preskoči na sadržaj

Osnovna škola Višnjevac

 > Naslovnica
Školske novosti

Knjižnica počela s radom

Autor: Administrator , 16. 8. 2017. 16:25

Knjige čekaju na vašu posudbu svakim radnim danom u vremenu od 8 do 12 sati!

S početkom nove nastavne (od 4.9.2017.)  godine knjižnica će raditi uobičajenim rasporedom - ponedjeljak i četvrtak od 8-14 sati, utorak, srijeda i petak od 13-19 sati.

Čitanje je svakodnevni dio našeg života, a knjižnica je mjesto gdje se stječe znanje, putuje u svijet mašte i čarolije. Dobra knjiga će vas utješiti, poučiti i otkriti ljepotu svud oko nas. Uz knjigu se možemo radovati, tugovati i plakati. Uz likove u knjizi upoznajemo druge, prepoznajemo svoje misli, želje, boli. Samo knjiga nas može povesti u svjetove koji su davno već prošli kao i u neka buduća vremena koja možemo oživjeti u svojoj mašti. Stoga krenimo na putovanje…

Dođite, posudite, čitajte i uživajte! 

Vaša knjižničarka Marina Tojčić

 

 

 [više]

Škola u prirodi u Slovačkoj

Autor: Administrator , 6. 7. 2017. 19:30

Od 23. lipnja do 2. srpnja ove godine je 38 učenika iz Hrvatske sudjelovalo u školi u prirodi u Republici Slovačkoj. Iz naše škole su u Slovačku išle sestre Ena i Antea Valenta, te Klaudija i Patricija Boris. (nastavak teksta pogledajte pod "više")

Izvijestio Vlatko Miksad, učitelj slovačkog jezika

 [više]

Raspodjela učenika 1.r. po odjelima za šk. godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 5. 7. 2017. 10:57

Na 12. sjednici Učiteljskog vijeća održanoj u srijedu 5. srpnja 2017.  donijeta je odluka o raspodjeli učenika 1. razreda za školsku godinu 2017./2018. Pod "više" pogledajte cjelokupan raspored.

 [više]

Posjet Europskom parlamentu - Brisel, Belgija

Autor: Administrator , 23. 6. 2017. 20:58

Na poziv hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca 19. i 20. lipnja 2017. bili smo gosti u Europskom parlamentu u Briselu, Belgija. Poziv je uslijedio poradi kvalitetnog rada naših učenika u sklopu izbornog predmeta građanski odgoj i obrazovanje, a isto tako i zbog uključenosti škole u europski Erasmus + projekt iz područja građanskog odgoja. Posjetili smo Europski parlament, upoznali se sa zgradom i načinom rada samog parlamenta, a bili smo i gosti na svečanom otvaranju izložbe „Via Dinarica – put koji prirodno povezuje“. Na izložbi  je predstavljena mega planinska i pješačka staza Via Dinarica. Staza Via Dinarica je od strane poznatog i uvaženog Nacional Geographic Travelera proglašena za jednu od najboljih destinacija za 2017. godinu. Bili smo ponosni na naše prelijepe hrvatske destinacije koje su oduševile publiku u Briselu. Naravno da smo obišli i neke od kulturno-povijesnih spomenika grada Brisela. Putovanje je bilo izuzetno uzbudljivo, puno doživljaja, novih spoznaja koje su nas trajno obogatile. Što smo radili u Briselu i što smo naučili predstaviti ćemo na idućoj mobilnosti iz projekta EMBRACE koja je planirana za  7.-13.10.2017. u Messini, Italija. Ovim putem još jednom zahvaljujemo zastupniku Škrlecu i njegovim suradnicima jer su nam pružili priliku da pobliže upoznamo Europsku Uniju zajednicu kojoj i mi pripadamo. Isto tako zahvaljujemo i Gradu Osijeku koji je financijski pomogao naš put. Nekoliko fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Sedmaši na ekskurziji

Autor: Administrator , 22. 6. 2017. 07:13

Od 15- 18. lipnja 2017. učenici sedmih razreda i njihovi razrednici, proveli su četiri nezaboravna dana na putu kroz prelijepu našu Hrvatsku.
Ekskurzija pod nazivom “Čarolija Like i Dalmacije“ obuhvaćala je obilazak NP Plitvička jezera, Sv. Filip i Jakov, Zadar, Biograd i Smiljan. Bila je to vesela ekskurzija ispunjena (osim stjecanjem znanja) šalom i smijehom. U večernjim satima igrali bi odbojku na pijesku, nogomet, pekli palačinke i hamburgere, zaplesali na mjesečini disko-plaže. Najteže je bilo jutarnje buđenje jer se do jutarnjih sati baš i nije spavalo, ali zato je organizirana razgibavajuća tjelovježba, a zatim ukusni i obilni obroci hrane koji su brzo sve razbuđivali. Za pedaline se čekalo u redu, a turista je bilo "kao Kineza". Romantika je krenula i za prve zaljubljene sedmaše i sedmašice. Kao i svaka ekskurzija i ova je imala hit pjesmu kao himnu... raspitajte se koju... i pogledajte naše vesele aktivnosti na Facebook stranici škole.

Izvijestila Silvija Vukašinović, razrednica 7.b

 [više]

Ispratili smo naše osmaše

Autor: Administrator , 17. 6. 2017. 04:58

U srijedu smo se oprostili od naših osmaša. Podsjetimo ih se još jednom:

8.a

Baliban Robin, Brčić Ante, Budinski Ivona, Cvenić Filip, Ćavar Borna, Ćavar Josip, Ćurić Ana, Eleš Dominik, Flegar Freja, Habuda Ruben, Karamatić Anita, Kos Neven, Kovačić Luka, Kozjan Ivan, Liović Fran, Marković-Juričak Zino, Milićević Korina, Milković Marino, Pejičić Andrej, Puškadija Patricia, Roguljić Nikolina, Sudarić Domagoj, Šimić Vanesa, Škorić Nika, Špoljarić Tamara

8.b

Buntić Zrinka, Dokletal Marko, Dragić Ivana, Ivanović Dorja, Jelečević Ivan, Kolarić Marina, Lauš Filip, Mihaljević Ivan, Mitrović Ivan, Nenadić Lucija, Papić Dorotea, Peko Iva, Poje Matija, Popijač  Josip, Posavec-Kovač Josip, Prka Matea, Slobođanac Tvrtko, Šarac Ivana, Špoljarić Marko, Tolić Karla, Varga Marko, Vlaškovac Sara, Vranješ Domagoj, Vranješ Petra

8.c

Andrašek Helena, Barišić Ivona, Bukvić Patricija, Burić Maria, Erdelji Karla, Filipović Ivan, Glasovac Luka, Hranueli Filip, Jakopić Larisa, Knežević Marija, Krstić Dejan, Lauš Ivona, Lozina Jurica, Miličević Matea, Murković Matea, Pastuović Dominik, Patković Nika, Primožić Dominik, Prodanović Gabriel, Pušić Marko, Široki Josip, Štajduhar Kristian, Štefančić Stjepan, Tomas Luka, Vereš Izabela

U glavnom izborniku lijevo pod "Godišnjaci osmaša i fotografije" možete pogledati njihove godišnjake a dodatne fotografije na našoj Facebook stranici.

Svim našim dragim osmašima želimo puno sreće u daljnjem školovanju i životu. Nadamo se da će upisati škole koje su sami odabrali te da će tamo biti sjajni učenici, ali i kulturni, sposobni i ambiciozni mladi ljudi. Ova škola i učitelji ostaju zauvijek vaši. Ako u bilo čemu i bilo kada možemo pomoći, u svako doba ste dobrodošli.

 

 [više]

Obavijesti za kraj školske godine 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 6. 2017. 12:47

U srijedu 14. lipnja 2017. zadnji je nastavni dan u ovoj školskoj godini. Tim povodom obavještavamo Vas o sljedećem:

U ponedjeljak, utorak i srijedu 12., 13. i  14. lipnja 2017. nastavni sati trajti će 35 minuta. Prijepodnevna smjena (neparni) počinje s radom u 8,00 sati, a poslijepodnevna (parni) u 13,00 sati.

Molimo sve učenike i zaposlenike da vrate posuđene knjige iz školske knjižnice.

Naglašavamo da je prijeko potrebno podmiriti sva novčana dugovanja prema školi (mliječna kuhinja, fotografije i dr.)

Zadnji nastavni dan potrebno je vratiti ključeve od garderobnih ormarića svojim razrednicima. Tko je izgubio ključ obavezan je u tajništvu škole uplatiti 30 kn kako bi se izradio novi ključ.

Temeljem Zakona o osnovnom školstvu za učenike koji imaju najviše dvije negativne ocjene organizirati će se dopunski rad (produžena nastava). Dopunski rad biti će organiziran 19., 20., 21., 23. i 26. lipnja 2017. Detaljan raspored dopunskog rada biti će na internetskoj stranici i vratima škole 16. lipnja 2017.

Učenici koji ne zadovolje na dopunskom radu biti će upućeni na polaganje popravnog ispita koji će se održati u ponedjeljak i utorak 21. i 22. kolovoza 2017. Detaljan raspored održavanja popravnih ispita biti će na stranici škole i vratima škole 27. lipnja 2017.

Raspodjela svjedodžbi za učenike 1.-7.r. bit će u petak 30. lipnja 2017. Neparna smjena (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abcd) u 9,00 sati, a parna smjena (2.abc, 4.abc, 6.abc) u 9,30 sati.

Učenici 8. razreda i njihovi roditelji trebaju doći u ponedjeljak 10. srpnja 2017. u 18,00 sati po svjedodžbe i prijavnice za srednju školu. Obavezan je dolazak roditelja i učenika koji trebaju potpisati prijavnice koje će zatim odnijeti u srednju školu. Prijava u srednjoškolske programe započet će u ponedjeljak 26. lipnja 2017. godine na internetskoj stranici Upisi.hr.

Oproštaj s učenicima 8. razreda biti će u srijedu 14. lipnja 2017. godine. Program počinje u 15,00 sati i završiva oko 17,00 sati. Taj dan će učenici 6. i 8.r. imati nešto izmijenjen raspored sati koji je objavljen od "više". Ostali učenici imaju redoviti raspored.

Zadnji nastavni dan u srijedu 14. lipnja 2017., u dogovoru sa svojim razrednicima, učenici su obavezni vratiti udžbenike dobivene na početku školske godine. Potrebno je vratiti sve udžbenike i  multimedijske materijale (CD i sl.). Razrednici će sakupiti i provjeriti sakupljene udžbenike. Podsjećamo da su roditelji na početku školske godine prilikom preuzimanja udžbenika se svojim potpisom obvezali da će vratiti sve udžbenike u što boljem stanju. Poradi toga svaki udžbenik ili multimedijski materijal koji je učenik izgubio ili je uništen roditelj je obavezan kupiti i donijeti u školu.  Ovo se ne odnosi na radne bilježnice i radne udžbenike.

U srijedu 28. lipnja 2017. učenicima će biti podijeljeni rabljeni udžbenici za iduću školsku godinu. Sadašnja neparna smjena učenici 3., 5. i 7.r. u 9,00 sati, a sadašnja parna smjena učenici 2., 4. i 6. r. u 10,00 sati. Budući učenici prvih razreda će svoje udžbenike dobiti na upisu u prvi razred u ponedjeljak i utorak 19. i 20. lipnja 2017. Udžbenike za učenika može preuzeti sam učenik ili roditelj uz potpis. Radne bilježnice i radne udžbenike će roditelji sami kupiti prema popisu koji će dobiti od svojih razrednika. Grad će financirati radne bilježnice i radne udžbenike samo za učenike koji su korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb. Za generaciju budućih 6. i 8. razreda (znači sadašnji 5. i 7. razredi) koja je znatno brojnija u odnosu na sadašnju generaciju 6. i 8. razreda grad će također osigurati besplatne rabljene (ili možda nove) udžbenike. Čekamo da dobijemo obavijest kada će to biti ali najkasnije do početka nove školske godine. Napravit će se ukupan abecedni popis budućih učenika 6. i 8. razreda te će učenici koji su pri kraju abecednog popisa pričekati svoje udžbenike od Grada.

Učenici koji planiraju preseljenje iz naše škole tijekom ljetnih praznika ne trebaju uzimati udžbenike, a trebali bi se što prije javiti u buduće škole kako bi se dogovorili oko udžbenika.

Nova nastavna godina 2017./2018. počinje u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine. Neparna smjena ujutro (1.abc, 3.abc, 5.abc, 7.abc) u 8,00 sati, a parna  (2.abc, 4.abc, 6.abc, 8.abcd) poslije podne u 14,00 sati. Dodatne obavijesti i raspored sati biti će krajem kolovoza na internetskoj stranici i vratima škole.

Molimo sve učenike da zadrže primjereno ponašanje do kraja školske godine. Naglašavamo da ćemo o svakom neprimjerenom ponašanju obavijestiti roditelje i ostale institucije prema potrebi.

Svim učenicima i djelatnicima želimo uspješan završetak nastavne godine, te da ugodno provedu ljetne praznike.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Koliko je sati?

Raspored zvona

Vremenska prognoza
E - DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE

                                                                                                                   

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilice

Društvene mreže

  

TV program

Anketa
Treba li već u osnovnoj školi započeti edukaciju učenika za odgovorno roditeljstvo i obitelj?UPISI U SREDNJU

                                                                                             

kamo nakon osnovne?
e-novine

  

 

E-knjižnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Višnjevac / Crni put 41, HR-31220 Višnjevac / os-visnjevac.skole.hr / ured@os-visnjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju