preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Najava 20. županijskog natjecanja iz engleskog jezika

Autor: Administrator , 16. 2. 2018. 13:08

U utorak 20. veljače 2018. godine naša škola je domaćin 20. županijskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika. Toga dana nema redovite nastave, već će učenici sa svojim razrednicima i učiteljima u dogovoru posjetiti kazalište ili kino. Redovita nastava je u srijedu 21. veljače 2018. prema rasporedu A tjedan (neparni ujutro, a parni poslije podne). 

 [više]

Valentinovo - priredba

Autor: Administrator , 15. 2. 2018. 08:50

U povodu obilježavanja Valentinova u srijedu, 14. veljače u 17.30 sati, u našoj dvorani je organizirana romantična priredba za učenike, roditelje i prijatelje škole. Kroz ljubavne pjesme, recitacije, ples te romantične zvukove violine, klavira, klarineta, gitare, bisernice, brača, učenici su istaknuli važnost ovog posebnog dana za sve zaljubljene. Učenici Ivan Bulić, Lovro Šubić, Marko Glušac, Lana Zec, Anamarija Vranjković, Dunja Klaić, Dora Klaić, Tirsa Habuda, Marija Žagar, Marin Bulić, Ivano Schneider, Filip Baranjek, Mirjam Crnoja, Dora Petrović, Nola Burić, Ana Dragić, Ana Sili, Lucija Kelava Mihajlović, Leo Nićin te gosti, naši bivši učenici, Ruben Habuda i Benjamin Habuda, mali i veliki zbor, ritmičke skupine, recitatori, predstavili su svoj rad u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Zahvaljujemo na sudjelovanju plesnom studiju Shine, plesnom studiju Illusion, plesnom studiju Kick, plesačima breakdance Legama. Program su vodili naši osmaši Marija Grgić (8.a) i Marco Andrea Contini (8.c). Ova priredba ne bi tako lijepo prošla bez velikog truda i zalaganja svih učenika koji su sudjelovali u programu i njegovoj realizaciji, nastupa naših divnih zborova koje je uvježbala nastavnica glazbene kulture Alma Mance, bez recitacije na pod vodstvom učiteljice Maje Grbačić, bez plesnih točaka koju su pripremili učenici 2.a i 3.a razreda s učiteljicama Željkom Čokolić i Natašom Grgurić, bez pozornice koju je lijepo ukrasila nastavnica Silvija Vukašinović, te knjižničarke Marine Tojčić koja je pomogla u organizaciji priredbe. Bilo je puno smijeha i veselja, zabave i radosti. Svima vama, zaljubljenima ili još ne, želimo da svaki dan, a ne samo Valentinovo, bude ispunjen ljubavlju dragih osoba.

Djelić ugođaja pogledajte na našoj Facebook stranici.

Fotografirao: Hrvoje Knežević, nastavnik

Izvijestila:  Marina Tojčić, knjižničarka

 [više]

Javni poziv za organiziranje ekskurzije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 2. 2018. 06:49

Temeljem Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 87/2014, 81/2015 ) pod "više"  donosimo javni poziv za organiziranje dvodnevne ekskurzije.

 [više]

Erasmus + Murcia, Španjolska

Autor: Administrator , 11. 2. 2018. 10:14

U sklopu našeg EU Erasmus Plus projekta „EMBRACE“ od 3.-9. veljače 2018. posjetili smo grad Murciu u Španjolskoj. Naš domaćin bila je srednja škola IES Ramon y Cajal Colegio de Procuradores de Murcia. Ljubazni domaćini pokazali su nam grad te organizirali naš petodnevni boravak. Ovoga puta našu školu su predstavljale učenici 7.b razreda Ivana Klarić i Nika Kolesarić. One su išle u pratnji pedagoginje i knjižničarke. Učenice su bile smještene u obiteljima učenica škole domaćina. Na susretu su bila po dva učitelja i dva učenika iz svih škola partnera u ovom projektu – Ujedinjenog Kraljevstva, Portugala, Poljske, Finske, Italije i naravno Španjolske i Hrvatske. Škola domaćin za sve je organizirala čitav niz zanimljivih aktivnosti. Razgledanje prekrasnog grada Murcie, izlet u drevni grad Kartagenu, posjet Rimskom teatru, posjet muzeju podzemnog kulturnog nasljeđa. U Kartageni nas je primila, pozdravila i zaželjela nam dobrodošlicu predsjednica pokrajine Murcia Rosa Peñalver Pérez. Taj susret je popratila i lokalna TV pokrajine Murcia. Naše učenice su vrlo uspješno svim sudionicima predstavile našu državu, regiju, grad i školu. Osim toga predstavile su i neke od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika povodom tjedna znanosti koji se obilježavao u to vrijeme u školi domaćina. Za djecu s posebnim potrebama organiziran je koncert na kojem smo i mi uspješno sudjelovali. Tema rada europskog dječjeg parlamenta bila je demokracija, njene pozitivne i negativne pojave. Osim toga učenice su sudjelovale u likovnoj radionici i na nastavi sa svojim domaćicama. Na europskom internacionalnom ručku imali smo svoje „Croatian sweet corner“ gdje smo sve počastili s ukusnim delicijama naših osječkih tvornica. Ovim putem zahvaljujemo našim ljubaznim domaćinima.  Stvorena su mnogobrojna prijateljstva a puno toga smo naučili o demokraciji, Europskoj uniji, životu u Španjolskoj. Neprocjenjivo iskustvo! Slijedeći susret škola partnera ovog projekta je od 14.-20. travnja 2018. u našoj školi. Dobrodošli naši dragi prijatelji u Hrvatsku u naš Osijek i našu školu! Na našoj Facebook stranici pogledajte fotografije. 

 [više]

Informiranje roditelja - odgovori koje je dobro znati (brošura za roditelje) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:26

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu Republike Hrvatske, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima, zamoljeni smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja da brošuru „Informiranje roditelja – odgovori koje je dobro znati“. Svrha priložene brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. Brošuru pogledagjte pod „više“.

 [više]

U poduzetničkom inkubatoru - BIOS

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 18:05

Učenici Izbornog predmeta Građanskog odgoja i obrazovaja 8. razreda OŠ VIŠNJEVAC zajedno s  nastavnicom građanskog Silvijom Vukašinović već četvrtu godinu sudjeluju  na eduktivnim radionicama u Poduzetničkom inkubatoru –BIOS – u Osijeku! Što znači poduzetnički pothvat naučili su kroz poduzetničku igru. Ciljevi igre su: upoznati se s osnovnim poslovnim ciklusom (pribavljanje financijski sredstava za početak poslovanja, planiranje utroška sredstava, nabava materijala, štednja, tICIroškovi, proizvodnja, prodaja), upoznati se s načinom donošenja odluka (i onda kada ne ide sve prema planu!), naučiti upravljati novčanim tokom u poslovanju, naučiti osnove jednostavnog računovodstva i naučiti upravljati rizikom. Ovim putem zahvaljujemo voditeljicama projekta Nini Radić, Ivani Šimleša Vondrak i voditelju Centra za poduzetništvo Osijek, Tomislavu Barbariću. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvijestila: Silvija Vukašinović, mag.prim.educ.

 [više]

Najava za idući tjedan

Autor: Administrator , 8. 2. 2018. 07:05

Idući tjedan prepun je događanja u školi.

Od ponedjeljka 12. veljače do petka 16. veljače 2018. obilježiti ćemo Dane sigurnijeg interneta akcijom „Tjedan dana bez računalnog ekrana“. U redovito radno vrijeme knjižnice biti će vam  dostupne raznovrsne društvene igre, a računala neće raditi. Čeka vas vaša knjižničarka i prijatelji s kojima ćete razgovarati i družiti se.

U utorak, 13. veljače 2018. obilježiti ćemo Dane Karnevala. Toga dana je nastava skraćena, sat traje 35 minuta, prijepodnevna smjena počinje u 8,00 h, a posljepodnevna smjena počinje u 13,00 sati. Organizira se redovita nastava pod maskama. Učenici razredne nastave imat će Festival maski u organizaciji svojih učiteljica. Školska komisija će obići razrede, fotografirati maske. Pozivamo sve učenike i njihove razrednike da pokažu svoju kreativnost i orginalnost. 

U srijedu 14. veljače 2018. održat ćemo priredbu za Valentinovo s početkom u 17,30 sati. Taj dan su sati skraćeni, traju 35 minuta, prijepodnevna smjena počinje u 8,00 h, a posljepodnevna u 13,00 h. Priredba će biti u školskoj sportskoj dvorani. Pozivamo učenike, učitelje i roditelje na priredbu i ugodno druženje.

 [više]

Predprijave za upis u 1. razred za šk. god. 2018.2019.

Autor: Administrator , 1. 2. 2018. 17:07

Temeljem Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. koji smo dobili od Ureda za prosvjetu Osječko-baranjske županije obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Višnjevac (sve ulice u naselju Višnjevac) da su obavezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla izvršiti evidenciju za preglede za upis u prve razrede. Zakonski obveznici su djeca rođena od 1.4.2011. do 31.3.2012.

Roditelji su obavezni javiti se na predupis telefonski (ili osobno) u  razdoblju od 5.-16.2.2018. na telefon 310-180 u tajništvo škole od 8,00-14,00 sati.

U drugoj polovici veljače 2018. svi roditelji će dobiti na kućnu adresu pisani poziv za roditeljski sastanak na kojem će dobiti sve potrebne obavijesti oko upisa i termine za preglede u školi i kod liječnice. Prema novim pravilima prijave i upisa u prvi razred, djeca koja ne pripadaju upisnom području naše škole, a žele se upisati u nju trebaju se prijaviti i pregledati u školi kojoj pripadaju prema prebivalištu odnosno boravištu, a kasnije mogu podnijeti našoj školi Zahtjev za upis u drugu školu. Zahtjev odobrava ravnatelj i može ga odobriti samo u slučaju da upis djece iz drugih upisnih područja ne dovodi do povećanja broja odjela u našoj školi. Zahtjeve ćemo zaprimati u svibnju 2018. godine jer ćemo onda točno znati koliko imamo učenika za 1. razred. Roditelji djece koja se žele ranije upisati u 1. razred (rođena su nakon 31.3.2012.) trebaju  se obratiti Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Službi za društvene djelatnosti, Županijska ulica 4 (zgrada u dvorištu) i podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis.

 [više]

Posjet Hrvatskom narodnom kazalištu

Autor: Administrator , 22. 1. 2018. 08:53

24. siječnja 2018. (srijeda u 19,00 sati) učenici 5.,6.,7. i 8. razreda posjetit će HNK- Osijek i gledati sa svojim nastavnicama drugu  po redu kazališnu predstavu  u šk. god. 2017. /2018. za OŠ Višnjevac. Riječ je o drami ZOOLOŠKA PRIČA (Edward Albee) koju je režirao Miroslav Čabraja. Izvode ju Aleksandar Bogdanović (Jerry) i Vladimir Tintor (Peter).

Toga dana nastava je skraćena samo u poslijepodnevnoj smjeni i počinje u 13,00 sati. Sat traje 35 minuta.

 [više]

Vremenik pisanih provjera

Autor: Administrator , 16. 1. 2018. 12:04

Pod poveznicom "Vremenik pisanih provjera učenika" (lijevo) objavljen je novi Okvirni vremenik pisanja pisanih provjera učenika za razdoblje od 15. siječnja do 28. ožujka 2018. 

 [više]

Božićna priredba

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 20:11

U osnovnoj školi Višnjevac ove godine održana je prava božićna čarolija,  božićna priredba i humanitarni sajam, koji su privukli velik broj posjetitelja. Božićna čarolija je dosegnula svoj vrhunac na našim priredbama. Duh Božića uvukao se u svaki kutak naše škole, među sve učenike, izvođače, učitelje, nastavnike, roditelje, djedove i bake. Prvašići su svojim plesom i glumom pokazali da su već postali pravi učenici, bez treme su hrabro vladali pozornicom. Holom su plesali i anđeoski glasovi našeg malog i velikog pjevačkog zbora. Tražili smo mir, sreću, prijateljstvo. Pronašli smo nadu koja nikada na smije nestati iz naših života. Zaplesali smo u veselom ritmu s našim učenicima drugih i trećih razreda. Učenici četvrtih razreda su nam pojasnili o čemu Prosinac priča. Čestitarske božićne recitacije i pjesmicu o poklonima Djeda Mraza izveli su naši učenici, polaznici slovačkog jezika u školi. Učenici koji pohađaju znakovni jezik su nas poučili kako pomoću znakova poželjeti lijepe nadolazeće blagdane. Na kraju priredbe voditelji Lucija Prgomet i Andrej Damašek iz 8.b su svima zaželjeli sretne i vesele blagdane, ispunjene ljubavlju i mirom. Nakon pogledane priredbe slijedio je sajam na kojem su se mogli razgledavati i kupovati izrađeni predmeti koje su izradile vrijedne ruke djece i roditelja. Sav prikupljeni novac namijenjen je u dobrotvorne humanitarne svrhe za pomoć Ivani Tojčić, mami naših učenika Petre i Ivana.

Dio ugođaja s naših priredbi pogledajte na Facebook stranici škole.

 

 [više]

Zdravstveni odgoj - Zdrava prehrana

Autor: Administrator , 21. 12. 2017. 16:02

U sklopu zdravstvenog odgoja za učenike 3.abc razreda danas su održane zanimljive radionice s temom zdrave prehrane. Naša medicinska sestra Ružica Lovrić najprije je održala predavanje za učenike, gdje su se učenici podsjetili što sve znaju o zdravoj prehrani, a naučili su i ponešto novo. Nakon toga studentice zadnje godine Prehrambeno-tehnološkog fakulteta buduće magistre nutrcionizma s učenicima su u zanimljivom kvizu znanja provjerile naučeno. Za kraj su učenici napravili piramidu zdrave prehrane od kolaža. Zahvaljujemo se ovim putem profesorici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Ines Banjari, njenoj suradnici Anji Bašnec te studenticama Jeleni Mandarić, Ivani Križić, Ana-Mariji Zorčec i Valentini Sabljak na zanimljivim radionicama i ugodnom druženju. Primjer je ovo odlične suradnje  javnog zdravstva, osnovne škole i visokog školstva sa zajedničkim ciljem edukacije naših učenika.  Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Razmijena božićnih čestitki s učenicima iz Luksemburga

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 15:57

U prosincu ove godine učenici 6.a i 6.b sa svojom nastavnicom engleskog jezika Ladom Malinović izrađivali su božićne čestitke koje su razmijenili s učenicima iz Luksemburga. European School Luxembourg 2 pripada mreži europskih škola koje se nalaze diljem Europe. Učenici su izrađivali čestitke na engleskom jeziku u kojima su napisali i nešto o sebi, te im je otvorena mogućnost daljnje komunikacije sa svojim vršnjacima na engleskom jeziku.  Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

Izvjestila Lada Malinović, prof. engleskog i njemačkog jezika

 [više]

Humanitarne akcije - provedeno pet velikih akcija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 12. 2017. 09:12

Tijekom školske godine 2017./2018., u osnovnoj školi Višnjevac je, već tradicionalno, provedena  humanitarna akcija ''Za 1000 radosti''. Ovu akciju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od samog početka 2002. godine prati, podupire i preporučuje. Ovogodišnja akcija nazvana je ''DARuj i obRADuj'' s porukom da darivanjem zahvatimo i oplemenimo svaki odnos s bližnjima, i to na najrazličitije načine, darujući im pomoć, podršku, hranu, novac, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, vrijeme... Zašto ne darivati i nekoga ne obradovati? Podjelom naljepnica (4 boje s različitim porukama) i sakupljanjem dobrovoljnog priloga učenici i roditelji rado su se odazvali, kao i svake godine. Prikupili smo 1100,00 kn. Cijeli iznos uplaćen je na račun obitelji iz Višnjevca, kojoj je ova pomoć dobro došla. Ukoliko želite i možete podržati ovu akciju tijekom cijele godine, sredstva možete uplatiti na račun HC-a (Za 1000 radosti, IBAN HR4023400091510126452, poziv na br. 7-16).

Osim ove akcije i ove godine smo sudjelovali u akciji "Igračke i slikovnice za naše vrtiće" u organizaciji učiteljica razredne nastave Dunje Ham i Brigite korman. Sve sakupljno učiteljice u odnijele u vrtiće te uz to pripremile i priredbu koja je razveselila mališane iz vrtića.

U vremenu od 15.-18.12.2017. provedena je i akcija Tjedan solidarnosti kao jedna od aktivnosti našeg europskog Erasmus Plus projekta "EMBRACE". Sakupljan je higijenski pribor za djecu iz Dječjeg doma Klasje. Akciju smo provodili uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Popis prikupljenog možete pogledati pod "više". 

Naši roditelji i učenici su se u velikom broju odazvali i na akciju ''Dječja košarica – Božić 2017". Prikupljana je garderoba i igračke te donirani Centru za dijete Osijek koji će donirano raspodjeliti našim sugrađanima koji su u potrebi.

U tijeku je i još jedna velika akcija prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju Ivane Tojčić.  Likovnu radionicu za akciju s učenicima 5. i 7.r. organizirala je vjeroučiteljica Marina Vidaković uz prisustvo akademskih slikarica Ivanke Weiss i Rose Žuro. Veliku pomoć u održavanu radionice pružila je učiteljica likovne kulture Silvija Vukašinović, knjižničarka Marina Tojčić i mama Patricija Balić.  Osim ove radionice veliki broj razrednika je organizirao slične radionice sa svojim učenicima i donirao učeničke radove.  Mama Ivana ima dvoje djece u našoj školi te su se učenici i roditelji iz 3.c i 5.a  razreda među prvima odazvali akciji.  Pozivamo i dalje sve koje su u mogućnosti da posjete našu prodajnu izložbu i kupovinom uradaka učenika ili donacijom novčanih sredstava pomognu u lijčenju gospođe Ivane.   

I ove godine učenici, roditelji i učitelji škole pokazali su da imaju veliko srce i spremni su svima pomoći. Pokazali su da ih darivanje posebno raduje i oplemenjuje. Hvala svima koji su se odazvali  na bilo koji način. Sretan Vam i blagoslovljen Božić!

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

                 Izvijestila: Marina Vidaković, vjeroučiteljica

 [više]

Novogodišnja poruka: MLADI IMAJU BUDUĆNOST U OSIJEKU

Autor: Administrator , 18. 12. 2017. 09:30

Učenici oduševljeni predavanjem mladog poduzetnika Matiasa Kneževića iz Osijeka , jednog od osnivača tvtke PITAYA  Solutions, d.o.o. Osijek, te s  pozitivnim mislima  kreću u novu godinu: MLADI IMAJU BUDUĆNOST U OSIJEKU I SLAVONIJI!

Na poziv učenika  i nastavnice  Građanskog odgoja i obrazovanja u četvrtak je održano inspirativno predavanje osječkih inovatora učenicima 8.r. Tijekom usvajanja znanja i sadržaja u našem predmetu, među sedam dimenzija građanskog odgoja I obrazovanja, proučavamo gospodarsku i ekološku dimenziju. Učenici su saznali iz medija za mlade uspješne osječke poduzetnike, pa su ih željeli  uživo  upoznati, naučiti  iz prve ruke, kako se postaje poduzetnik i kako zaposliti naše mlade stručnjake pune modernih ideja i inovativnih tehnologija, a još k tome su i ekološki održive. Ova nova znanja pomogla su učenicima kod  upućivanja prijedloga  novih projekata  u Mjesnom odboru Višnjevac, jer su ovakve  inovacije neophodne za moderniju, ekološku i održivu školu  učenika  novog doba kao i za ljepši život u našoj zajednici. Zato su ovom predavanju bili prisutni  i  vijećnici MO Višnjevac.

Sijedeće školske godine učenici  IP GOO-a  8. razreda posjetiti će Poduzetnički inkubator Osijek u sklopu nastavka edukacije – Kako postati poduzetnik!  

Izvijestila: Silvija Vukašinović,nastavnik- voditelj  IP GOO-a 8.r.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju