević (4.c), Rafael Selenić (4.c), Bruno Bačić (4.c),  Antun Ivankov (5.a), Domagoj Schneider (5.c), Lana Zec (6.c), Dunja Klaić (7.b), Ivona Josipa Krišto (7.c), Filipa Balić (8.a), David Maue (8.c) predstavili su samo za vas svoj rad u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Naše talente u  video spojili su nastavnici Alma Mance, Vesna Klir, Željka Čokolić, Brigita Korman, Nataša Subašić, Dora Fančović, Senka Lončar, Jasna Dorić uz tehničku podršku pedagoginje Melite Krstić i gospodina Marinka Bulića. Nadamo se da će vas video razveseliti. Sretno Valentinovo!

Izvijestila: Marina Šimleša, knjižničarka

 [više]

Challenge - Covid 19 won´t stop us Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 2. 2021. 15:50

Od rujna 2019. U našoj školi se provodi Erasmus+ projekt „We are looking for future Olympics Stars" (radni naslov: "Tražimo buduću olimpijsku zvijezdu“). Nositelj projekta je škola Základná skola iz grada Turany, Slovačka. Osim Slovačke zemlje partneri u projektu su Bugarska (grad Kardzhali; škola: Sveti Sveti Kiril i Metodii), Rumunjska (grad Suceava; škola Scoala Gimnaziala nr.3 Suceava) i Italija (grad Viterbo; škola Istituto Comprensivo "P. Egidi) i naravno naša Osnovna škola Višnjevac. Do sada je održano samo jedno putovanje u Bugarsku. Dolaskom pandemije u ožujku 2020. naša putovanja su zaustavljena.

Međutim naša suradnja nije prestala i redovito se čujemo s našim partnerima putem video konferencija. Tako je i nastala ideja za održavanjem izazova Covid 19 Won’t stop us. Tijekom 30 dana naši učenici 7.abc i 8.abc instalirali su aplikaciju “Pacer” i brojali korake. Željeli su ostati u formi i dalje se baviti sportom u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama. Isto su učinili i učenici svih zemalja partnera. Nakon svakodenvnog mjerenja pređenih koraka dobili smo i rezultate. Najuspješniji u ovom izazovu bili su Dunja Širić (7.b), Matija Ladnjak (7.b), Niko Mihaljević (7.b), Mateo Magečić (7.c), David Muretić Gucek (7.b), Lara Mihaljević (7.b). Učenici 7.b ovaj su izazov prihvatili sa srcem te i postigli najbolje rezultate i uključenost najvećeg broja učenika. Čestitamo 7.b! Čestitamo i svim drugim učenicima koji su sudjelovali. Zapženi rezultati primjereno su nagrađeni! Sve rezultate pogledajte pod "više" a fotograije na našoj Facebook stranici.

 [više]

Valentinovo i Dani Karnevala najava

Autor: Administrator , 10. 2. 2021. 09:09

Zbog znane epidemiološke situacije neće se održati priredba za Valentinovo. Samim time neće biti niti skraćeni sati u petak 12. veljače 2021. kako je ranije planirano. Nastava se odvija redovito. Naši voditelji glazbenih i dramskih skupina pripremaju video koji ćemo objaviti na našem Youtube kanalu, internetski stranicama i Facebook profilu.

U utorak 16. veljače 2021. obilježit ćemo Dane Karnevala nastavom pod maskama. Zbog epidemiološke situacije sve će se aktivnosti odvijati u sklopu razrednih odjela. Školska komisija će obići razrede i fotografirati učenike. Naravno da su i za taj dan obavezne zaštitne maske za učenike predmetne nastave. Taj dan su sati skraćeni i traju 35 min. Parna smjena (2., 4., 6. i 8.r.) počinje u 8:00 sati, a neparna (1., 3., 5. i  7.r.) u 14:00 sati (dolazak u školu za razrednu nastavu u 7:50, odnosno 14:50 sati). 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 9. veljače 2021.

Autor: Administrator , 9. 2. 2021. 13:29

Potraga za boljim internetom!

Više informacija na: https://www.cert.hr/dsi2021cert/

Udruga Suradnici u učenju s CARNET.hr-ovim odjelom za Nacionalni CERT i partnerima: HAKOM, AZOP, AEM portal Medijska pismenost, Pravobraniteljica za djecu, Google, Microsoft, Oracle, udrugom Roda i poduzetničkim inkubatorom Pismo organizira cjelodnevnu videokonferenciju povodom Dana sigurnijeg interneta 9. veljače 2021.

Na konferenciji će biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, odgovornoj zabavi na internetu, eTwinningu kao sigurnoj mreži za međunarodnu suradnju, pozitivnoj i poticajnoj komunikaciji i suradnji u virtualnom okružju, komorama jeke i filter mjehurićima, a predstavit će se i igre Budi Internet genijalac i Dabrica Darka otkriva digitalni svijet.

Dan sigurnijeg interneta bit će obilježen i pravom potragom za boljim internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije na Internetu, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti, a najbolji će biti i nagrađeni prigodnim poklonima.

I konferencija i interaktivne potrage otvorene su za sve sudionike

Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u stvaranju boljeg interneta za svu djecu. #DSI2021HR #SID2021 #SurfajSigurnije

 [više]

Erasmus+ virtualna mobilnost Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 2. 2021. 10:41

Erasmus Plus projekt Europske Unije pod nazivom „Using Social Media Rationally, Efficiently and Safely“ (radni naslov: "Racionalno, učinkovito i sigurno korištenje društvenih medija“) je završen. Nositelj projekta je škola Szkola Podstawowa nr 1 w Lubartowie iz grada Lubratow, Poljska. Osim Poljske zemlje partneri u projektu bili su Makedonija (grad Skopje; škola: Opshtinsko osnovno uciliste Dimitar Makedonski Skopje), Portugal (grad Portalegre; škola Agrupamento De Escolas José Régio – Portalegre) i Turska (grad Mersin; škola Erdemli Aslanli Ortaokulu) i naravno naša Osnovna škola Višnjevac.

Tijekom ovoga projekta naši učenici i učitelji posjetili su Tursku, Portugal, Poljsku i Sjevernu Makedoniju o čemu smo redovito izvještavali na našim stranicama. Na žalost, posljednja mobilnost projekta, čiji smo mi trebali biti domaćini (u ožujku 2020.) nije održana zbog situacije s pandemijom. Ipak smo uspješno završili sve aktivnosti propisane projektnim prijedlogom te umjesto putovanja (fizičke mobilnosti) održali virtualnu mobilnost. Redovito smo kontaktirali putem društvenih mreža te je svaka zemlja partner odradila sve zadatke i razmijenili smo materijale. Napominjemo da su cijelo vrijeme virtualne mobilnosti Sjeverna Makedonija, Turska i Poljska radile „on line“ i učenici nisu pohađali nastavu u školi.

Naš projektni tim kao organizator i voditelj virtualne mobilnosti osmislio je plan realizacije svih zadataka virtualno. Pomoću video uputa učili smo naše partnere o kulturnom i povijesnom nasljeđu  naše države i našeg grada. Isto tako smo upoznali naše partnere s obrazovnim sustavom Republike Hrvatske te ih učili o prilagodbi svojih internetski računa.

Kako bi naši partneri naučili plesati „Tekla voda Karašica“ pripremili smo video tutorial. Oni su nam uzvratili video materijalima i pokazali nam što su naučili. Jedan od zadataka bio je i razmjena vježbi  za vrat, kralježnicu i šaku koji najviše stradavaju zbog prekomjerne uporabe računala, mobitelja i dr.  Glasanje za „Najbolji LinkedIn profil“ organizirali smo putem google forms obrasca gdje su glasali učenici svih zemalja te su odabrani najbolji profili projekta i najbolji profili svake pojedine zemlje partnera.  Završna evaluacija projekta također je napravljena putem google forms obrasca. Evaluacija je potvrdila da su svi ciljevi projekta ostvareni. Sve materijale koji su korišteni u ovoj virtualnoj mobilnosti možete pogledati u PowerPoint prezentaciji koja se nalazii pod „više“ (Isto tako je je primjerak prezentacije u pdf. Formatu). Svi materijali su i na našem Youtube kanalu.

Za kraj bi zahvalili našem projektnom timu koji je omogućio uspješno realiziranje ove virtualne mobilnosti. Učenici koji su neposredno sudjelovali i posebno pridonijeli u realizaciji su: Lea Štrasser (8.b), Lara Husar (8.b), Bruno Dobrinić (8.c), Franka Brajdić (7.a), Elena Balić (7.a), Iva Čizmešija (6.c), Anamarija Vranjković (6.c), Lana Zec (6.c) te 6.b odjel.  Učitelji članovi projektnog tima za ovu virtualnu mobilnost bili su: Natalija Krešo, Mirjana Bagarić, Mirjana Bagarić, Doroteja Vojedilov, Antonio Bičvić, Alma Mance i Melita Krstić koordinator projekta. Svi su nagrađeni prigodnim poklonima, certifikatima i diplomama.

 [više]

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 1. 2021. 15:58

Središnji ured za demografiju i mlade RH za učenike i roditelje je pripremio brošuru i  letak s telefonskim brojeima za psihološko savjetovanje mladih. Donosimo ih pod "više".  Linija za savjetovanje mladih Anonimno i povjerljivo za našu županiju je 0957017926.

 [više]

Organizacija nastave za početak 2. polugodišta školske godine 2020./2021.

Autor: Administrator , 14. 1. 2021. 12:49

Temeljem Zaključaka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera gradova i općina na području Osječko-baranjske županije te sukladno stajalištu Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo Vas o načinu početka 2. polugodišta šk. god. 2020./2021.

Učenici razredne nastave (1.-4.r) od ponedjeljka 18. siječnja 2021. započinju nastavu u prostoru škole. Raspored B tjedan. Parni razredi (2. i 4. r.) jutarnja smjena, a neparni razredi (1. i 3.) poslijepodnevna smjena. Sat traje kao i u 1. polugodištu 40 minuta. Ulazak u zgradu 7:50, odnosno 13:50 h. I dalje se pridržavamo svih epidemioloških mjera kao i u prvom polugodištu. Produženi boravak radi prema uobičajenom rasporedu. Prehrana za učenike je organizirana na način kao i u 1. polugodištu.

Učenici predmetne nastave (5.-8. r.) od ponedjeljka 18. siječnja 2021. započinju s nastavom na daljinu, odnosno učenici prate nastavu od svojih kuća. Nastava započinje prema rasporedu B tjedna. Parni razredi (6. i 8. r) su jutarnja smjena, a neparni razredi (5. i 7.r.) su poslijepodnevna smjena. Nastava se odvija putem aplikacije Google učionica i učenici se u realnom vremenu, prema rasporedu, prijavljuju u određeni predmet. Nastava počinje u 8:00 sati, odnosno u 14:00 sati. Sat traje 40 min. Učenici su obavezni redovito se, prema rasporedu, prijavljivati u google učionice i pratiti upute predmetnih nastavnika. Izostanci će se redovito bilježiti i u slučaju ne prijavljivanja u google učionice to će se smatrati kao izostanak s redovite nastave i biti će ga potrebno opravdati.  Mole se učenici da pripreme sav potreban pribor prema rasporedu prije početka nastave. U slučaju tehničkih poteškoća roditelji se mogu javiti razredniku. Ova organizacijska shema je za sada do 31. siječnja 2021. nakon čega očekujemo nove upute od strane Stožera i Ministarstva te ćemo Vas obavijestiti dođe li do kakvih izmjena.

 [više]

Aktiviranje Google učionice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 11:16

Od ove školske godine za nastavu na daljinu koristiti ćemo Google učionicu (Google Classroom). Pod "više" možete pogledati prezentacije koje detaljno upućuje učenike o načinu aktiviranja G-Suite računa koji je neophodan za sudjelovanje u Google učionici, te o načinu izrade školske zadaće. Učitelji informatike će tijekom prva dva tjedna nastave zajedno s učenicima na satima informatike napraviti sve potrebno i dati sve potrebne upute i educirati učenike oko načina korištenja.  

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju